Skocz do zawartości

opancerzenie Proximy

psioter5

Rekomendowane odpowiedzi

Do wiercenia w pleksi trzeba używać dość tępych wierteł. I wiercić bardzo wolno, usuwając często wióry. Wtedy nie pęka i otwory ładnie wyglądają (nie ma takich, jakby rąbanych, krawędzi). Mam za sobą dość świeżą walkę z tym materiałem, więc know how jest również dość świeże :) Może warto spróbować też z jakąś grubszą folią i przymocować ją na taśmę dwustronną 3M?

folia raczej tak dobrzenie ochroni jak 10mm plexi. Byłem z wampirem w terenie i nie było problemów z odbijaniem światła, odbijać się odbija ale tak samo jak i bez. jak dla mnie patent idealny, zapewni mi jakiś rok dłużej uciech z Proximy :)

na cewce koniecznie trzeba zamontować solidne metalowe odboje pokryte gumą. Sztycę wzmocnić płaskownikiem 25x5 lub wykonać z rur stalowych o ściance ok 4 mm. Podłokietnik wykonać z blachy nierdzewnej przynajmniej 4mm.
Z tak stuningowanym sprzętem nic nie zaskoczy chyba, że wizyta u ortopedy;)))

no tak bo pewnie ty wywaliłeś całą obudowę elektronika z bateriami na jednej dłoni cewka z samego gołego drutu i heja a kopiesz porcelanową filiżanką :D ja jestem dość nieuważny i nie chcę zniszczyć czegoś co mnie dużo kosztowało, a na wadze mi nie zależny.

od spodu, na całym obwodzie plexę można by jeszcze okleić delikatnie taśmą dwustronną ewentualnie jakimś silikonem , zapobiegnie to przedostawaniu do środka zabrudzeń, kurzu czy wilgoci

psioter5 miałeś taką potrzebę - pomysł bardzo dobry

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie