latający holender Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 ciąg dalszy,ten pokazany centralnie jest w katalogu...to znaczy jest różniąca się szczegółami jego wersja.O tyle ciekawe że wybito je na konkretne pojedyńcze wydarzenie...widocznie tej wersji pan Rewoliński nie dostał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 10 Grudzień 2011 Share Napisano 10 Grudzień 2011 1830?Czyżby powstańczy ? : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 fragment krzyża,pamiątki z cze.w środku aniołek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 w komplecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 shadow,raczej nie.wybijano tą datę jako pamiątkową.Najprawdopodobniej ze względów patriotycznych.Ale medalik istniał już w czasie tworzenia katalogu przez Teofila Rewolińskiego w 1887 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 10 Grudzień 2011 Share Napisano 10 Grudzień 2011 Aluminiowe nawiązujące do obu Powstań bito podczas rewolty 1905..Ten może być bity przed Powstaniem Styczniowym, co by sugerowała francuska mowa jako sprzeciw wobec postępującej po Powstaniu Listopadowym/Wojnie Polsko-Rosyjskiej 1830/31 rusyfikacji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 Możliwe.Tutaj ściągnięta kiedyś z internetu fotka-podobny fragment jak u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 na dzisiejszy finisz suplement do sreberek.Pójdą na ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_49 Napisano 11 Grudzień 2011 Share Napisano 11 Grudzień 2011 Mam tez ze dwa fragmenty tego cynowego krzyza z czewy, moze da sie cos poskladac :)?Ja bym ikonke moczyl w oliwie i delikatnie ruszal moze da rade, ale to twoj fant i szkoda bedzie jak peknie. Śliczna jest, ja nie mam szczescia do ikon.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 11 Grudzień 2011 Share Napisano 11 Grudzień 2011 Ikonkę daj do nafty jeżeli ta nie działa inwazyjnie na mosiądz i emalię, oliwka nie da takiego efektu bo nie ma właściwości penetrujących :-)Też kiedyś otwierałem taką, niestety taki już urok stalowych elementów, iż nie zawsze przetrwaja czy też się otworzą..pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 11 Grudzień 2011 Share Napisano 11 Grudzień 2011 Fajne znajdki.Nie przejmuj się trolami co srają Ci w wątku.Pozdrawiam i czekam na następne fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next3 Napisano 11 Grudzień 2011 Share Napisano 11 Grudzień 2011 Witam, gratuluję fantów. Są piękne, szczególnie te dewocjonalia, no i miejsce - sentymentalne. Też wybieram się w te rejony w styczniu, niestety tylko służbowo.Jeżeli ziemia będzie zmarznięta, żal bedzie mniejszy :-)Serdecznie gratuluję :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vipiusz Napisano 14 Grudzień 2011 Share Napisano 14 Grudzień 2011 zdołowałem się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.