Skocz do zawartości

Oglądajmy póki jeszcze mozna Dyw.303

wojtekA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z gory przepraszam za brak polskich znakow. Widzialem ten film w telewizji, uwazam ze jest bardzo ciekawy. Polecilem go kilku angielskim znajomym, byli dosc mocno zdziwieni. Wspolczesni anglicy maja dosc mizerna wiedze na temat 2 wojny swiatowej. W wiekszosci uwazaja ze to oni wygrali wojne(przykre ale prawdziwe)ogolnie dobry program, dobrze ze nakrecony przez brytyjska telewizje. pozdrawiam
Napisano
1985pl-pamiętaj przyjacielu że pieniądze to nie wszystko.
A teraz do tematu-jesteśmy dosyć popularni w brytyjskiej prasie hobbistycznej,a nasza szachownica jest znana.
Widziałem nawet fajny modelik naszego Spitfirea MkV z chyba
316 Dywizjonu,tylko nie rozumiem dlaczego miał cztero łopatowe śmigło.
Może koledzy napiszą czy były Spitfire piątki w naszych dywizjonach z takim śmigłem.
Mnie się zawsze wydawało że to dziewiątka.Ale dziewiątka miała dłuższą maskę silnika.I dlatego nie kupiłem ,dobrze zrobiłem czy żle?
Napisano
Też mi się wydaję, że mk V nie miały czterolopatowych śmigieo. Ale nie jestem ekspertem. Kolego jacek 1962 co do benefitow to była sarkastyczna uwaga dotycząca anglików, jestem tu już kilka lat i nigdy nie brałem żadnych benefitow. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie