srg.steiner Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2011 trafił mi się taaki bagnet ale bez nakładek i zatrzasku,ktoś go rozebrał do czyszczenia i pogubił elementy.-z jakiego drewna były nakładki?-śruby mocujace,czy nity,jaki materiał?zatrzask dorobię ale czy warto go poddać e-lizie ze wzgl na małe wżery?? co radzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 22 Sierpień 2011 Share Napisano 22 Sierpień 2011 Były w nim śruby które skręcały okładki:) a raczej żadnej elektrolizie poddawać go nie trzeba bo stan jest fajny tylko dalsza konserwacja, a zatrzask można dokupić oryginał by mu ładnie pasowa napewno jak i okładki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 23 Sierpień 2011 Share Napisano 23 Sierpień 2011 Nie wiem czy wiesz, ale Twój bagnet to polski wz.24 lub wz.27 (to zalezy jaki ma numer i jakie sa bicia z drugiej strony).Czyszczenie ja bym sobie odpuścił - bagnet tego nie wymaga, zreszta te rawienia" na ostrzu ładnie wyglądają :)Okładki miał bukowe, mocowane na śruby, najprawdopodobniej miał też tzw. oporę ogniową okładzin (więcej nie będę pisał, wpisz sobie w google polski bagnet wz.24" i sam poczytaj - zdobywanie widzy to też przyjemność)Zatrzask kup orginalny (nie sa drogie ok. 30zł), okladki, srubki i opore też można łatwo dostać (zwlaszcza kopie okladek - ok. 25zł). A wszystko to do kupienia na targach staroci albo na serwisach aukcyjnych w internecie.Zdrów! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 23 Sierpień 2011 Share Napisano 23 Sierpień 2011 Nie kupuj na alledrogo od goscia Leszek" cos tamKompletna lipa ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 23 Sierpień 2011 Share Napisano 23 Sierpień 2011 Dlaczego tak uważasz? (pytam z czystej ciekawości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 23 Sierpień 2011 Share Napisano 23 Sierpień 2011 Co ty adrian wymyślasz. Właśnie gość robi konkretne kopie okładek. Nie ma do czego się doczepić. Powiedz mi dlaczego według Ciebie to jest lipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 23 Sierpień 2011 Share Napisano 23 Sierpień 2011 co właśnie jest z Leszkiem nie tak tyle co on sprzedał tego więc muszą być dobre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 24 Sierpień 2011 Share Napisano 24 Sierpień 2011 Panowie chodzi mi o to jak ja dostałem raz tylko od niego okładziny to były Kwadratowe" nie zeszlifował papierem sciernym oraz dostałem też małe srubki troszkęA na jego aukcji pisało co innego ;(Ale teraz sam sobie robię i jestem zadowolony :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2011 dzięki kol. za info.nad tym aby sprawdzić który to wzór jeszcze nie myślałem,bardziej mi zależało na tym aby się dowiedzieć na tem.brakujących elementów.Co innego kupić,a co innego dorobić samemu,większa frajda.nakładki nie problem,drewno bukowe-mam.Z resztą,zobaczę.Kol.ma taki bagnet,ale jak byście zobaczyli jak wygląda,to nie jeden z was dostał by zawału!cały pochromowany,nakładki z jasnego dębu polakierowane na wys.połysk.cudo!:)A swój lekko tylko wypoleruję,ew popracuję nad biciami aby były czytelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 2 Wrzesień 2011 Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Yhym... Najlepiej robić samemu Pozdrawiam Gorąco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Ja obstawałbym jednak za oryginałem,oryginał ma ,,duszę,, a dorabiane samemu to już nie to samo. Poświęć kilkadziesiąt zeta na oryginał i nie kalaj tak zacnego artefaktu jakimiś wynalazkami, należy mu się to. Co do dorabiania okładek to powiem że do jednego z bagnetów sam dorabiałem i pomimo że ładnie mi wyszły to ten bagnet wyglądał po prostu śmiesznie . Kup oryginał a żałował nie będziesz.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.