wzllubin Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 Witam mój ojciec chce kupić sobie wykrywacz jakiś na początek dosyć lawy w obsłudze. Cena jaka może przeznaczyć to gdzieś 1600zl+/- może być używany przeznaczenie uniwersalny.
Szymekkx Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 może minelab ? http://allegro.plPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 11:40 05-02-2012
ROBAS17 Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 za te pieniądze nowa proxima będzie, i jest uniwersalna.
gardzio Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 jak chcesz mam garetta euro ace stan bdb z sierpnia 2011 gyż pozostaje prze minelabie
sidzok Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Robas17 proxima łatwa w obsłudze dla początkującego?? chyba nie bardzo może coś z garreta?
KrisssK Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 sidzok, czy miałeś kiedykolwiek Proximę w rękach?Jeśli tak, to proszę Cię napisz co jest takiego trudnego w jej obsłudze.
sidzok Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 kolego KrisssK jestem posiadaczem proximy i nie jest ona tak czytelna na początek jak wykrywacze garreta opanowanie proximy trochę trwa. Mam już proximę kawałek czasu i jeszcze jej do końca nie poznałem. pzdr
ROBAS17 Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 kolego sidzok mi opanowanie proximy zajeło dwa wyjścia w teren na początku tez tak myslałem zanim ją kupiłem.
VanWorden Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 wzllubin - może napisz czego sam używasz? W ten sposób można dobrać tak wykrywacz byście się z tatą uzupełniali a w razie czego będziesz miał dobry sprzęt zapasowy.PozdrawiamVW
KrisssK Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 kol. sidzok - jeśli masz kłopot z opanowaniem menu w Proximie to faktycznie lepiej wrócić do kanarka (bo rozumiem że ten model masz na myśli mówiąc o Garrecie).Natomiast jeśli mówisz poznaniu Proximy w sensie zrozumienia dźwięków jakie wydaje - ok, zgadzam się na to potrzeba trochę czasu ale to przypadłość" każdego wykrywacza nie tylko Proximy. Nawet kanarka trzeba się trochę osłuchać aby umieć rozróżniać poszczególne dźwięki.Jednak średnio inteligentny człowiek potrafi bez problemu opanować obsługę Proximy bardzo w krótkim czasie - naprawdę nie ma tam nic trudnego. A praktykę nabywa się w terenie po wielu godzinach z nią spędzonych.Przecież nie chodzi o to żeby złapać zajączka tylko żeby gonić zajączka. :)
Vincent_Vega_69 Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Łatwe w obsłudze to są analogowce. Cały wic polega na tym, że masz sygnał to kopiesz - nie masz - nie kopiesz. Nie musisz zastanawiać się co elewizorek" pokazuje. Taka Cibola na kolorek będzie dla ojczulka doskonałym wyborem - lekka, tania, skuteczna.
sidzok Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Ok! chodziło mi o opanowanie wszystkich możliwości proximy która nie jest jak garret wykrywaczem typu włącz i szukaj. Jak kupiłem proxime to nie miałem problemu z szukaniem zaraz po włączeniu ale żeby efektywnie szukać trzeba ją poznać!Ps zaczynałem od typowego PI, garreta nie miałem ale koledzy z nimi chodzili więc wiem, że są proste w obsłudze:) pozdrawiam!
Cpt.Nemo Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Uzywany Garrett GTP 1350.Bardzo przyjemna zabawka.Ale ja bym na jego miejscu zaczynal od uzywanego Garretta ACE 250. Nie zrazi sie, cos poznajduje, a potem juz sam bedzie wiedzial czego chce i jesli mu malo bedzie to sprzeda ACE bez straty.
wzllubin Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 Ja sam używam minelaba sov gt a chodziłem z ace 250 to wzbudzał się i nie chce go! A proxime nie wiem czy tato by ogarną
brodkasz Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Witam szanowne grono. Jestem tatą i mogę powiedzieć że dało radę, ogarnąłem Proximę :)Pozdrawiam Brodkasz.
mikey44 Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Z Proximy będzie zadowolony, prosta obsługa, oczywiście po przeczytaniu instrukcji ze zrozumieniem.A używka na Allezło kosztuje coś koło tysiąca.
KrisssK Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 wzllubin, ile ojciec ma lat? 40? 50?No nie przesadzajcie że facet koło 50-tki czy nawet 60-tki nie potrafi ogarnąć obsługi sprzętu elektronicznego o prostym, nieskomplikowanym menu. Bez przesady. Głuchy i niewidomy to chyba nie jest skoro chce kupić wykrywkę więc da radę. Bez przesady...
VanWorden Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Do Sovereigna proponowana Cibola nie jest złym wyborem - prosta i skuteczna. Możesz też poszukać używanej Xterry 70, która w miarę wzrostu zainteresowania taty da mu znacznie więcej możliwości.PozdrawiamVW
stachu834 Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 ja w takiej sytuacji byłem 1,5 roku temu. sam mam gt a dla ojca padło na prizma 5g - jako nowicjusz. sprawny, prosty wykrywacz. z gt widzą się z kilku metrów więc trzeba trzymać się na dystans, natomiast gt i xt70 z którą chodzi kolega można iść ramię w ramię i jest błogi spokój.pozdr
fidzir Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 proxima na poczatek też by nie była zla,ja zaczynałem włąśnie od niej i nic trudnego w obsludze nie zauważylem,a jest sprzętem dobrym i zarazem uniwersalnym..u mnie wadą było częste wzbudzanie ale może to wina gleby albo coś innego sam nie wiem co..
mikey44 Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 Na stronie producenta masz wszystko napisane, łącznie z dealerami na poszczególne województwa. Najlepiej sprawdzić wykrywkę samemu, jak leży, wtedy decyzja będzie może łatwiejsza. Może jakiś twój znajomek ma Proxi lub Cibolę, ale teraz to tylko testy domowe raczej ze względu na aurę :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.