kopacz18-82r Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 witam! - znaleziona z wrześniowymi tematami - może ktoś pozna co to może być?
kopacz18-82r Napisano 11 Październik 2011 Autor Napisano 11 Październik 2011 cisza i cisza ... ale jak się ruszy:) ... dzięki ZUBIKED za fotki - wygląda podobnie, myślę że Twój trop jest dobry.
tyfus Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 małrer - balansujesz na krawędzinie masz racji, pyskujesz i miotasz się - trzeba z godnością przyjmować porażki i błędy - każdy ma prawo się pomylić.kolejne, jakiekolwiek pyskówki zostaną docenione - przypominam, że to dział ID.
shadowN Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 to nie była kampania wrześniowa tylko jesienna jeśli już, bo zakończyła się w Październiku.małrer zanim komuś wytkniesz brak wiedzy, najpierw sam nią zgrzesz.Liczne znaki w żadnym wypadku nie były używane przez WP, a w armii rosyjskiej miały charakter przechodni więc były w zasadzie mało użyteczne.Wystarczy prześledzić jaka liczba czystych blaszek trafia się na Wrześniu" i widać że ich nie brakowało, więc twoja teoria o licznych znakach nijak nie ma racji bytu.Nawet oddziały taborowe miały klasyczne znaki tożsamości.Problem polegał czasem na tym że brakowało czasu na wybicie blaszki (potwierdza to poza liczbą czystych takze liczba znajdowanych blaszek drapanych"), oraz umiejętności do tego celu - mówimy tu o biciu w Alu, a co dopiero w mosiądzu czy cynku, które są trudniejsze w obróbce tego typu.Wątpię że nawet w Wojnie Polsko-bolszewickiej używano licznych znaków, jeśli już - ewentualnie szkaplerzyki" na wzór CK Armii.ps. ziemia kryje wszystko z sensem, tylko Ty nie potrafisz go odnajdować, a pomieszane masz najwyżej teorie małrer.
małrer Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 dobra dajcie se na luz ja napisałem: może to jest? a wy to już stwierdziliście i mnie osądziliście niestety rozmowa z wami jest jak krew z nosa ok piszcie co chcecie mnie to .......niestety,dla reszty zdrów;)
małrer Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 kolego to wygląda na licznyj znak(rosyjski nieśmiertelnik)był popularny w 1939roku na polu bitew wrześniowych tu cały https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum25/lz.jpgzdów;)
danieloff Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Na blaszce masz co najmniej 2 znaki nie używane w cyrylicy (R, N), więc nie pisz bzdur.
ZUBIKED Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Podobne :http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=690466#1282116PZDR
małrer Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 napisałem że wygląda a nie jest a to różnica nie?zdrów
danieloff Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Po pierwsze naucz się zasad ortografii - w języku polskim stosuje się wielkie i małe litery oraz znaki interpunkcyjne. Może wtedy będziesz bardziej zrozumiały dla innych.Po drugie - cytuję: o wygląda na licznyj znak(rosyjski nieśmiertelnik)był popularny w 1939roku na polu bitew wrześniowych" - kto ci takich bzdur nagadał?
nz Napisano 26 Marzec 2016 Napisano 26 Marzec 2016 ...to trochę się ruszy:)Mam kilka takich tabliczek z rejonu mazowieckich piaszczystych wydm. N.P.M. to brzmi jak : nad poziomem morza...Oznaczały pkt pomiarowe...Tyle mojej wiedzy w temacie.Pozdr
shadowN Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Niezła rewelacja ;-)Licznyj znak był przechodni w armii rosyjskiej, więc pewnie z rozpędu i na WP przeszedł ha ha..Dobre..
małrer Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 niestety pisownia jest ok ale wasza inteligęcja jest adekwatna do pisowni i wiedzy o kampanii wrześniowej ;)do szkoły marsz he he;)
danieloff Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Wybacz, rzeczywiście moja inteligencja wysiada przy twoich rewelacjach...
Pytanie
kopacz18-82r
witam! - znaleziona z wrześniowymi tematami - może ktoś pozna co to może być?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.