Skocz do zawartości

mobilne forum

fuks_ag

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od jakiegoś czasu zaglądam na forum za pomocą smartfona, niestety strona nie jest przygotowana do surfowwnia przy pomocy tabletów i telefonów z przeglądarką.
Więc dostosujcie portal do obecnych standatrów komunikacyjnych.
Napisano
Więc może załóż swoje forum,bądź na nim wszechmogącym.

Ten wątek i Twój post to prośba,groźba,żądanie?

Też tak włazisz komuś w zabłoconych butach do domu i mówisz że nabłocone?
Napisano
dokladnie, jest masa przegladarek za pomoca ktorych mozna bez najmniejszego problemu przegladac forum. mi na operze tez smiga. jest jeszcze bolt i mozilla na fona. wystarczy sie rozejrzec po necie troszke.
Pozdr M
Napisano
Wszystko daje radę, ale samemu muszędostosowywać rozmiar strony, WYbieranie kategorii jest trudne bo Znowu trzeba dopasowywać rozmiar, bajty lecą niemiłosiernie przy przeglądaniu zdjeeęć.
Szpagin nawet nie jękaj więcej z takimi krzywiznami tekstowymi, bo nawwt pojęcia nie masz o co biega , a Swoim postem udowodniłes.ze z kulturą jesteś niezaznajomiony,. A.skoro masz zabłoconą aagresją głowę to wyładuj się przy akcji zima. Pozdrawaiam kolegę
Napisano
Najlepiej spisuje się OperaMini,w tejże w ustawieniach włącz ,,widok jednokolumnowy,,i heja. Działa na 100%. I nawet dobrze bo w widoku jednokolumnowym ,,żółtek,,nie widać:)
Napisano
Orangr xperia, u mnie śmiga ok ale jak pisałem na ekarnie mam całą sttonę z tekstem tak malutkim ze bqnkowe umowy drobnym druczkiem pisane są olbrzMie, no i co boli to że żre bajty a w wersji light byłoby taniej, wiem ze to.forum dziala.na.starym motorku ale redakcja mogłaby coś pomyśleć o uzytkownikach mobilnych to tylko wymóg czasów w jakich żyjemy a ten mój tekst to tylko zwrócenie uwagi na tą kwwstię dla redakcji
Napisano
Jak pisałem wyżej chodzi ok, ale sam muszé dopasować rozmiar bo w pionioie jest tekst minimalny nie wspomnę o wybieraniiu działów po obróceniu do poziomu sam nadal muszę zmniejszyć żebu ogarnąć w ekranie, a w weraji mobilnej byłoby znacznie prościej, a jak już uruchomiłeś te trzy tepefony to sprawdź ile to zjadło bo zdjęciq na forum jwdnak trochę zajmują, pisząc redakcję mam na myśli osoby decyzyjne w kwestii uruchomienia wersji mobilnej
Napisano
Opera mini przepuszcza wszystkie strony przez swój serwer dostosowując je do wersji mobilnych przeglądarek...
W ustawieniach jest czy ma ładować zdjęcia.... puknięcie dwa razy w ekran np w androidzie powiększa obraz dostosowując go do ekranu.
Dużo wysiłku na to nie potrzeba...
Napisano
Widzę że jesteście w temacie:), przejrzyjcie sobie transfery w czasie korzystania z tej sięony a zrozumiecie.o.co mi chodzi, zabawa smartfonem to noe balet a cwiczenie cierpliwości przy edytorze tekstu i celności prZy wybieraniu znaków:), więc strony przygotowane do wersji mobilnej znacznie lepiej się obsługuje wręcz intuicyjnie a w obecnej weesji trzeba się wysilić aby dostosować układ strony do właanych potrzeb, gdyby to było takie proste i przyjemne przeszukiwanie forum w obecnej wersji na smartfonie, to bym sobie i wam nie zawracal głowy
Napisano
Teź mam Xperia,jeśli masz już zainstalowaną operę to:
1 wejdź w ustawienia (klawisz z czerwoną literą ,,O,,)
2 kliknij ,,Ustawienia,,
3 Wybierz ,,Widok jednokolumnowy,,
4 Pojawi się ikona ,,zapisz,, i zapisujesz,
Napisano
Do knefli dwa lub trzy tygodnie przywykałem,a do tego mam paluch na pół ekranu:)
Co do strony forum,to będziesz miał wszystko w jednej kolumnie ale wszystko czytelne oprócz żółtych kartek:) (czasem lepiej żyć w nieświadomości).
Napisano
jesli chcesz zmniejszyc zarcie" bajtow to jak juz zainstalujesz OPERE to jest tez opcja jakosci zdjec, zmniejszasz jakosc zdjec co za tym idzie mniej transferu zabiera, ja mam nokie 5230 dotyk. mimo ze systemowa przegaldarke ma to nie jest tak intuicyjan jak opera. i wiecej opcjii ma. tak jak karabin mowi widok jednokolumnowy i spokoj, nie trzeba non stop zmieniac ustawien. niestety smartfon to nie komputer:] cos za cos:)
Napisano
Ja o źarcie bajtów jestem spokojny,wklepuję pakiet za 15 zeta i hula cały miesiąc:) ,w Plus+ rzecz jasna. Jedyny mankament to zmniejszanie zdjęć do forum,trzeba przez PicsIn lub FxCamera zdjęcia robić bo fabryczny aparat robi ciężkie i wielkie foty.
Napisano
po zainstalowaniu Opery 11.5 jeat zmiana mam nadzieję że na lepsze , trzeba się przyzwyczaić wielkie dzięki za dobre pomysły
jeszcze podajcie stronki do.tych programów konwertujących zdjęcia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie