Skocz do zawartości
  • 0

nożycyce niemieckie czy carskie??

mates_chmk

Pytanie

Napisano

witam.Czy wie ktoś co to są za nożyce??bo czytałem na forach ale różnie piszą....jedni że niemieckie II wojna ale to mi troche nie pasuje inni że carskie...?i czy warto za nie dać 200zł??bo mam możliwość zakupienia takich nożyc.Pooozdrawiam i będę wdzięczny za wszelkie wskazówki

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.Czy wie ktoś co to są za nożyce??bo czytałem na forach ale różnie piszą....jedni że niemieckie II wojna ale to mi troche nie pasuje inni że carskie...?i czy warto za nie dać 200zł??bo mam możliwość zakupienia takich nożyc.Pooozdrawiam i będę wdzięczny za wszelkie wskazówki

Napisano

interesuje mnie takze ta monetka,ponieważ pisze na niej królestwo warszawskie,data dosyć młoda i do tego jeszcze pfenig...wie ktos cos moze na jej temat??

Napisano
W sumie to nie dział do id monet ale masz http://www.katalogmonet.pl/Katalog/Zabory-1795-1918/Monety-niemieckich-w%C5%82adz-okupacyjnych-dla-Kr%C3%B3lestwa-Polskiego-1917-1918/Obiegowe/20-fenig%C3%B3w-dp1
Napisano
Kolega poczyta o odzyskaniu niepodległości przez Polskę, bo wstyd nie znać tego zagadnienia będąc Polakiem.

Zwróci uwagę na następujące twory i wydarzenia:
- Jakie tereny zostały zajęte przez wkraczające wojska monarchii naddunajskiej i cesarstwa niemieckiego.
- Co zostało na tych terenach utworzone.
- Rada Regencyjna jako organ władzy podczas okupacji Niemieckiej i Austro-Węgierskiej 1914-18.
- Przekazanie władzy Józefowi Piłsudskiemu.

Dziękuję.
Napisano
dzieki nunki,A wie ktos moze ile takie nożyce sa warte?bo nie wiem czy mi sie opłaca je kupić??bede wdzieczny za wszelkie wskazówki.Pooozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie