Skocz do zawartości

Poznańczycy 1919-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jako ksamandir roty PKKA pragnę serdecznie podziękować wszystkim grupom, z którymi dane mi było współpracować. Serdeczne podziękowania dla chłopaków z PGRH Warta, naszych sąsiadów z Poznania, za perfekcyjne odcięcie polskiej Konnicy, otwarcie w wykonaniu oddziału z Wolsztyna, pod dowództwem Macieja Myczki przeprowadzone wręcz teatralnie, a jeśli mowa o teatralnej grze, nie można pominąć kolegów z Przemyskiego XDOK pod dowództwem Mirka, panowie, wam dorównać to mógł chyba tylko Edgar ze stowarzyszeniem Historia Pamięć, takich dobrowalców to ze świecą szukać. Natarcie w wykonaniu chłopaków z Nowego Tomyśla, pełne poświęcenia i pasji budowało serce w czasie walki. W naszych szeregach mieliśmy też debiutantów, koledzy którzy na co dzień, nasza wspaniała artyleria, widać wasze wyszkolenie zdobyte na polu walki ASG

Specjalne podziękowania oczywiście dla naszej czerwonej konnicy, Darek i Jacek byliście wielcy.
Napisano
specjalne podziękowania chciałbym złożyć moim zastępcom, Stopczykowi i Wajlonisowi. Z wami byłm spokojny, wiedziałem, że damy sobie radę w każdej sytuacji
Napisano
Pyra75, 17 DAK - rozumiem, że chodzi o 7 DAK :))))

W imieniu GRH 7 DAK dziękujemy organizatorom za świetną organizację imprezy! Pozdrawiamy sympatyczną ekipę z Towarzystwa Historycznego Rok 1920", kolegów z 3 Bastionu Grolman oraz ekipę od ASG, którą poznaliśmy w szkola, a która zebrała wycisk przy armacie w walce wręcz :)
Napisano
Widd, pewnie że o 7 !!! Mea Culpa. Zostawiliście u nas w sali kubek, podamy go Wojtkowi. Śpiewy były bomba, musimy sie spotkać, muszę jakoś nagrać (?) spisać te wasze żurawiejki.
Ja właśnie od tych z ASG. Było to moje pierwsze spotkanie z reko, myślę że nie ostatnie.
Napisano
Pyra75 byliście wielcy, tak przy armacie jak i na polu. Wspaniały debiut, byliście pierwszoligowi. Mam nadzieję że nie macie żalu za moje darcie mordy ;)
Napisano
Wielkie podziękowania dla organizatorów za wspaniałą imprezę,miłe przyjęcie i niepowtarzalną atmosferę.Serdeczne podziękowania dla Polskiej Kawalerii za opiekę nad nami i wspólny udział w imprezie.Czerwona konnica
Napisano
Pyra, jakby to, to drzwi 7 DAKu są otwarte :) Jeśli armata Ci się spodobała to zapraszamy. Prawdziwe działoczyny robimy przy oryginalnych prawosławnych, a wkrótce może i na naszej armacie, którą budujemy :) Wtedy dopiero jest akcja, krzyk i kropla potu po plecach :)
Napisano
Ale fakt. Jak na debiut w rekonstrukcji to świetnie. Było sporo grup i co do zachowania niektórych miałem duuuże zastrzeżenia - mówię o stronie polskiej.
Napisano

Wolsztyńskie Towarzystwo Techniki Militarnej serdecznie dziękuje organizatorom czyli 3 Bastionowi Grolman za umożliwienie wzięcia udziału w tak wielkim przedsięwzięciu
jakim byli Poznańczycy 1919-2011.

Napisano
Nie wiem czy Wam temat uciekł albo może jest słabo akcentowany ale pragnę z wrócić uwagę iż pierwsza częścią inscenizacji było uroczyste wręczenie zrekonstruowanego sztandaru 3 Pułku Strzelców Wielkopolskich. Sztandar został zrekonstruowany na podstawie zdjęć i opisów, a wyhaftowany został techniką haftu z tamtych lat. Pani Małgorzata Grzelak artystka, która podjęła się tego zadania została także jedną z trzech Matek Chrzestnych tego sztandaru. Na co dzień sztandar przechowywany będzie w Muzeum Powstania Wielkopolskiego 1918-1919 Odwach w Poznaniu.

Jacek
Napisano
W imieniu Airsoft AZS Poznań Leniwiec", a w szczególności tych z nas, którzy zakosztowali krótkiego, wybuchowego życia bolszewickiego puszkarza, dziękuję za docenienie naszych skromnych umiejętności i genialny weekend.;] W dostawaniu wycisku nie mamy zbyt wielkiego doświadczenia, ale chyba daliśmy radę.

Przeciwko darciu mordy nie mamy nic przeciwko (sami uskuteczniamy), zwłaszcza, że to najtańszy z dostępnych środków pozoracji pola walki.;p W dostawaniu wycisku nie mamy zbyt wielkiego doświadczenia, ale staraliśmy się być w miarę wrednymi wrogami.

Również pozdrawiam i dziękuję za wspólną zabawę. Tę w szkole przy świńskich przyśpiewkach także.;p Foty wykonane w niedzielę przez naszego Nadwornego Fotografa podlinkuję (mam nadzieję) do końca tygodnia.
Napisano
Jacuś, temat uciekł, dlatego że jako ciemnoczerwona strona mocy nie brałem udziału we mszy i wręczeniu sztandaru a ludzie którym podziękowałem to Ci wszyscy którzy wraz ze mną gnuśnieli w zaroślach podczas gdy Wy prężyliście się przygotowując się do bitwy.
Napisano

Stowarzyszenie Poznańska Grupa Rekonstrukcji Historycznej Warta" bardzo serdecznie dziękuje organizatorom za możliwość wzięcia udziału w Poznańczykach". Była to dla nas doskonała forma debiutu w nowej roli, żołnierzy armii bolszewickiej. Zyskaliśmy nowe doświadczenie, wiele wspomnień i odlotowe pamiątki. Cieszy nas, że powierzone zadanie udało nam się wykonać zgodnie z założeniami scenariusza.
W Poznaniu co raz więcej się dzieje, oby tak dalej!
Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiamy!

Krzysztof Jankowiak.

Napisano
Weilkie słowa uznania dla chłopaków z 3 Bastionu Grolman i wszystkich zaangażowanych w przygotowanie widowiska i uroczystości. Naprawdę masa pracy i oceniam tu całokształt nie tylko samą rekonstrukcję.
Logistyka 10
Wyżywienie 10
Informacja 9
Pirotechnika 10
Broń 9
Scenariusz i jego realizacja 9
Klimat w Poznaniu - BEZCENNY!!!
Dziękuję kolegom z ASG za wspólną walkę w plutonie i Edgarowi za jego wariackie pomysly. Mogę z Tobą konie kraść. Kolegom z Warty za gościnność.

Ogień!!!!

Mirek
PSRH X D.O.K.
Napisano
Dziekujemy, tym bardziej ze nas podzielono, część trafiła do bolszewików ( obsługa działa), a reszta była po polskiej stronie ( CKM i piechota ).
W rodzinie miałem też artylerzystów, pradziadek zginął na I wojnie ( nie wiadomo gdzie )a jego syn ( Józef Dostatni, jak jego ojciec )zaginął w 1939 roku, nie wiemy gdzie służyli, w jakich pułkach. Babcia do końca życia czekała na wiadomość o nich. Obaj pochodzili z okolic Jarocina. Może ktoś coś wie, lub wie gdzie szukać.
Napisano

W imieniu WSH HISTORICA" oraz swoim serdecznie dziękuję kolegom z 3 Bastion Grolman za możliwość wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu. Dla nas jako stowarzyszenie było to o tyle ważne że kultywujemy tradycje 2 pułku strzelców wielkopolskich, który walczył w Bobrujsku w 1919 i 1920 roku i prezentowanie się w barwach tego pułku jest dla nas honorem. Dla mnie osobiście to wydarzenie szczególne bo w 1919 wraz z 2psw trafił do Bobrujska mój dziadek, który przeszedł z nim cały szlak bojowy.
Dzięki Koledzy i życzę dalszych sukcesów.

Dariusz Roszak
WSHHistorica"

Napisano
W imieniu Stowarzyszenia Miłośników Historii Wojskowości przy LMW chcę serdecznie podziękować za zaproszenie na te wspaniałe przedsięwzięcie jakim byli Poznańczycy 1919-2011. Pozdrawiamy i do następnego razu!

Jarek Rostkowski
SMHW
Napisano
http://img571.imageshack.us/img571/1664/wirtualnapl.jpg

http://wiadomosci.wp.pl/gid,13695479,title,To-zdarzylo-sie-w-Polsce__,gpage,5,img,13695533,galeria.html
Napisano
Jak obiecałem w poście, który z nieznanych przyczyn się nie ukazał, przesyłam zdjęcia wykonane przez naszego Nadwornego Fotografa:
https://picasaweb.google.com/leniwiec.poznan/20110814Poznanczycy

Jeszcze raz dzięki wszystkim w imieniu całego Leniwca (airsoftowa czerwona obsługa działa) za wspólną walkę, zabawę i docenienie naszych skromnych umiejętności.

Do zobaczenia po właściwej stronie lufy.
  • 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie