james443 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2011 WitamW jaki sposób wyczyścić tą menażke do czystej miedzi ? Jest jakis odpowiedni środek chemiczny lub tym podobne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
james443 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2011 #2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Do czystej miedzi ??? to moim zdaniem świętokradztwo ja bym zostawił ją taką jaka jest, ale jak kto lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 masz tu piekna patynke :) Zostaw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Kiedy prawie 20 lat temu Bogusław Perzyk poradził mi żebym podobną menażkę (była cała okopcona, z nalotem ciemnej patyny) oczyścił szczotką mosiężną na wysokoobrotowej wiertarce - byłem pełen niepokoju, czy się uda.Udało się. Ale ta na zdjęciu też ma swój urok, więc co kto lubi...Z całą pewnością odradzam stosowania kwasów i czyszczenia do czystej miedzi - nie będzie ładnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Ja bym to namoczył w jakiejś ropie lub czymś podobnym i ręcznie czyścił włókniną. Wtedy ścierasz ile ci pasuje, szczotka na wiertarce może zatrze bicia ale jest zdecydowanie szybciej.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Można tez pasta polerska + filcowe kółeczko na wiertarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Do czystej miedzi to możesz na imadle wygiąc.Ta ma zdecydowanie swój klimat,a jak wydżerz do czystej miedzi to będzie sie świecic jak za przeproszeniem psu jajca.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
james443 Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2011 Przekonaliście mnie ;) nie ma to tamto.. pozostawie ją w takim stanie w jakim jest. Miałem ją prostować ale stwierdziłem ze zostawie ją taką jaka jest. Pozdr. James443 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.