woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Panowie szukam czeskiego forum o górach - a konkretnie o Karkonoszach. Podczas porządków znalazłem 2 widokówki pokazujące miejsce gdzie podczas wojny był wywieziony mój ojciec z babcią. Chciałbym namierzyć te miejsce i odwiedzić. Na jednej z fotek jest budynek w którym mieszkali. Była to miejscowość Pommerndorf - dzisiaj czeska wieś Strażne obok Vrchlabi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Może któraś z tych chatek:http://strazne.czeskiegory.pl/zakwaterowanie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 http://www.google.pl/search?q=Str%C3%A1%C5%BEn%C3%A9+foto&hl=pl&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qtwbT_STFdHz-gbz-YmqCg&ved=0CDMQsAQ&biw=1024&bih=608#hl=pl&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&tbm=isch&sa=1&q=chata+Str%C3%A1%C5%BEn%C3%A9+&oq=chata+Str%C3%A1%C5%BEn%C3%A9+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=21711l23056l0l23261l6l5l0l0l0l3l512l1465l4-1.2l3l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=9cce287b836fbb3e&biw=1024&bih=608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Przydałoby się też foto widokówki żeby wiadomo było czego szukać.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Widokówki będą za kilka godzin bo plankton mi rozrabia. A stronę czeskie góry przerabiałem i nic nie znalazłem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Czas umierać... ID na HP :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Zaraz będą widokówki - racia Koala" czynią cuda...Się proszę nie śmiać :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Bracia Koala?Różnie można rozumieć, tym bardziej, że Twoi nie mają aż tak odstających uszu... Czyli nie o nich piszesz, a dla nich wreszcie TV kupiłeś :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Zaczynamy - zdjęcie numer 1. Gdzieś obok kwatery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Zdjęcie numer 2. Kwatera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 3 - napis na widokówce. Gasthaus - szukałem po tej frazie i niestety nic nie ma. A na pewno miłośnicy gór z tamtych okolic potrafili by zlokalizować. Wiem, że lokal znajdował się na górze - droga do niego to serpentyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Taka cisza - pewnie wszyscy szukają :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 ???Nie... Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 11:55 22-01-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Chyba nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Jak ten Gasthaus się nazywa? Hochens...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 hohenschmiede - albo coś zbliżonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 HistoryThe first written mention of Pommerdörfl dates from the year 1754. The town has had mining operations since the mid-17th century, as there has been a miner settlement and a Pochwork to Keilbach above the old Silesian Trail. The name of the village derives not, as a legend claims from local founders, but from the mining activity.Strážné is a small community; nearby towns are Friesovy Boudy (Friesbauden), Herlíkovice (Hackelsdorf), Hříběcí Boudy (Füllebauden), Husí Boudy (Gansbauden), Jezerní Domky (Teichhäuser), Krásná Pláň (Schöne Lahn), Lahrovy Boudy (Lahrbauden), Mlýnské Domky (Mühlberg) Well Výhlédach (Höhenschmiede), Přední Rennerovky (Vorder Rennerbauden), Seidlovy Domky (Seidelhäuser), Šestidomí (Sächsstädten) and Zadní Rennerovky (Hinter Rennerbauden).http://en.wikipedia.org/wiki/Str%C3%A1%C5%BEn%C3%A9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Czytałem to na wiki ale nie załapałem tego Well Výhlédach - chyba powinno byc Welmy Vychled Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 Sonic masz na fotce Mackelsdorf.Ale i tak wielkie dzięki bo już będzie łatwiej :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 12:29 22-01-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Wysłałem maila do starosty z pytaniem o zdjęcia... Może coś odpisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 :)Wydaje mi się, że zlokalizowałem fotkę nr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2012 z 2 strony co prawda ale bardzo podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Liczba okien na parterze się nie zgadza, ale do tej pory nie raz budynek mógł być przerobiony...Chociaż zdjęcie robione pod podobnym kątem, wydaj mi się że budynek z nowej fotki jest jakby krótszy... ale mogę się mylić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.