aran Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Napisano 6 Sierpień 2011 Witam,proszę o identyfikację - rurka ma dł. 13 cm, średnicę ok. 13 mm i z jednej strony ma kapturek z dziurką o średnicy ok. 5mm.Czy ktoś spotkał się z czymś takim? W tych okolicach odbywały się walki podczas I wojny.
tyfus Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 prośba o identyfikację :http://www.odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705
Swiety82 Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Coś kiedyś podobnego znalazłem, wygląda trochę jak rączka od jakiegoś narzędzia (maszynka do golenia, rączka skalpela?)
ryjec Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 ja kiedyś też coś podobnego znalazłem i była to urwiłapka ;)
Kamiljan Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 ryjec pewnie mówi o zapalniku od rgd33, ale ten przedmiot zapalnikiem raczej nie jest chociażby ze względu na sposob laczenia metalu - lutowanie
aran Napisano 15 Sierpień 2011 Autor Napisano 15 Sierpień 2011 Na innym forum padła odpowiedź - rurka zapalająca od szrapnela. Myślałem, że powinna być dłuższa ale w okolicy były poszlaki wskazujące na taką możliwość.
Kamiljan Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 jakieś głąby nawypisywały Ci tam głupot, rurka szrapnela to rurka a nie zalutowane ''cos'', metalowa
Pytanie
aran
Witam,
proszę o identyfikację - rurka ma dł. 13 cm, średnicę ok. 13 mm i z jednej strony ma kapturek z dziurką o średnicy ok. 5mm.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? W tych okolicach odbywały się walki podczas I wojny.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.