kloki Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Ten drugi to brytyjski bagnet Lee Enfield No.4MkII, potocznie zwany gwoździem"
lincoln Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 ooo ciekawe,myslalem ze jakas lipa,dzieki
wyspiarz44 Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 pierwszy bagnet to austryjacki Mannlicher 1895
grz_w Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Zapomniałem producenta napisać: OEWG Österreichische Waffenfabrik Gesellschaf.
por.pil.020 Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 To i ja dodam coś od siebie: ten mannlicher wz.95 pochodzi z Bułgarskiego magazynu - po I wojnie swiatowej spore nadwyżki broni byłego cesarstwa A-W zostały sprzedane na Bałkany (m.in. do Bułgarii) gdzie były w eksploatacji aż do lat 50-tych. Niektore zostały tam odświeżone" szlifierką, inne maja wymienione okładki na np. bukowe, a wszystkie mają nowe nity jelca (takie grube) i numery nadane elektropisakiem (choć zdarzają się też wybite). Jeszcze niedawno były one popularne i dość tanie (chodziły po 120zł, zakupiłem wtedy kilka ciekawszych), teraz są już wyprzedane i jeżeli dałeś mniej niż 170-180zł to nie przepłaciłeś.
Sōji Okita Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 A co do ceny gwożdzia" ceny za egzemplarz bez pochwy oscylują w granicach 30-40 złotych. Od pewnego czasu jest to dosyć popularny fant.
lincoln Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 chcialbym spytac o orientacyjna cene tego bagnetu bo nie wie czy nie przeplacilem
Pytanie
lincoln
wpadl mi taki bagnet,prosze o id
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.