grubby Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 Mam pytanie odnośnie pocisku od 14,5x114 PTRD. Czy pocisk pomalowany na czarno-czerwono jest zawsze niebezpieczny (tzn.czy jest smugowym)? Przez to zdjęcie przyznam, że zgłupiałem.
Hebda Napisano 2 Listopad 2011 Napisano 2 Listopad 2011 Karabin,czarny-ppanc to chyba w półcalowych pestkach.Nie trafiłem jeszcze ptrd bez dodatku tj czarnego
grubby Napisano 2 Listopad 2011 Autor Napisano 2 Listopad 2011 Ave Danzig słusznie zauważył,że pocisk A jest czarno-czerwony (p.panc.), a pocisk B fioletowo-czerwony (smugacz). Skupmy się proszę na pocisku A. O ile patrząc na przekrój B (smugacza) widoczna jest mieszanka u dołu pocisku (2), o tyle patrząc na przekrój A niczego tam nie widzę. Może pod (1) z przodu pocisku coś jest? Nie zrozumcie mnie źle. Wiem, że tłumaczycie jak krowie na rowie, ale chcę w końcu rozwiać wątpliwości i skorzystać z rad ekspertów, do których niewątpliwie się zaliczacie.
grubby Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 Mam pytanie odnośnie pocisku od 14,5x114 PTRD. Czy pocisk pomalowany na czarno-czerwono jest zawsze niebezpieczny (tzn.czy jest smugowym)? Przez to zdjęcie przyznam, że zgłupiałem.
Ave Danzig Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 smugowy BZT jest fioletowo-czerwonya p.panc. B-32 czarno czerwony
Hebda Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 I jak widać na foto ma w pocisku materiał wybuchowy
Pytanie
grubby
Mam pytanie odnośnie pocisku od 14,5x114 PTRD. Czy pocisk pomalowany na czarno-czerwono jest zawsze niebezpieczny (tzn.czy jest smugowym)? Przez to zdjęcie przyznam, że zgłupiałem.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.