Maufrais Napisano 4 Styczeń 2012 Napisano 4 Styczeń 2012 Tak Wojto, dokładnie. Dzięki! Wydawało mi się tylko, że moje było (lub Twoje jest) flipnięte", bo płynął w drugą stronę:) Bez znaczenia,ale właśnie chodziło o tę ostatnią fotkę Bismarcka" zrobioną z pokładu Prinz Eugen". Dość wyraźnie widać przegłębienie na dziób i nieco za wysoko stercząca rufę. Zalanie przedziałów dziobowych zrobiło swoje... Już w tym momencie to nie był superpancernik" tylko ranny kulejący odyniec usiłujący umknąć nagonce. Jedyne co mogli zrobić to kazać Prinz Eugenowi" iec" dalej a sami walczyć do końca. Wyobrażam sobie dramat pożegnania", przecież wiedzieli doskonale, że kolegów już nie zobaczą. Chyba że na wiecznej wachcie"... tak jak ci z Prince of Wales" uciekając z miejsca tragedii Hooda".Ponad 2200 młodych ludzi i ponad 1400 na Hoodzie" w jednej chwili. Tak po prostu. W imię szaleństwa psychicznie chorych tyranów takich jak Hitler i Stalin. Nigdy więcej wojny... bla, bla, bla (niestety)
Maufrais Napisano 4 Styczeń 2012 Napisano 4 Styczeń 2012 Takie jeszcze znalazłem, ale bardziej do zachwytu nad linią okrętu :) Zdecydowanie najpiękniejszy pancernik epoki, reszta to zwykłe kloce. Ponad 50 tysięcy ton smukłej sylwety mknące po wodzie z prędkością prawie 60km/h!!! - to musiało razić prądem po grzbiecie :) Jak można było strzelać do czegoś tak pięknego? :D
Wojto1980 Napisano 4 Styczeń 2012 Napisano 4 Styczeń 2012 Zdjęcie które wkleiłeś jest nota bene pocztówką :) można je nawet było ostatnio nabyć na allegro . Co do piękności, piękną sylwetkę miała również klasa Iowa, Yamato czy Littorio. Zwróć uwagę na sylwetki okrętów budowanych w ZSRR krążowniki Kirov , Slava czy innych nie wyłączając typów okrętów podwodnych Typhoon , Oscar , Alfa itd. Wszystkie te konstrukcję cechuję jedno : abójcze piękno"
jacek1962 Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Koledzy co mogłem to już Wam napisałem,możemy piać peany na temat tego okrętu ale z tego nic nie wynika.Został zatopiony,zapisano go na konto RN i po dyskusji.Jeśli chodzi o walory estetyczne ja lubię pancerniki typu Littorio.Są najpiękniejsze,ale jeśli lubicie Bismarcka i Tirpitza ,to już kwestia indywidualna.W sumie z okrętami jak z dziewczynami,,każda ,potwora znajdzie swego amatora,,/oczywiście okręt a nie dziewczyna/
Wojto1980 Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Tak jak napisałeś jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki" :)Co do klasy Littorio piękne okręty pomimo swoich niedoskonałości...
Maufrais Napisano 8 Styczeń 2012 Napisano 8 Styczeń 2012 Nie wspominając już o takim drobiazgu, że temat nam się rozjechał jak, z przeproszeniem, portowa prostytutka :)Zbrodnia czy konieczność?!Ja twierdzę, że ewidentnie perfidna zbrodnia... w afekcie", ale zbrodnia. Pytanie o konieczność" to jakiś żart
jacek1962 Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Poprzedniku tu się nie zgodzę z tobą ,zabicie Niemców w każdej ilości /od jednego do plus nieskończoności ,nigdy zbrodnią nie było, za to co oni wyrabiali nie oczekuj z mojej strony litości dla nich.Każda ilość: dzieci też, bo jak napisano w piśmie,, nie czyń bliżniemu co tobie nie miłe,,Tyle mojego w tym temacie
Maufrais Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Czyli zabić wszystkich Niemców? Kobiety, dzieci też czy tylko młodych mężczyzn np. 17-40 lat? I tylko pozostanie kwestia do którego pokolenia???Jacku, muszę Ci przyznać, że od początku na tym forum jestem szczerze porażony Twoją logiką w myśleniu. Zabijemy tez wszystkich Rosjan, Amerykanów, Francuzów i Brytyjczyków za to co wyrabiali, dobra? :) Aaaach, jeszcze Turków, Żydów! I jak się Tatar jaki ostał to też. Pasuje? Eskimosom chyba darujemy?... Co prawda te biedne foki... ale to już sam zdecydujesz :)
