aran Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2011 Witam,proszę o identyfikację - rurka ma dł. 13 cm, średnicę ok. 13 mm i z jednej strony ma kapturek z dziurką o średnicy ok. 5mm.Czy ktoś spotkał się z czymś takim? W tych okolicach odbywały się walki podczas I wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 prośba o identyfikację :http://www.odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 Coś kiedyś podobnego znalazłem, wygląda trochę jak rączka od jakiegoś narzędzia (maszynka do golenia, rączka skalpela?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryjec Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 ja kiedyś też coś podobnego znalazłem i była to urwiłapka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 ryjec pewnie mówi o zapalniku od rgd33, ale ten przedmiot zapalnikiem raczej nie jest chociażby ze względu na sposob laczenia metalu - lutowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aran Napisano 15 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2011 Na innym forum padła odpowiedź - rurka zapalająca od szrapnela. Myślałem, że powinna być dłuższa ale w okolicy były poszlaki wskazujące na taką możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 15 Sierpień 2011 Share Napisano 15 Sierpień 2011 jakieś głąby nawypisywały Ci tam głupot, rurka szrapnela to rurka a nie zalutowane ''cos'', metalowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
aran
Witam,
proszę o identyfikację - rurka ma dł. 13 cm, średnicę ok. 13 mm i z jednej strony ma kapturek z dziurką o średnicy ok. 5mm.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? W tych okolicach odbywały się walki podczas I wojny.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.