bobas-ek Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Napisano 3 Styczeń 2012 Nie wiedziałem do jakiego działu to przypiąć więc piszę tutaj.Czy macie czasem takie dziwne sygnały jakby w pobliżu był słup z wysokim napięciem ?Kilka razy mi się zdarzyło ,że idąc na pole brzęczyk cały czas pojękuje ale słupów z wysokim napięciem nie było w pobliżu.Przez co prawdziwy sygnał jest zakłócony. Dodam ,że mam Fishera 1225X.Przygodę dopiero zaczynam z wykrywaczami. Ogólnie jestem zadowolony z fiszerka.
ostatni Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 Witaj Jak nie słupy wysokiego napiecia To wyłocz komórkę, bo jak szuka sieci to zakłuca wykrywkę Powino pomóc Darz Dół Pozdrawiam
adam793 Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 A może to wina niektórych miejsc zmineralizowanych mocno
bassista Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 kilka razy też tak miałem. Komórka odpada, kilka razy przechodziłem obok tych miejsc i za każdym razem tak było. Baterie, czułość, grunt i inne ustawienia, stan sprzętu ok. Żadnych kabli nad ziemią i pewnie pod ziemią też. Rutus Argo + podstawowa cewka
bobas-ek Napisano 4 Styczeń 2012 Autor Napisano 4 Styczeń 2012 WitajcieDziękuję za odpowiedź.Telefon odpada, nie zabieram go ze sobą żeby mi nikt d.py nie truł. Zauważyłem ,że najczęściej takie zjawiska mają miejsce w miejscach zabudowanych. Wczoraj dostałem info gdzie po przekopaniu ziemi pod pomnik wychodziły monetki.Deszcz je wypłukiwał. Poszedłem z piszczałką i nie mogłem nic znaleźć bo piszczałka jakby zwariowała. Normalnie dyskoteka. Regulacje nic nie dają.No bywa.
vektor Napisano 4 Styczeń 2012 Napisano 4 Styczeń 2012 Może tyle monet, że zwariowała ze szczęścia? :PA tak serio... ja miałem kiedyś dziwne sygnały... okazało się, że duże metalowe przelotki do sznurówek w trekingach przeszkadzały >:P . Co do twoich sygnałów powiedz coś więcej: Zdarzają się cyklicznie w różnych miejscach i okolicznościach? Czy jak wracasz do tego samego miejsca ciągle są dziwne sygnały? Może nosisz ze sobą jakieś inne urządzenie elektroniczne? Druga sprawa odnośnie pomnika: z czego jest wykonany? Może tak duży metalowy obiekt w pobliżu powoduje dziwne reakcje wykrywki?
sebo_sek Napisano 4 Styczeń 2012 Napisano 4 Styczeń 2012 Fishery pod slpami wariują. Ale może też być rura pod ziemią. Przez pola przechodzą w najmniej spodziewanych miejscach.
bobas-ek Napisano 4 Styczeń 2012 Autor Napisano 4 Styczeń 2012 Buty mam czyste od metalu tj. Całe wykonane ze skóry i gumy także one odpadają, telefonu nie zabieram. Na przykładzie pewnego pola, do najbliższego domu 500 metrów, dalej tylko pola i lasy i tu fisher wariuje jak głupi, musiałem odpuścić pole.Ostatnio pisałem o pomniku, a właściwie to figura kogoś świętego. Ponoć w tym miejscu 400 lat temu chowali zbiorow ludzi chorych na cholere".Kości zabrano w latach 80tych i pochowali na cmentarzu, postawili w tym miejscu figurę, figura na kopcu no i właśnie obok tej figury wypływały po deszczu monetki. Obok drogi asfaltowej, no i obok też idzie rura z wodą. Tylko,że rura idzie w jednym miejscu i piszczałka wariowała w każdym mijescu.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Normalna rzecz. Żadne cuda i duchy, tylko zwykłe zakłócenia od czegoś. Zdarza się i nic nie poradzisz.
sza.man Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 elektropastuch potrafi zagłuszać piszczałę na kilkaset metrów
bobas-ek Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 O tej porze pastuchy odpadają, no chyba ,że czegoś nie wiem.A czy te zakłócenia można zniwelować ?Mam kilka fajnych miejsc które nie mogę sprawdzić bo coś zakłóca.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Można, ale nie przy pomocy amatorskiego detektora.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.