Pieter Napisano 3 Luty 2012 Autor Napisano 3 Luty 2012 Witajcie; może ktoś coś" na ten temat napisze; mosiądz; dosyć sfatygowany; nie wiem co przedstawia awers; jakieś towarzystwo, VI" rzymska; może zawody; na rewersie w górnej części Berchtesgaden"; żadnej daty; panorama miasteczka. Dzięki za posty.
Pieter Napisano 3 Luty 2012 Autor Napisano 3 Luty 2012 Witajcie; może ktoś coś" na ten temat napisze; mosiądz; dosyć sfatygowany; nie wiem co przedstawia awers; jakieś towarzystwo, VI" rzymska; może zawody; na rewersie w górnej części Berchtesgaden"; żadnej daty; panorama miasteczka. Dzięki za posty.
Swiety82 Napisano 3 Luty 2012 Napisano 3 Luty 2012 Medal za narciarstwo biegowe z Berchtesgaden? Na awersie jest narciarz z łukiem
Kopacz1 Napisano 3 Luty 2012 Napisano 3 Luty 2012 http://www.ullrskimedals.com/Ull (Ullr, Uller) – w mitologii nordyckiej zimowy bóg narciarstwa, myślistwa i łucznictwa. Obdarzony wielką urodą, syn Sif i pasierb Thora, kochanek Hell i Frigg. Szczególnie czczony na Islandii.pzdr.
Pieter Napisano 3 Luty 2012 Autor Napisano 3 Luty 2012 Kopacz1 - dzięki wielkie ; ciekawa ta mitologia nordycka" :) Pozdr.
Kopacz1 Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 przeglądałem dzisiaj swoje drobiazgi i znalazłem jedną z wielu odmian tej odznaki
Pytanie
Pieter
Witajcie; może ktoś coś" na ten temat napisze; mosiądz; dosyć sfatygowany; nie wiem co przedstawia awers; jakieś towarzystwo, VI" rzymska; może zawody; na rewersie w górnej części Berchtesgaden"; żadnej daty; panorama miasteczka. Dzięki za posty.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.