bogdan76 Napisano 27 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Banknoty czekają na swój czas.Ale dostaliśmy taką skrzynkę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 27 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2012 To co widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 27 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2012 zapomniałem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 25 Maj 2012 Autor Share Napisano 25 Maj 2012 Kolejny bagnet zawisł na ścianie klasy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 27 Maj 2012 Share Napisano 27 Maj 2012 Witam, pięknie rozwinął się kącik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryjec Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 kącik? cos mi dzwoni. ale co to jest szkoła ?R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 29 Maj 2012 Autor Share Napisano 29 Maj 2012 Witam psioter5.Z kącika zrobiła się jak widzisz klasa.Dziękuję Ci za pierwsze eksponaty:)rylec, niestety twojego pytania nie zrozumiałem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 11 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Pierwsza taśma jaka zawiśnie w szkole. Obok skrzynki.Jak wyczyszczę to wstawię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Taśma trafiła do szkoły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryjec Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Gratuluję wazonu. Jestem pewien, że są tacy co zrozumieli.pozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 ryjec rozwiń co to za wazon bo ja prosta chłopak z mała miejscowośc a ciekawy jestem jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 19 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Hmmm. Ja również nie rozumiem:/Mam nadzieję, że zaspokoisz naszą (prostych ludzi) ciekawość.Chyba,że faktycznie są tacy co zrozumieli i Cię wyręczą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Może chodzi o to, że to baaardzo baaardzo stary wazon ?Nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Albo zwykły sagan z lat 20-30 do gotowania pyrów. Ryjec, rozwiń myśl - też jestem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Mieszko I walił z takiego siwuchę,ot tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 25 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Tzw.Wazon" otrzymałem od starszej kobiety.Jest gliniany i kupiła go w latach 1944/45.Służył do kiszenia ogórków.Pochodzi z byłego województwa zamojskiego.Więc niestety ani Mieszko I z niego siwuchy nie pił, ani pyrów nikt nie gotował:)Więc tym bardziej nie rozumiem zafascynowania kolegi ryjca :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ben91 Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 bogdan76, może byś pomyślał żeby, w miarę możliwości, dorobić opisy (nawet symboliczne) eksponatów? Wydaje mi się, że wtedy takie skarby będą mogły więcej powiedzieć uczniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 28 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2012 Nie raz zastanawiałem się jak to zrobić aby było czytelne:)Część eksponatów ma karteczki z nazwą.Ale faktycznie powinno być to zrobione zdecydowanie lepiej.Zawsze coś" stanęło na przeszkodzie.Dziękuję za radę.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 5 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2012 Czas wakacji się rozpoczął:)Właśnie zabrałem się za prostowanie manierki.Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia przed zabiegiem, bo była płaska i pognieciona.Teraz przypomina faktycznie manierkę, aczkolwiek to nie koniec zabiegu.Przy okazji ponawiam moją prośbę z początku wątku :)PozdrawiamBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 10 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2012 Manierka w miarę dała się rozprostować.Dalej nie chciałem aby nie przesadzić w drugą stronę.Po wakacjach jedzie do szkoły, szkoda, że nnie ma zakrętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 14 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2012 Trwało to sporo czasu ale w końcu udało mi się też zrobić ramkę z banknotami.Są podpisy, banknoty przymocowane za pomocą foliowych zakładek.Wszystko jest jak należy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 26 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2012 Wyjazd w rodzinne strony i rozmowy o starych przedmiotach.Efekt widać na zdjęciu.Jednakże z powodu małego bagażnika, niecka i beczka pozostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 13 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2012 Na urlopie na Mazurach trafił mi się taki toporek.Długość 34cm.Niestety problem będzie z umieszczeniem go w szkoleZ tego co się orientuję służył do korowania drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 A w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 14 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2012 W tym, że: -dla Dyrekcji będzie to zwyczajna siekiera,-trudno będzie zamontować na stałe,-brak mi też koncepcji :( jak to powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi