prymek7 Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 mój pierwszy filmik na youtube, trochę słabo to wyszło jednak może komuś pomożehttp://www.youtube.com/watch?v=aUqlK8X_dTw&context=C291b3ADOEgsToPDskIzP85Q1_3BPjGA0rcU27DZ
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 Nie oglądałem, ale w imieniu wszystkich, czekam na więcej!:)
prymek7 Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 jak nie działa to ten link będzie okhttp://youtu.be/aUqlK8X_dTw
marek5 Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 Zakop jednogroszowki na 30,25,20,15 cm i zrob filmik.
prymek7 Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 na 25cm łapie, na 30 nie próbowałem choć będzie raczej trudno ( zależy jaka ziemia ) - jeśli mi nie wierzysz to polecam test gazeta odkrywca 10/2009 im też złapało na 25cm w ziemi. 1266 to wykrywacz działający na 4.8kzh , spadki zasięgów w glebie bardzo małe - to nie jest wykrywacz o wysokiej częstotliwości.
marek5 Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 Wierze- ja zakopalem w ogrodzie rozne przedmioty i monety - a mam dosc ciezka ziemie i tam sprawdzalem dyskryminacje i zasieg.
emisoo Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Prymek nagraj test 1 grosz w ziemi wsuwanego w skarpę na linijce bo te z gazety nie są dla mnie żadnym odniesieniem , muszę widzieć jak wykrywa sie zachowuje {*_*}
Brzęczyszczykiewicz Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Pomiary na skarpie = brak elementarnej wiedzy o działaniu wykrywaczy. Doświadczenie tak wadliwe, że nawet testy powietrzne przy nim wysiadają.
saperfts Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 kolego brzęczyk pomiar na skarpie jest o kant d rozbić? Pytam z ciekawośći
Brzęczyszczykiewicz Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewforum.php?f=123
emisoo Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Testy w skarpie są najbardziej efektywne z możliwych jeśli chodzi o pomiary , te testy robią ROSJANIE bo są najbardziej efektywne jak sie zna zasady , przede wszystkim ziemia jest nie ruszona i inie ma efektu pustki jak w róże , He he to dla twojej wiedzy At BRZECZYSZCZYKIEWICZ nie reklamuj obcych forów po raz kolejny bo łamiessz zasady tego forum i należy ci sie pernamętna kartka ! albo ban ?
prymek7 Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Napisano 16 Grudzień 2011 za co ban ? za co żółta kartka ? - ten link jest bardzo pomocny - testy oczywiście zrobię. Testu idealnego nie da się zrobić bo to tylko testy.Testy w powietrzu - coś tam mówią - pewnie że nie wszystko, nie widziałem wykrywacza który ma słabe zasięgi w powietrzu a super w glebie, nawet sovereign xs2a pro który miałem i testowałem 10 lat temu pokazał świetne zasięgi w powietrzu.
saperfts Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 emiso bez obrazy-ale ja np się cieszę że brzęczyk dał tego linka. Skoro ktoś już robił takie testy to czemu się nimi nie dzielić.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Emiso, sprawdź jak się pisze Óra", ekspercie :)Widać niektórym nawet obrazki nie pomogą żeby pojąć... a czym jest skarpa jak nie gwałtownym przejściem między gruntem i pustką?Rosjanie, którzy robią takie testy, to takie same niedouczone głąby jak inni, którzy nie wiedza co robią i jaki jest tego skutek.
nikt Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Witam ! GB ma generalnie rację. Wiele testów w skarpie jest robionych tak ,że sonda wykrywacza albo przelatuje nad pustką albo jest bardzo blisko niej. Równocześnie mamy detekcję przedmiotu i gwałtowny spadek sygnału od gruntu - i pomiar jest RADYKALNIE niewiarygodny. Pomiar w skarpie" będzie bardzo dobry jeśli wepchniemy monetę co najmniej pól metra od krawędzi wykopu. pozdrawiam .
emisoo Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Testy w skarpie na wsadzoną monete na szerokość sondy są bardziej wiarygodne niż te twoje brzeczek nie udokumentowane w skokach co 5 cm na słynne 2 grosze bez możliwości korekty na innych głębokościach
prymek7 Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Napisano 16 Grudzień 2011 hmmm.... , właśnie przyjechałem z filmikami i przeczytałem wasze posty wstawię filmy i znów będziecie stękać i urykiwać - nie wbijałem monet na 50cm - było zbyt twardo a jak bym wbił na siłę może by się pustka zrobiła w glebie ? .wyniki w gruncie - skarpa- boratyna na 26cm - 2grosze 27cm - 30krajcarów na 40cm - - sreberko na 32cm pozdr.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Do dziurawego sagana i Salomon oleju nie naleje.:)
VanWorden Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 prymek7 - 1266x to OK wykrywacz na swoje czasy i mile go wspominamy, (choć nigdy nie był wybitny")ale na zasięg i czułość ma wpływ dużo więcej czynników niż tylko częstotliwośc pracy.PozdrawiamVW
prymek7 Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Napisano 16 Grudzień 2011 szanuję twoją opinię choć mam całkowicie odmienne zdanie, ten fisher to przykład że stary wykrywacz może być lepszy od wielu nowoczesnych konstrukcji ( poza ergonomią ) co do częstotliwości to miałem już wykrywacze o wysokiej częstotliwości - w powietrzu bajka w trudnej glebie bardzo średnio.
emisoo Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Widziałem prymek filmek z zajęć w terenie szacun dla fishera nie jedną współczesną zabawkę przeskoczy , masz racje częstotliwość to nie wszystko
prymek7 Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Napisano 16 Grudzień 2011 Emisoo - szacunek dla ciebie - jako jedyny wyraziłeś pozytywną opinię w tym ogólnym stękaniu i hipokryzji - bo kto nie machał nigdy w powietrzu ???
VanWorden Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 prymek7 - ale gdzie masz to całkowicie odmienne zdanie"? Z czym co napisałem się nie zgadzasz? Czy może jednak uważasz, że częstotliwość to jedyny wyznacznik skuteczności wykrywacza? Tak po prostu nie jest a to, że stary Fisher jest lepszy od wielu najnowszych sprzętów to oczywistośc bo przecież nie jest w tej kwesti żadnym wyjątkiem. Weźmy np. Whitesa XLT czy Minelaba Sovereigna.. PozdrawiamVW
prymek7 Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Napisano 16 Grudzień 2011 Cytuję 1266x to OK wykrywacz na swoje czasy i mile go wspominamy ", - był ok na stare czasy ?- jest bardzo ok na dzisiejsze (choć nigdy nie był "wybitny " - mylisz się - jest wybitnyXLT i XS2appro - znam możliwości tych wykrywaczy , oba miałem i intensywnie użytkowałem, bardzo miłe wspomnienia !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.