jacho Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Napisano 13 Wrzesień 2011 Co powiecie na małe testowanko wykrywaczy przy grillku gdzieś w wlkp?Ciepłe dni się kończą i będzie coraz mniej chęci na wspólne wypady. Przyszło mi więc do głowy, że można wciągnąć jakąś kiełbachę (ja zabiorę grilla), wypić piwko i zakopać nieco fantów a potem zrobić testy? Jednocześnie pogadamy o dupie Maryni itp.Jak ktoś ma dzieciarnię to też mile widziana. Najwyżej umówimy się gdzieś nad wodą lub w miejscu gdzie będą mogły się dzieciaki wybiegać.Jednak jeśli bardziej odpowiada wam spotkanie w męskim szowinistycznym gronie to nie ma problemu. Mnie żona puści :)Termin dość bliski. Np. ten weekend, może następny.Co wy na to?
jacho Napisano 13 Wrzesień 2011 Autor Napisano 13 Wrzesień 2011 Że niby nie ten dział?Wg. mnie równie dobry do spotkań" jak i sprzętu" bo temat dotyczy i jednego i drugiego. Nie chcę się umówić na wspólny wypad na pole ale na testy sprzętu. A później wyniki również umieścić w tym dziale.
Tradytor Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 psioter widziałeś kiedyś wkurzonego Tyfusa ??? :)
talgo Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 jak by co ja jestem ZA miło jak by ktoś zajechał z V3 F75LTD + NEL i DEUSEM :)bo to by mnie najbardziej interesowałow razie czego de leon i pożyczony F4 powinny dojechać
egonxx Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Ja jestem a" Trac i Proximka do dyspozycji:)
Poszukiwacz_skarbów Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 A gdzie to spotkanie planujecie?
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 U Tyfusa- będzie okazja cobyście Go rozeźlonego zobaczyli... :-)Musiałem, po prostu musiałem...
tyfus Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Biały misiu ... a ty co ? niedopieszczony ? :))
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 W sumie to faktycznie coraz bielszy... jakoś posiwiałem od higienicznego trybu życia i luksusów.
jacho Napisano 14 Wrzesień 2011 Autor Napisano 14 Wrzesień 2011 Tak w promieniu 50km od Poznania. Jestem otwarty na propozycje. Co powiecie na Niedzielę ok. południa (my z kumplem obskoczymy jakieś pola i przyjedziemy na grillka).Donek, miło będzie Cię znowu zobaczyć.
psioter5 Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 no osobiście nie widziałem ale forumowo chyba tak :D
jacho Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Napisano 15 Wrzesień 2011 Komuś przeszkadzałoby spotkanie np. 20-30km od Poznania?
jacho Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Napisano 15 Wrzesień 2011 I czy ktoś przyjedzie z dzieciarnią? Bo to trzeba w planach uwzględnić.
psioter5 Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 szkoda że nic bliżej mnie się nie organizuje o bym chętnie obejrzał takie realne testy wykrywek :)
jacho Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Napisano 15 Wrzesień 2011 No to ładna ekipa się szykuje. Ktoś będzie musiał zabrać dodatkowego grilla. Ja worek węgla i podpałkę będę miał.Miejscówkę w pt. wieczorkiem podeślę na priv. Propozycje może jeszcze dzisiaj.Jeśli ktoś ma zaciszne miejsce w którym ostatnio był to będę wdzięczny za namiary na priv. Może być pusta, w końcu jedziemy na kiełbachę, pogaduchy i legalne testy.Kolejna sprawa to zaopatrzenie. Nie jest to wyjazd płatny i jakoś specjalnie organizowany więc każdy wkład do żołądka zapewnia sobie sam we własnym zakresie. Ja ze swojej strony zapewniam tylko grilla, węgiel i podpałkę.Akceptowalna pogoda to przelotne mżawki. Przy regularnym deszczu przekładamy na inny termin.Chciałbym poza testem głębokości przy poprawnym, powtarzalnym id w glebie zrobić też porównanie kilku wykrywek, gdzie na 2-3 przedmiotach, zasięg każdej zostanie sprawdzony w powietrzu a później z tymi samymi przedmiotami sprawdzimy zasięg w glebie. Nikt takich testów nie robił a chciałbym raz na zawsze wyklarować temat sensowności testów w powietrzu i np. wzrostu wykrywalności przedmiotów przez wieloczęstotliwościowce w glebie.Nie będą to jakieś super-hiper-duper porównania tylko coś co da się zrobić w miarę rozsądnych ramach czasowych z głównym nastawieniem na konsumpcję i pogadankę.Później podejmuję się zestawić wyniki do kupy i przedstawić w przyswajalnej postaci (wykresy itp).
jacho Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Napisano 16 Wrzesień 2011 Pierwsze info poszło na prv. Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany to proszę o kontakt.
Poszukiwacz_skarbów Napisano 16 Wrzesień 2011 Napisano 16 Wrzesień 2011 Jak by co to tak jak pisałem, pasują mi miejscówki 1 i 2 czyli koło A2 :) Mam nadzieję, że to nie tylko fajny teren ale coś się tam działo i można by pogrzebać w ziemiPozdrawiam.
mensguth6 Napisano 16 Wrzesień 2011 Napisano 16 Wrzesień 2011 mi odpowiada nr.3-tam na pewniaka sie dzialo.i dojazd dobry.
Poszukiwacz_skarbów Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 Proponuję przełożyć na przyszłą niedzielę bo niestety nie mogę, muszę być na rajdzie samochodów zabytkowych:III Pleszewsko-Dobrzycki Rajd Pojazdów Zabytkowych „Szlakiem rezydencji ziemiańskich” odbędzie się w najbliższą niedzielę, 18 września. Stylowe auta będzie można zobaczyć w wielu miejscach powiatu pleszewskiego. Start do rajdu zaplanowano na godz. 10.30 sprzed hali widowiskowo-sportowej w Dobrzycy. Następnie załogi udadzą się do pałacu w Witaszycach. Tam zobaczą Muzeum Wojsk Napoleońskch Tomasza Klauzy. Dalsza trasa powiedzie m.in. przez Magnuszewice i Orpiszewek do Kowalewa oraz do Pleszewa, gdzie zabytkowe automobile spodziewane są około południa na rynku. Tutaj zaplanowano prezentację pojazdów. Wyjazd z Pleszewa do Dobrzycy przewidziany jest na około godz. 14.00, gdzie załogi dotrą m.in. przez Sośnicę i Karmin. Na teren dobrzyckiego parku Muzeum Ziemiaństwa uczestnicy rajdu spodziewani są przed godz. 15.00. Tutaj rówież nie zabraknie prezentacji. Podsumowanie imprezy wraz z wręczeniem pucharów przewidziano przed godz. 16.00. W czasie całego rajdu, jego uczestnicy nie tylko przekonają się, ile pozostało do dzisiaj z dawnej świetności rezydnecji ziemiańskich, ale również będą rywalizowali ze sobą w próbach sprawnościowych.Organizatorami przedsięwzięcia są: Automobilklub Ostrowski, UMiG w Pleszewie, UG w Dobrzycy oraz Muzeum Ziemiaństwa w Dobrzycy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.