Sōji Okita Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 Wychodzi na to że jest to G23 Goblin, produkt kanadyjskich rąk.
Landszaft Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 Niestety cały czas pudło. Odpowiedź znajduje się w historii samolotu Grumman XSBF-1 . Aby było łatwiej to dlaczego go zbudowano, na czyje zamówienie i kto brał udział jeszcze w konkursie. To już taka podpowiedź typu za rączkę. Znaczam NIE JEST TO nic Grummana . Vought XF3U-1 miał stałe podwozie to nie ten, tak samo Goblin to jest Grumman i nie taki silnik z taką obudową. Odpowiedź jest na necie i jest bezpośredni link do tego samolotu. Choć nazwa po przetłumaczeniu jest firmy baaardzo ciekawa. Firma ta budowała też samoloty bojowe dla US-navy dla lotniskowców Ranger i Lexington w okresie lat 30. Nie chce zgasić poszukiwań więc do jutra dam czas jak nikt nie zgadnie to odpowiem i zadam następną zagadkę , choć zgadnięcie jej przez Was da mi większą satysfakcję.
Landszaft Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 Trochę to przypomina Klemma 35 bez owiewek kół ale ciut za ciemne zdjęcie aby szukać szczegółów
LeszekS Napisano 18 Luty 2012 Napisano 18 Luty 2012 Nie Rogożarski R-100 (ale blisko).Może to pomoże.
Landszaft Napisano 19 Luty 2012 Napisano 19 Luty 2012 oj coś znowu trudno idzie , dodam że też tylko 1 szt zbudowana czyli jakiś prototyp ma literkę X po nazwie firmy w literówce typu, rok budowy 1937. Samolot bombowo torpedowy. Dla ułatwienia firma ta dostarczyła tylko raz dla US Costal Guard łodzi latających. Wyszukuję ciekawszych firm lotniczych a nie te które standardowo występują w zamówieniach lotniczych.
Landszaft Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 praktycznie tak ja mam go jak XPT BH-2 . ale oczywiście uznaję bo może to być tylko następna wersja lub poprawki poprzedniego prototypu. zadawaj
mac Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Przedprodukcyjny - zgadza się, ale prototyp F-15EF-15B - zmodyfikowany dwumiejscowy B do EReszta się zgadza. Zadajesz :)
Nadwojciech Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Nie mam pomysłu na zagadkę.....To może taki mały bzyk.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.