Arseon Napisano 21 Styczeń 2012 Autor Napisano 21 Styczeń 2012 Nie spotkałem dotąd oliwiarki WP z orzełkiem wyglądającym jak guzikowy wz. 17. Jaki to wz. oliwiarki (proszę też o datowanie). Dziękuję z góry za ID.
shadowN Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 Było tyle wzorów oliwiarek przez całą II RP, że jest co oglądać.. Wiele było uniwersalnych do KB/KBK, niektóre nawet do RKM..Wystarczy poszukać tematu na forum, bo było wałkowane.ps. na tej orzeł jest wczesny, z lat `20 około.pozdro.
Wyro Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 No tak, wiadomo, ale pytanie chyba brzmiało czy z tym wzorem starszego orła była to oliwiarka używana na początku IIRP czy równie dobrze do końca i w trakcie września 39 r. Ciekawy jestem tego ID-u, jeśli nastąpi.
kloki Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 O pardon, źle przeczytałem pytanie. Rzeczywiście orzełek nietypowy. Może to tylko kwestia producenta?
Arseon Napisano 21 Styczeń 2012 Autor Napisano 21 Styczeń 2012 Nie spotkałem dotąd oliwiarki WP z orzełkiem wyglądającym jak guzikowy wz. 17. Jaki to wz. oliwiarki (proszę też o datowanie). Dziękuję z góry za ID.
Pytanie
Arseon
Nie spotkałem dotąd oliwiarki WP z orzełkiem wyglądającym jak guzikowy wz. 17. Jaki to wz. oliwiarki (proszę też o datowanie). Dziękuję z góry za ID.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.