Skocz do zawartości

Co powiecie na grillka i spotkanie gdzieś w wlkp z wykrywkami na testy 2011 :)?

jacho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co powiecie na małe testowanko wykrywaczy przy grillku gdzieś w wlkp?
Ciepłe dni się kończą i będzie coraz mniej chęci na wspólne wypady. Przyszło mi więc do głowy, że można wciągnąć jakąś kiełbachę (ja zabiorę grilla), wypić piwko i zakopać nieco fantów a potem zrobić testy? Jednocześnie pogadamy o dupie Maryni itp.
Jak ktoś ma dzieciarnię to też mile widziana. Najwyżej umówimy się gdzieś nad wodą lub w miejscu gdzie będą mogły się dzieciaki wybiegać.

Jednak jeśli bardziej odpowiada wam spotkanie w męskim szowinistycznym gronie to nie ma problemu. Mnie żona puści :)

Termin dość bliski. Np. ten weekend, może następny.

Co wy na to?
Napisano
Że niby nie ten dział?
Wg. mnie równie dobry do spotkań" jak i sprzętu" bo temat dotyczy i jednego i drugiego. Nie chcę się umówić na wspólny wypad na pole ale na testy sprzętu. A później wyniki również umieścić w tym dziale.
Napisano
jak by co ja jestem ZA
miło jak by ktoś zajechał z V3 F75LTD + NEL i DEUSEM :)
bo to by mnie najbardziej interesowało
w razie czego de leon i pożyczony F4 powinny dojechać
Napisano
Tak w promieniu 50km od Poznania. Jestem otwarty na propozycje. Co powiecie na Niedzielę ok. południa (my z kumplem obskoczymy jakieś pola i przyjedziemy na grillka).

Donek, miło będzie Cię znowu zobaczyć.
Napisano
No to ładna ekipa się szykuje. Ktoś będzie musiał zabrać dodatkowego grilla. Ja worek węgla i podpałkę będę miał.

Miejscówkę w pt. wieczorkiem podeślę na priv. Propozycje może jeszcze dzisiaj.

Jeśli ktoś ma zaciszne miejsce w którym ostatnio był to będę wdzięczny za namiary na priv. Może być pusta, w końcu jedziemy na kiełbachę, pogaduchy i legalne testy.

Kolejna sprawa to zaopatrzenie. Nie jest to wyjazd płatny i jakoś specjalnie organizowany więc każdy wkład do żołądka zapewnia sobie sam we własnym zakresie. Ja ze swojej strony zapewniam tylko grilla, węgiel i podpałkę.

Akceptowalna pogoda to przelotne mżawki. Przy regularnym deszczu przekładamy na inny termin.

Chciałbym poza testem głębokości przy poprawnym, powtarzalnym id w glebie zrobić też porównanie kilku wykrywek, gdzie na 2-3 przedmiotach, zasięg każdej zostanie sprawdzony w powietrzu a później z tymi samymi przedmiotami sprawdzimy zasięg w glebie. Nikt takich testów nie robił a chciałbym raz na zawsze wyklarować temat sensowności testów w powietrzu i np. wzrostu wykrywalności przedmiotów przez wieloczęstotliwościowce w glebie.

Nie będą to jakieś super-hiper-duper porównania tylko coś co da się zrobić w miarę rozsądnych ramach czasowych z głównym nastawieniem na konsumpcję i pogadankę.

Później podejmuję się zestawić wyniki do kupy i przedstawić w przyswajalnej postaci (wykresy itp).
Napisano
Proponuję przełożyć na przyszłą niedzielę bo niestety nie mogę, muszę być na rajdzie samochodów zabytkowych:

III Pleszewsko-Dobrzycki Rajd Pojazdów Zabytkowych „Szlakiem rezydencji ziemiańskich” odbędzie się w najbliższą niedzielę, 18 września. Stylowe auta będzie można zobaczyć w wielu miejscach powiatu pleszewskiego.

Start do rajdu zaplanowano na godz. 10.30 sprzed hali widowiskowo-sportowej w Dobrzycy. Następnie załogi udadzą się do pałacu w Witaszycach. Tam zobaczą Muzeum Wojsk Napoleońskch Tomasza Klauzy. Dalsza trasa powiedzie m.in. przez Magnuszewice i Orpiszewek do Kowalewa oraz do Pleszewa, gdzie zabytkowe automobile spodziewane są około południa na rynku. Tutaj zaplanowano prezentację pojazdów. Wyjazd z Pleszewa do Dobrzycy przewidziany jest na około godz. 14.00, gdzie załogi dotrą m.in. przez Sośnicę i Karmin. Na teren dobrzyckiego parku Muzeum Ziemiaństwa uczestnicy rajdu spodziewani są przed godz. 15.00. Tutaj rówież nie zabraknie prezentacji. Podsumowanie imprezy wraz z wręczeniem pucharów przewidziano przed godz. 16.00. W czasie całego rajdu, jego uczestnicy nie tylko przekonają się, ile pozostało do dzisiaj z dawnej świetności rezydnecji ziemiańskich, ale również będą rywalizowali ze sobą w próbach sprawnościowych.

Organizatorami przedsięwzięcia są: Automobilklub Ostrowski, UMiG w Pleszewie, UG w Dobrzycy oraz Muzeum Ziemiaństwa w Dobrzycy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie