brodkasz Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Toska prosimy o więcej rewelacji, sporo się od Ciebie nauczymy :)Pozdrawiam Brodkasz.
toska Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Obaj wiemy jak rewelacyjna to maszyna :);)Wskazania na bargrafie(skąd ta nazwa) są tak stabilne że normalnie szok porównać to można do kursu rubla w ostatnim czasie.
brodkasz Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Cóż Ci mogę odpowiedzieć, czytywałem kiedyś Twoje posty o tym wykrywaczu. Mimo wszystko zaryzykowałem i kupiłem to cudo i powiem nie żałuję. To co kiedyś pisałeś o wytrzymałości rurki zostało chyba poprawione bo przesiadając się z Proximy nie odczułem by Solf był jakiś delikatniejszy. Machając często trafiam w jakieś przeszkody :) nic się nie zgina, nic nie łamie. O statyku za bardzo Ci nie napiszę bo jestem drobnicowcem. Za to na dynamiku jest rewelacja, ciągnie duże znajdy naprawdę rewelacyjnie. Co do wskazań na wyświetlaczu też się nie zgodzę, może jest inaczej niż w Proximie ale wszystko pokazuje na swoim miejscu. Co do boratynki to też Ci powiem nie masz racji, nie chodzę z linijką ale 38,5 przesadziłeś :)dwadzieścia parę pociągnie. Nie wiem może w czymś Ci zawinił producent Solfa ale co do wykrywacza to się z Tobą nie zgodzę.Pozdrawiam Brodkasz.
toska Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 No przeca pisze same superlatywy a co chodzi o porównanie wskazań do kursu rubla przecież on jest stabilny cały czas równo pikuje w dół.A to żałuj że nie opanowałeś statyka a co chodzi o zasięgi to cudowny sprzęt i na pewno jak by nie był opatentowany to takie firmy jak whites czy minelab miały by co kopiować od pana Wiesława.Ja cały czas się zastanawiam jak on taką magie zaklął w tak małym pudełku.
Klucznik Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 ToskaJesteś boski,miło sie czyta ,ale zasiegi!!!!K. z K.
toska Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Kluczniku drogi wiem dobrze z pewnego źródła* że miejsca na liście jeszcze są ,przyłącz się a ro-ZBAWIENIE cię nie minie.*Wyżej wymienione pewno pisze do bociana że jak porządku w wątku nie będzie to reklamę z odkrywcy zabierze .
Gość Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Trzeba jednak przyznać - trudno znaleźć lżejszy wykrywacz na rynku. ale co tam te dodatkowe 500 gram wobec innych wykrywaczy - to dużo, czy mało?Kiedy wymachuję AtPro to po połowie dnia boli mnie ręka - lewą ręką machać wykrywaczem o ergonomii kija hokejowego nie umię, towarzysz nosi Whitesa na homoncie jak jakiś koń ;-), drugi znajomy chinkę WGI 300 na specjalnym pasku na ramieniu, kolejny co kwadrans zmienia ręce - prawa szpadel, lewa Whites, potem zmiana. Ten co chodzi z Solfernusem nawet wieczorem żwawo wywija tym wykrywaczem, kiedy ja już szpadla nie noszę, tylko ciągnę z tyłu ;-) za sobą.Albo jakieś sterydy ten z Solfem bierze, albo naprawdę te 500 gram mniej ma znaczenie.
toska Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Karol bo Solfernus to nie wykrywacz to filozofia życia która to daje nam możliwości o jakich możemy pomarzyć używając innych sprzętów.Jego ustawienia dotyczące np podświetlania to majstersztyk.
brodkasz Napisano 7 Kwiecień 2015 Napisano 7 Kwiecień 2015 Oj Toska, Toska odnoszę wrażenie że to atakowanie Solfernusa stało się twoją filozofią życia :) albo jakąś obsesją. Tak jak napisałem wcześniej, masz złe wspomnienia z tym wykrywaczem, no cóż zdarza się (trafiłeś na zły model, wada fabryczna, uszkodzony, cokolwiek) ale po co to dalej ciągnąć. Jeżeli ludzie mają i chwalą to chyba coś znaczy. Nie możesz zrozumieć że może producent to poprawił, naprawił, zmienił i to może działać. Czy ty pracujesz w jakiejś konkurencji czy co, bo ja już po prostu nie rozumiem, skąd w tobie tyle złośliwości?Pozdrawiam Brodkasz.
toska Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Nie rozumiem o co ci chodzi przecież pisze same pozytywn opinie o tym sprzęci i o jego walorach użytkowo estetycznych no przecież sam wiesz ci to za cudo. Ale będzie premia uuu.
gaferfafer Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Witam.Jestem zainteresowany kupnem Solfa.. ale mam jeszcze kilka obaw ze względu na nie które dziwne wypowiedzi na forach.Interesuje mnie głownie szukanie drobnicy ,biżuteria (obrączki , kolczyki itp.) głownie na plaży.Czy był by dobrym zakupem czy lepiej zainwestować kasę i kupić Minelab Xterre 705.Fajnie by było jak usłyszeć opinie od operatorów owego sprzętu.Ogólnie to jestem z Solfem bo Polski :P.Dzięki.Pozdrawiam
Klucznik Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 No jaja sobie robilem z tymi zasiegami.Ale juz nie wiem ktore posty są na serio a ktore z kabaretu.Juz tu nie będę zaglądal -no i dobrzeK. z K.
