Skocz do zawartości
  • 0

Chochla wojskowa WP II RP ?

Dave1976

Pytanie

Napisano
Witam

Wpadła mi w ręce chochla. Z oznaczeń wynika, że ejst to chochla wyprodukowana w LWS dla Min. spraw wojskowych w 1937 roku. Chochla o pojemności 4 L. Mam pytanie czy to chochla z wyposażenia kuchni polowej czy raczej garnizonowa :) ?

Fotki poniżej:

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za informację - w takim razie będę musiał tę chochlę wycenić i sprzedać bo kuchnie polowe nie leżą w kręgu moich zainteresowań :)
Napisano
Moze bredze ale gzi mi sie ze chochla formalnie nazywala sie czerpakiem - w zestawie kuchni polowej byly czerpaki male i duze i jezeli sie zgadza to Dave ma duzy. Do poniedzialku moge sprawdzic :).

Tak czy siak, super znalezisko.
Napisano
Fakt - ktoś ją dawniej chyba dość mocno użytkował i to nie w celu nalewania zupy. Nie chcę ryzykować ale ciekawe czy dałoby się ją wyklepać no kopycie.... Zostawiam to noweu właścicielowi..... a swoją droga ciekawe czemu nikt nie zrobił do tej pory rekonstrukcji kuchni polowej - to byłby szał :)
Napisano
Witam

Wpadła mi w ręce chochla. Z oznaczeń wynika, że ejst to chochla wyprodukowana w LWS dla Min. spraw wojskowych w 1937 roku. Chochla o pojemności 4 L. Mam pytanie czy to chochla z wyposażenia kuchni polowej czy raczej garnizonowa :) ?

Fotki poniżej:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie