Skocz do zawartości

złoto rodzime

chem

Rekomendowane odpowiedzi

Są dwa zawory: na wlocie pompy i od strony węża, ten od strony wlotu możesz wykonać tak samo i dać między trójnikiem a redukcją ssącą bynajmniej ja tak zrobiłem... Wszystkie materiały dostaniesz w castoramie i tego typu sklepach, popatrz w poprzednie wpisy, zobaczysz kilka naprawdę super wykonanych pomp, jak lubisz majsterkować to sobie powinieneś poradzić;)

rura PCV o śr.50mm i długości 50cm
-mufa PCV 50mm
-korek PCV 50mm
-trójnik PCV 50mm
-redukcja PCV 50/32mm
-redukcja PCV 50/25mm
-pręt gwintowany stalowy śr. 10mm długość 55cm
-rurka PCV śr. 15mm długość 65cm
-3x nakrętka na klucz 17
-3x krążki plastikowe lub stalowe albo gumowe
-kawałek ok 15cm otuliny termoizolacyjnej szarej na rurę PCV 50mm
-kawałek rurki PCV śr.25mm
-wąż ssawny od 2m do 3m
-redukcja PCV 32/25mm
- obejma na wąż 25mm
-2x tuleja gumowa zewnętrzna śr.50mm wewnętrzna śr.min 25mm max 40mm. Do wykonania tych tulei doskonale nadają się redukcje gumowe 50/25mm dostępne w sklepach
-2x płaskie krążki z elastycznej gumy
Jak by Pan mi mógł jeszcze napisać czy wszystkie co tu jest napisane jest potrzebne i co do czego jak złoże pompę wstawie filmik na youtuba jutro się za to zabiore.

długość rury PCV wydaje mi się krótka, ja mam chyba metrową, więcej można zaciągnąć przy jednym cyklu, mniej więcej się zgadza Twój opis, tylko skoro mówiłeś że próbowałeś to znaczy że masz już zakupiony we większości sprzęt do pompy? popatrz na zdjęcia innych i dojdziesz co z czym i jak ;)

nie to jest opis forum co do czego zastanawia mnie 2 rzeczy tego opisu rura PCV o śr.50mm i długości 50cm i -rurka PCV śr. 15mm długość 65cm po co dwie i druga 2x tuleja gumowa zewnętrzna śr.50mm wewnętrzna śr.min 25mm max 40mm. Do wykonania tych tulei doskonale nadają się redukcje gumowe 50/25mm dostępne w sklepach
-2x płaskie krążki z elastycznej gumy i tego nie rozumiem to będę wiedzieć mogę przystąpić do majsterkowania.Bardzo Panu dziękuje bez Pana bym tego nie zrobił jeszcze raz bardzo dziękuję.lotasl

.....albo jak masz jakies watpliwosci lub zalezy ci na czasie to kup pompe u sadka717... na moim przykladzie ci zdradze ze kasy poszlo mi za jakies 2 stówy i roboty duzo, głowienia sie, co i rusz latania po częsci.... a u niego kupisz za 250...przynajmniej bedziesz miec pewnosc ze działa i od razu ruszysz nad rzeke :D to jest to drugie rozwiązanie :P

nie Panuj" tak bo tu wszyscy jestesmy kumplami tylko nikt nikomu nic nie zdradza :P ani gdzie znalazł złoto ani jak coś zbudował :P jedynie nieliczni...:D co do zaworu to nie ma problemu tylko musisz mies 2 paczki bo drogie częsci :P i ci sie srednice rury ssącej nie beda zgadzały wiec całą liste musisz wywalic do kosza :D