PENelektronik Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 Zatem odpowiedz Kluczniku, koledze gaferfafer, -czy w Twoim Solfie włączenie *" daje ten sam efekt co podniesienie wzmocnienia.Czy zauważasz różnice czasowe tzw arget response" dla każdego z tych ustawień.No i napisz czy zmieniałeś ustawienia UŚREDNIANIA i FILTRA czy pozostajesz na fabrycznych.Jeśli zmieniasz, to na jakie wartości i jakie uzyskujesz zmiany charakterystyki na drobnicę?A, i napisz jeszcze kolegom czy zauważyłeś że włączenie podświetlenia nie wpływa znacząco na zużycie ogniw zasilających.Pozdrawiam wszystkich.A, czy to Ty jesteś autorem tego filmu ?http://www.youtube.com/watch?v=ERokynx43H8Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 12:26 09-04-2015
toska Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 Klucznik chyba tego nie popełnił bo solfi i tak coś za dobrze w tych testach wypadł :)
brodkasz Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 No niezły filmik, zasięgi zgadzają się z moim Solfernusem :)Co do pytania gaferfafer" po plaży nie chodziłem więc za bardzo nie doradzę ale zobacz znalazłem taki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=Ir_Vj_Bz4zMTym co wypisują co niektórzy się nie przejmuj, to takie koleżeńskie kłótnie i rozbieżności w pojmowaniu niektórych zagadnień :)Pozdrawiam Brotkasz.
jasper37 Napisano 12 Kwiecień 2015 Napisano 12 Kwiecień 2015 Sorry ale nie znam się na kabaretach i to co niektórzy uważają za fajną zabawę słowną lub koleżeńskie" kuksańce nie musi się podobać.Na to forum zaglądają ludzie którzy chcą czegoś się dowiedzieć,coś przekazać lub podzielić się swoją wiedzą.Niektórzy traktują to miejsce jak swój prywatny folwark (gdzie admin)i toczą krucjaty przeciwko wszystkim i wszystkiemu,by wyśmiać ,zdystansować innych lub nawet poniżyć.Mam wrażenie że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ... .To forum zaczyna obniżać maksymalnie loty.
brodkasz Napisano 13 Kwiecień 2015 Napisano 13 Kwiecień 2015 Nie ma co się denerwować, czasami wpadnie ktoś trochę pogada (może nie na temat) i wątek toczy się dalej :)Jeżeli masz jakieś pytanie zadawaj a my w miarę naszych możliwości odpowiemy.Pozdrawiam Brodkasz.
Klucznik Napisano 13 Kwiecień 2015 Napisano 13 Kwiecień 2015 TAK.Tych ktorym nie podoba sie Solfernus usunąć z forum (admin)i będziemy wreszcie mieli spokójK. z K.
PENelektronik Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 Kluczniku.Znowu się odzywasz nie pytany, i nie na temat.Sam podjąłeś wątek, zostałeś poproszony o odpowiedź na konkretne pytania odnośnie Twoich WŁASNYCH doświadczeń z obsługi Solfernusa.Czekamy na opis Twoich doświadczeń z Solfernusem.Bo ja jednak mam wrażenie że nie masz takich doświadczeń, nie miałeś do czynienia z Solfernusem, nawet na obrazku mu się nie przyjrzałeś,instrukcji obsługi też nie czytałeś.Pozdrawiam wszystkich
alex_2013 Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 Aaaaale po co te nerwy ze strony Producenta Solfernusa, ze ingeruje w Forum użytkowników?Jeżeli produkt jest dobry to obroni się jakością na rynku. Sam, bez pomocy.
brodkasz Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 Oj Alex nie dziw się. Wyobraź sobie że coś stworzyłeś, poświęciłeś temu masę czasu a tu ktoś kto nawet tego nie miał, komentuje. No i gościowi nerwy puściły :) Wiadomo dobra rzecz obroni się sama ale gdy czujesz się skrzywdzony, reagujesz.Pozdrawiam Brodkasz.
Taktyk Napisano 15 Kwiecień 2015 Napisano 15 Kwiecień 2015 Porównywanie detektorów w teście powietrznym w linku powyżej, z RÓŻNEJ WIELKOŚCI SONDAMI to jakiś obłęd! :)Mimo wszystko najlepszy był Fisher z sondą 8 cali.TAKTYK
zuki Napisano 15 Kwiecień 2015 Napisano 15 Kwiecień 2015 Jestem posiadaczem Solfernusa od listopada'14. Jest lekki-po 8h chodzenia ręka nie boli(boli ta co noszę saperkę ;). Dwie baterie starczają na 3 wypady po 8h. Mam cewkę DD25 16kHz. Boratynkę ciągnie z 20cm. Szacun dla producenta.Proponuję aby każdy z posiadaczy napisał cokolwiek o swoim Solfernusie, może to uciszy forumowych klakierów, którzy tego wykrywacza nawet nie mieli w rękach.
zuki Napisano 15 Kwiecień 2015 Napisano 15 Kwiecień 2015 Jeszcze jedno. Linie wysokiego napięcia faktycznie nie mają żadnego wpływu na pracę tego wykrywacza. Jest stabilny jak na otwartym terenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.