Hebda Napisano 4 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=688130Z braku odpowiedniego naczynia pomyślałem że kapsel od tigera wymoczę w szczawiu w brodziku..Mam jednak pytanie,może ktoś próbował czyścić w naczyniu pokrytym emalią..Czy szczaw jej nie uszkodzi,nie odbarwi?pomysł może dziwny,ale tylko brodzik ma odpowiedni wymiar:)Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Myślę, że nic jej się nie stanie od szczawiu ale uważaj bo klapa Ci emalie porysuje.Wyłóż brodzik jakimś bezużytecznym dywanem czy wykładziną...Rozumiem, że z kąpielą na bakier od dziś:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2012 Podłoże dwie kostki drewniane:)Ale próbowałeś czy podejrzewasz?Pawel888 twierdzi że zżółknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawgo Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Kwas szczawiowy jest używany między innymi jako dodatek do płynów do kibli. Reaguje z emalią. Emalia jest po użyciu tego preparatu szorstka(matowa) i bardziej się brudzi niż przez użyciem tego preparatu.Jeśli chcesz użyć kwasu szczawiowego to najlepiej w jakimś plastikowym naczyniu typu miska...ucięta beczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2012 Gdzie ja znajdę taką michę na właz od tygrysa..No cóż,dzięki za informacje,kapsel w takim razie poczeka na swoją kolej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Kol Hebda spróbuj tak- wykop dół w ziemi , wyłóż grubą folią budowlaną (tylko szczelnie) , do dołu szczaw i fant. Tylko aura nie ta...Albo duży wór z grubej folii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2012 Też o tym myślałem,ale tak jak pisałeś aura nie ta..Pomęczę się z fosolem i pędzelkiem,nie chce kamuflażu stracić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Jak aura na plenerze nie pasuje,to przecież wystarczy ułożyć rodzik" z pustaków/cegieł/klocków lego czy co tam masz i wyłożyć folią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.