pni Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Napisano 9 Wrzesień 2011 Witam, kilkukrotnie trafiałem takie felgi zawsze jednak nie miałem aparatu. Tym razem udało się zrobic zdjęcie i pytanie ktoś może wie czy to jest felga i od jakiego pojazdu.
taurii Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Podobne jest do osłony hamulców/piasty od wew. strony pojazdu by syf sie nie pchał
lupo55 Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 To nie jest felga – czyli tarcza koła, lecz tarcza hamulca bębnowego ( określana niekiedy jako tarcza kotwiczna szczęk). Jeśli podasz wymiary i oczyścisz elementy zamocowane do tarczy – to wtedy będzie można coś rozpoznawać.
pni Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Napisano 9 Wrzesień 2011 Z tym może być problem ponieważ zostało to to w lesie. Jedynie co mogę napisać, że taki sam element o tych samych wymiarach znajdywałem na wielu pozycjach radzieckich z 44 r.
pni Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Napisano 9 Wrzesień 2011 Także może to być dość standardowy element. Pozdr.
lupo55 Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 na fot. we wskazanym temacie jest tarcza hamulca przedniego koła GAZ AA (Ford Model AA).
pawel888 Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Wspomogę średnicą ponieważ również próbuję ustalić od czego mógł być ten przedmiot. Tak jak pisze pni- nie raz spotkałem się z tym przedmiotem przy radzieckich pozycjach. Średnica 42cm
pawel888 Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=678347#1140472 choć kolega już tu pisał co to...
Pytanie
pni
Witam, kilkukrotnie trafiałem takie felgi zawsze jednak nie miałem aparatu. Tym razem udało się zrobic zdjęcie i pytanie ktoś może wie czy to jest felga i od jakiego pojazdu.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.