Trooper85 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Jakby tak porównać to możliwe że wszystkie wybryki Niemców w XX wieku, czy osiągnięcia" towarzyszy spod sierpa i młotka bledną przy tym co wyprawiali na czarnym ladzie Belgowie za Leopolda IITo co Belgowie pierwsi do rozwałki czy wymordowani/zamęczeni/zagłodzeni murzyni się do ogólnej klasyfikacji nie liczą?Hiszpanie za imprezę pod tytułem kolonizacja nowego świata" też by ładną punktacje zebraliA my co? Zaolzie, kilka pogromów, krótka balanga na Kremlu i Azja na palu? Słabiuchno :(
jacek1962 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Koledzy litości-to się dotyczy tylko Niemców epoki do 1945.Bo Ci co przetrwali okres powojenny i Ci dzisiejsi Niemcy to całkiem inni Niemcy.To są niemcy okastrowani.Koledzy to jest wątek o Bismarcku /okręcie/ jeśli chcecie abym rozwinął to co napisałem to po prostu otwórzcie odpowiedni wątek w odpowiednim dziale.A ja się nie uchylę-obiecuję.Porównując dzisiejszych Niemców do Niemców chowanych za Hitlera to tak jak porównywać małego Fiata 126p do Lanci Stratos.To jest samochód i to jest samochód,tyle tylko jaki.Z Niemcami jest podobnie.Teraz są Niemcy tylko jacy?
Maufrais Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Koledzy to jest wątek o Bismarcku /okręcie/ jeśli chcecie abym rozwinął to co napisałem to po prostu otwórzcie odpowiedni wątek w odpowiednim dziale"Zapewniam Cię, nie chcemy. Pośmialiśmy się, było fajnie, ja już w każdym razie dziękuję ;) Idę spać a jak chcesz zakładać wątek i rozwijać swoje To co napisałeś", możesz to zrobić samodzielnie? Czyż nie?
jacek1962 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Och Maufrais-obrażasz się jak piękna kobieta-życzę Ci przyjemnych snów ja mam godzinę do tyłu więc jeszcze posiedzę.
Maufrais Napisano 26 Styczeń 2012 Napisano 26 Styczeń 2012 Jacusiu, a z Tobą jak z małym dzieckiem, które nie bardzo potrafi sprecyzować na czym oparło swoją ezę" :)Wskaż w którym, Twoim zdaniem miejscu wykazałem choćby cień obrażalstwa"? :DTo tak jakby się obrazić na niepełnosprawnego, że jest niepełnosprawny. Nie unikaj odpowiedzi jak zawsze tylko napisz konkretnie...I wytłumacz jeszcze wszystkim dlaczego ktokolwiek miałby zakładać wątki, BO TY TAK CHCESZ! :D Piszesz kolejny odcinek Monthy Pythona??? :)Dlaczego miałby ktokolwiek to robić za Ciebie? Abyś mógł się wykazać, jak zawsze, brakiem logiki, podstaw człowieczeństwa, bykami ortograficznymi i stylistycznymi na poziomie szkoły podstawowej i prymitywnym myśleniem rodem ze średniowiecza o humanizmie, kompletną ignorancją historyczną i ozważaniami" sam do siebie po pijaku na tematy których nie pojmujesz nawet w najmniejszym stopniu?Temat jest o Bismarcku, więc wątek planowanego przez Ciebie holocaustu połowy planety zakładaj sobie sam. Ciekawe ilu kolegów tym razem napisze Ci wprost o godzinach przyjęć pewnego specjalisty?
jacek1962 Napisano 26 Styczeń 2012 Napisano 26 Styczeń 2012 Maufrias-to jest wątek o okręcie Bismarck i nie wiem czy mod będzie szczęśliwy z moich poglądów w tym miejscu.O to dlaczego ja nie chcę założyć nowego wątku to powinieneś chyba wiedzieć,moje wątki mają krótki żywot.Bo sa dla niektórych konfliktowe lub kontrowersyjne.Temat Niemców należy do tego typu wątków,więc po prostu ja sam nie wierzę w powodzenie zaistnienia tego tematu,.Co do mojej ortografii czy składni to już pisałem Martianowi.Mistrzem języka polskiego nigdy nie byłem i nie jestem.Więc w tym miejscu za wszystkie uchybienia przepraszam wszystkich mistrzów ortografii.A Tobie samemu radzę poczytać swoją tfórczośc ,zanim kamieniem rzucisz w moją.Ja w nikogo nie rzucę/kamieniem/bo sam jestem nie bez winy.Ale to już nie moje i przecinki pewnie nie w tym miejscu.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.