Skocz do zawartości

Moje początki z piszczałką Zachpom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

sygnatura producenta troche slabo widoczna. Zrabalem sprawe bo jedna byla potluczona ale sygnaturka pieknie zachowana. Zostala dla nastepnych ktorzy znajda to miejsce

Napisano

i takie tam ze spozywki. Puszka po konserwie miesnej robionej dla Wehrmachtu bicie od spodu Alu DIN 66 i u gory 500 1 4/ /44 ciekawe czy byla smaczna i jeszcze BONA 125g 1943

Napisano
masz racje kolego nie zbieraj tego badziewia ja też na początku brałem łuski puste zapalniki ,ale stwierdziłem,że nie warto za kilo złomu iść do ciupy na osiem lat lub sobie wydatków narobić bo chociaż puste to i tak się przyczepią .teraz to tylko guziczki monetki i inne pierdoły nie związane z amunicją.Fajne masz te skorupki też mam trochę.pozdrawiam z centralnej Polski
Napisano
Postanowilem wybrac sie w slad za nasza dywizja piechoty, pierwsza pojawila sie artyleria"

Zastanawiałem się jaka to ta asza" dywizja.Dzięki hando_83.pzdr
Napisano
Witam po czym kolega wnioskuje ze wydlubay a nie wystrzelony. Teren i sprawozdania historyczne mowia co innego. Poza tym nie jes to jedyna znajdka z tego terenu. Drugi pocisk i lotka mozdzierza znalezione w promieniu 100m
Napisano

Jako ciekawostka dla kolegow z Piły. Plyta chodnikowa 30x30 z wcementowanym napisem Hantke Schneidemuhl. Przytargana kiedys przez tate

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie