mizeria Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Jako ksamandir roty PKKA pragnę serdecznie podziękować wszystkim grupom, z którymi dane mi było współpracować. Serdeczne podziękowania dla chłopaków z PGRH Warta, naszych sąsiadów z Poznania, za perfekcyjne odcięcie polskiej Konnicy, otwarcie w wykonaniu oddziału z Wolsztyna, pod dowództwem Macieja Myczki przeprowadzone wręcz teatralnie, a jeśli mowa o teatralnej grze, nie można pominąć kolegów z Przemyskiego XDOK pod dowództwem Mirka, panowie, wam dorównać to mógł chyba tylko Edgar ze stowarzyszeniem Historia Pamięć, takich dobrowalców to ze świecą szukać. Natarcie w wykonaniu chłopaków z Nowego Tomyśla, pełne poświęcenia i pasji budowało serce w czasie walki. W naszych szeregach mieliśmy też debiutantów, koledzy którzy na co dzień, nasza wspaniała artyleria, widać wasze wyszkolenie zdobyte na polu walki ASGSpecjalne podziękowania oczywiście dla naszej czerwonej konnicy, Darek i Jacek byliście wielcy.
mizeria Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 specjalne podziękowania chciałbym złożyć moim zastępcom, Stopczykowi i Wajlonisowi. Z wami byłm spokojny, wiedziałem, że damy sobie radę w każdej sytuacji
Widd39 Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Pyra75, 17 DAK - rozumiem, że chodzi o 7 DAK :)))) W imieniu GRH 7 DAK dziękujemy organizatorom za świetną organizację imprezy! Pozdrawiamy sympatyczną ekipę z Towarzystwa Historycznego Rok 1920", kolegów z 3 Bastionu Grolman oraz ekipę od ASG, którą poznaliśmy w szkola, a która zebrała wycisk przy armacie w walce wręcz :)
Pyra75 Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Widd, pewnie że o 7 !!! Mea Culpa. Zostawiliście u nas w sali kubek, podamy go Wojtkowi. Śpiewy były bomba, musimy sie spotkać, muszę jakoś nagrać (?) spisać te wasze żurawiejki.Ja właśnie od tych z ASG. Było to moje pierwsze spotkanie z reko, myślę że nie ostatnie.
mizeria Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Pyra75 byliście wielcy, tak przy armacie jak i na polu. Wspaniały debiut, byliście pierwszoligowi. Mam nadzieję że nie macie żalu za moje darcie mordy ;)
nitrox100 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Wielkie podziękowania dla organizatorów za wspaniałą imprezę,miłe przyjęcie i niepowtarzalną atmosferę.Serdeczne podziękowania dla Polskiej Kawalerii za opiekę nad nami i wspólny udział w imprezie.Czerwona konnica
Widd39 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Pyra, jakby to, to drzwi 7 DAKu są otwarte :) Jeśli armata Ci się spodobała to zapraszamy. Prawdziwe działoczyny robimy przy oryginalnych prawosławnych, a wkrótce może i na naszej armacie, którą budujemy :) Wtedy dopiero jest akcja, krzyk i kropla potu po plecach :)
Widd39 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Ale fakt. Jak na debiut w rekonstrukcji to świetnie. Było sporo grup i co do zachowania niektórych miałem duuuże zastrzeżenia - mówię o stronie polskiej.
robroy70 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Wolsztyńskie Towarzystwo Techniki Militarnej serdecznie dziękuje organizatorom czyli 3 Bastionowi Grolman za umożliwienie wzięcia udziału w tak wielkim przedsięwzięciu jakim byli Poznańczycy 1919-2011.
robroy70 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 ... sprzęt został przetestowany w boju spisuje się świetnie
jc1234 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Nie wiem czy Wam temat uciekł albo może jest słabo akcentowany ale pragnę z wrócić uwagę iż pierwsza częścią inscenizacji było uroczyste wręczenie zrekonstruowanego sztandaru 3 Pułku Strzelców Wielkopolskich. Sztandar został zrekonstruowany na podstawie zdjęć i opisów, a wyhaftowany został techniką haftu z tamtych lat. Pani Małgorzata Grzelak artystka, która podjęła się tego zadania została także jedną z trzech Matek Chrzestnych tego sztandaru. Na co dzień sztandar przechowywany będzie w Muzeum Powstania Wielkopolskiego 1918-1919 Odwach w Poznaniu. Jacek
Wacol Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 W imieniu Airsoft AZS Poznań Leniwiec", a w szczególności tych z nas, którzy zakosztowali krótkiego, wybuchowego życia bolszewickiego puszkarza, dziękuję za docenienie naszych skromnych umiejętności i genialny weekend.;] W dostawaniu wycisku nie mamy zbyt wielkiego doświadczenia, ale chyba daliśmy radę.Przeciwko darciu mordy nie mamy nic przeciwko (sami uskuteczniamy), zwłaszcza, że to najtańszy z dostępnych środków pozoracji pola walki.;p W dostawaniu wycisku nie mamy zbyt wielkiego doświadczenia, ale staraliśmy się być w miarę wrednymi wrogami.Również pozdrawiam i dziękuję za wspólną zabawę. Tę w szkole przy świńskich przyśpiewkach także.;p Foty wykonane w niedzielę przez naszego Nadwornego Fotografa podlinkuję (mam nadzieję) do końca tygodnia.
