fuks_ag Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 Od jakiegoś czasu zaglądam na forum za pomocą smartfona, niestety strona nie jest przygotowana do surfowwnia przy pomocy tabletów i telefonów z przeglądarką.Więc dostosujcie portal do obecnych standatrów komunikacyjnych.
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Hmmmmm... elefonów z przeglądarką"- a mi się nie raz, nie dwa zdarzyło. Nie jest może mistrzostwo świata, ale da radę.
szpagin Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Więc może załóż swoje forum,bądź na nim wszechmogącym.Ten wątek i Twój post to prośba,groźba,żądanie?Też tak włazisz komuś w zabłoconych butach do domu i mówisz że nabłocone?
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Opera mini na tablecie łyka forum bez problemu....
saperfts Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 dokladnie, jest masa przegladarek za pomoca ktorych mozna bez najmniejszego problemu przegladac forum. mi na operze tez smiga. jest jeszcze bolt i mozilla na fona. wystarczy sie rozejrzec po necie troszke. Pozdr M
fuks_ag Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 Wszystko daje radę, ale samemu muszędostosowywać rozmiar strony, WYbieranie kategorii jest trudne bo Znowu trzeba dopasowywać rozmiar, bajty lecą niemiłosiernie przy przeglądaniu zdjeeęć.Szpagin nawet nie jękaj więcej z takimi krzywiznami tekstowymi, bo nawwt pojęcia nie masz o co biega , a Swoim postem udowodniłes.ze z kulturą jesteś niezaznajomiony,. A.skoro masz zabłoconą aagresją głowę to wyładuj się przy akcji zima. Pozdrawaiam kolegę
karabin Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Najlepiej spisuje się OperaMini,w tejże w ustawieniach włącz ,,widok jednokolumnowy,,i heja. Działa na 100%. I nawet dobrze bo w widoku jednokolumnowym ,,żółtek,,nie widać:)
FoKa Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 U mnie (opera mobile na nokii n8 w play), forum śmiga aż miło.Pozdro.
fuks_ag Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 Orangr xperia, u mnie śmiga ok ale jak pisałem na ekarnie mam całą sttonę z tekstem tak malutkim ze bqnkowe umowy drobnym druczkiem pisane są olbrzMie, no i co boli to że żre bajty a w wersji light byłoby taniej, wiem ze to.forum dziala.na.starym motorku ale redakcja mogłaby coś pomyśleć o uzytkownikach mobilnych to tylko wymóg czasów w jakich żyjemy a ten mój tekst to tylko zwrócenie uwagi na tą kwwstię dla redakcji
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Nie myl Redakcji z Forum, tak na początek :-)Dwa- mam przed sobą trzy telefony, każdy ma fabryczną przeglądarkę ( nie mam pojęcia jaką który ) i na każdym chodzi bez problemów...
fuks_ag Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 Jak pisałem wyżej chodzi ok, ale sam muszé dopasować rozmiar bo w pionioie jest tekst minimalny nie wspomnę o wybieraniiu działów po obróceniu do poziomu sam nadal muszę zmniejszyć żebu ogarnąć w ekranie, a w weraji mobilnej byłoby znacznie prościej, a jak już uruchomiłeś te trzy tepefony to sprawdź ile to zjadło bo zdjęciq na forum jwdnak trochę zajmują, pisząc redakcję mam na myśli osoby decyzyjne w kwestii uruchomienia wersji mobilnej
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 ja jadę na symbianie ze standardowa przeglądarką i śmiga bez problemu.Ale *** baletnicy....
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Opera mini przepuszcza wszystkie strony przez swój serwer dostosowując je do wersji mobilnych przeglądarek...W ustawieniach jest czy ma ładować zdjęcia.... puknięcie dwa razy w ekran np w androidzie powiększa obraz dostosowując go do ekranu. Dużo wysiłku na to nie potrzeba...
fuks_ag Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 Widzę że jesteście w temacie:), przejrzyjcie sobie transfery w czasie korzystania z tej sięony a zrozumiecie.o.co mi chodzi, zabawa smartfonem to noe balet a cwiczenie cierpliwości przy edytorze tekstu i celności prZy wybieraniu znaków:), więc strony przygotowane do wersji mobilnej znacznie lepiej się obsługuje wręcz intuicyjnie a w obecnej weesji trzeba się wysilić aby dostosować układ strony do właanych potrzeb, gdyby to było takie proste i przyjemne przeszukiwanie forum w obecnej wersji na smartfonie, to bym sobie i wam nie zawracal głowy
karabin Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Teź mam Xperia,jeśli masz już zainstalowaną operę to:1 wejdź w ustawienia (klawisz z czerwoną literą ,,O,,)2 kliknij ,,Ustawienia,,3 Wybierz ,,Widok jednokolumnowy,,4 Pojawi się ikona ,,zapisz,, i zapisujesz,
karabin Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Do knefli dwa lub trzy tygodnie przywykałem,a do tego mam paluch na pół ekranu:)Co do strony forum,to będziesz miał wszystko w jednej kolumnie ale wszystko czytelne oprócz żółtych kartek:) (czasem lepiej żyć w nieświadomości).
saperfts Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 jesli chcesz zmniejszyc zarcie" bajtow to jak juz zainstalujesz OPERE to jest tez opcja jakosci zdjec, zmniejszasz jakosc zdjec co za tym idzie mniej transferu zabiera, ja mam nokie 5230 dotyk. mimo ze systemowa przegaldarke ma to nie jest tak intuicyjan jak opera. i wiecej opcjii ma. tak jak karabin mowi widok jednokolumnowy i spokoj, nie trzeba non stop zmieniac ustawien. niestety smartfon to nie komputer:] cos za cos:)
karabin Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 Ja o źarcie bajtów jestem spokojny,wklepuję pakiet za 15 zeta i hula cały miesiąc:) ,w Plus+ rzecz jasna. Jedyny mankament to zmniejszanie zdjęć do forum,trzeba przez PicsIn lub FxCamera zdjęcia robić bo fabryczny aparat robi ciężkie i wielkie foty.
fuks_ag Napisano 26 Styczeń 2012 Autor Napisano 26 Styczeń 2012 po zainstalowaniu Opery 11.5 jeat zmiana mam nadzieję że na lepsze , trzeba się przyzwyczaić wielkie dzięki za dobre pomysłyjeszcze podajcie stronki do.tych programów konwertujących zdjęcia
karabin Napisano 29 Styczeń 2012 Napisano 29 Styczeń 2012 W Android Markt znajdź aplikację PicSay a zdjęcia lepsze wychodzą po zainstalowaniu FxCamera też z And.M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.