mizeria Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Jacuś, temat uciekł, dlatego że jako ciemnoczerwona strona mocy nie brałem udziału we mszy i wręczeniu sztandaru a ludzie którym podziękowałem to Ci wszyscy którzy wraz ze mną gnuśnieli w zaroślach podczas gdy Wy prężyliście się przygotowując się do bitwy.
Jankes90 Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Stowarzyszenie Poznańska Grupa Rekonstrukcji Historycznej Warta" bardzo serdecznie dziękuje organizatorom za możliwość wzięcia udziału w Poznańczykach". Była to dla nas doskonała forma debiutu w nowej roli, żołnierzy armii bolszewickiej. Zyskaliśmy nowe doświadczenie, wiele wspomnień i odlotowe pamiątki. Cieszy nas, że powierzone zadanie udało nam się wykonać zgodnie z założeniami scenariusza.W Poznaniu co raz więcej się dzieje, oby tak dalej! Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiamy!Krzysztof Jankowiak.
mirek78przemysl Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Weilkie słowa uznania dla chłopaków z 3 Bastionu Grolman i wszystkich zaangażowanych w przygotowanie widowiska i uroczystości. Naprawdę masa pracy i oceniam tu całokształt nie tylko samą rekonstrukcję.Logistyka 10Wyżywienie 10Informacja 9Pirotechnika 10Broń 9Scenariusz i jego realizacja 9Klimat w Poznaniu - BEZCENNY!!!Dziękuję kolegom z ASG za wspólną walkę w plutonie i Edgarowi za jego wariackie pomysly. Mogę z Tobą konie kraść. Kolegom z Warty za gościnność.Ogień!!!!Mirek PSRH X D.O.K.
Pyra75 Napisano 17 Sierpień 2011 Napisano 17 Sierpień 2011 Dziekujemy, tym bardziej ze nas podzielono, część trafiła do bolszewików ( obsługa działa), a reszta była po polskiej stronie ( CKM i piechota ).W rodzinie miałem też artylerzystów, pradziadek zginął na I wojnie ( nie wiadomo gdzie )a jego syn ( Józef Dostatni, jak jego ojciec )zaginął w 1939 roku, nie wiemy gdzie służyli, w jakich pułkach. Babcia do końca życia czekała na wiadomość o nich. Obaj pochodzili z okolic Jarocina. Może ktoś coś wie, lub wie gdzie szukać.
Dr_Oszak Napisano 17 Sierpień 2011 Napisano 17 Sierpień 2011 W imieniu WSH HISTORICA" oraz swoim serdecznie dziękuję kolegom z 3 Bastion Grolman za możliwość wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu. Dla nas jako stowarzyszenie było to o tyle ważne że kultywujemy tradycje 2 pułku strzelców wielkopolskich, który walczył w Bobrujsku w 1919 i 1920 roku i prezentowanie się w barwach tego pułku jest dla nas honorem. Dla mnie osobiście to wydarzenie szczególne bo w 1919 wraz z 2psw trafił do Bobrujska mój dziadek, który przeszedł z nim cały szlak bojowy.Dzięki Koledzy i życzę dalszych sukcesów.Dariusz RoszakWSHHistorica"
czubaka Napisano 18 Sierpień 2011 Napisano 18 Sierpień 2011 W imieniu Stowarzyszenia Miłośników Historii Wojskowości przy LMW chcę serdecznie podziękować za zaproszenie na te wspaniałe przedsięwzięcie jakim byli Poznańczycy 1919-2011. Pozdrawiamy i do następnego razu!Jarek RostkowskiSMHW
Jankes90 Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 http://img571.imageshack.us/img571/1664/wirtualnapl.jpghttp://wiadomosci.wp.pl/gid,13695479,title,To-zdarzylo-sie-w-Polsce__,gpage,5,img,13695533,galeria.html
Wacol Napisano 23 Sierpień 2011 Napisano 23 Sierpień 2011 Jak obiecałem w poście, który z nieznanych przyczyn się nie ukazał, przesyłam zdjęcia wykonane przez naszego Nadwornego Fotografa:https://picasaweb.google.com/leniwiec.poznan/20110814PoznanczycyJeszcze raz dzięki wszystkim w imieniu całego Leniwca (airsoftowa czerwona obsługa działa) za wspólną walkę, zabawę i docenienie naszych skromnych umiejętności.Do zobaczenia po właściwej stronie lufy.
Pyra75 Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Taka moja radosna twórczość na zdjęciach kolegi.http://youtu.be/YAsl0cgUzhg
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.