Dragon125 Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2011 Kiedyś była na id,czytając inne wątki ostatnio wpadłem na to,że dosyć rzadko już spotykana. Postanowiłem nad nią popracować.Proszę więc o porady,co z nią zrobić,jakie środki zastosować. Oczywiście czytałem inne wątki o podobnej tematyce,jednak jak ktoś już napisał,każdy fant wymaga indywidualnego podejścia. z góry dziękuje :) Dragon125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Dąłączę się z małym pytankiem.Wiem, że do roku zdaje się 1941 łuski takie wykonywano z mosiądzu, później w ramach oszczędności ze stali.Które częściej się trafiają?Dragon daj więcej lepszych zdjęć najlepiej w świetle dziennym.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2011 Na forum wyczytałem,że mosiężną nie jest już tak łatwo trafić.Od 41' niemcy zaczynali kombinacje,co skończyło się nawet łuską zawijaną ". Do tego,na naszym forum,od tej haubicy są same łuski stalowe,większość stan dający wiele do życzenia. Jutro rano będą zdjęcia,co światło dzienne,to nie żarówka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Druciak do garów-mleczko do czyszczenia-wd40.Dobra tyż szczota mosiężna,szczególnie do dopieszczenia ić" czy innych zakamarków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 Wiesz pistolecik,boję się trochę,żebym rys nie narobił. Taką szczotą czyściłem bagnet,ale czy w tym przypadku się sprawdzi ? Mleczka próbowałem,nic nie daje...ale druciaka i wd40 jeszcze nie.Dodaje więcej zdjęć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 4.Przyjrzyjcie się,bicia bardzo wyraźne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 Żeby się nie powtarzać:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=668089#1032110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 Na forum na pewno jest jeszcze jedna mosiężna Dragon.Ostatnio ją wyciągnąłem od gospodarza za butelke.Moja jednak walała się przez lata wśród stalowych gratów w garażu więc ma kilka rys do gołego metalu.Zwłaszcza na obrzeżach denka(prawdopodobnie od przesówania po stalowym blacie).Jeszcze jej nie czyściłem, może zajmę się nią dzisiaj to pokaże efekty.Twoja jest bardzo fajnie zaśniedziała.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 Twoja jest bardzo fajnie zaśniedziała" - czyli nic z nią nie robić ? stock,co robisz ze swoją ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 Na moją nie patrz, na zdjęciach wygląda dobrze a w rzeczywistości swoje przeszła.Mam słabszą.Co ja bym zrobił z twoją - mosiężna lub stalowa mięka szczotka(z długim włosiem) najlepiej na urządzeniu stacjonarnym, nie na wiertarce bo to lipa.Delikatnie objechał całość, później mleczko np Cif ale już nie druciakiem a zmywakiem(jak na zdjęciu) i wtedy WD-40.No wszystko z głową.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 Nie ma opcji żeby po szorowaniu szczotką z jakiegokolwiek metalu nie zniszczyć, a w najlepszym wypadku nie porysować. Jeśli już tą metodą to trzeba mieć wprawę i doświadczenie.Przejedź z wyczuciem druciakiem, WD i łuska jak marzenie - taka jak powinna być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 prawdopodobnie tak zrobię,jak mówi GeneralRemek.wstawię fotki ,po zabiegu...może nawet dzisiaj wieczorem,o to samo proszę też stock'a . :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 Powodzenia i uważaj, bo łuska ładna i ciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 Łuska była traktowana druciakiem + cif :) Zdjęcie z najlepszej strony,w sumie to większość łuski wygląda w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 Chyba jedyne miejsce,w którym widać jeszcze te tlenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 oczywiście oprócz wewnętrznej strony,bo tutaj to i szorowanie mocne wiele nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 Dno,jest troszkę rysek,raczej nie jest to wina druciaka,takie wyszły,takie były od początku. Liczę na to,że patyna po jakimś czasie je zniweluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 Tutaj pozostałości,po największym skupisku tlenków.Jak oceniacie efekt ? warto ją zdzierać do złotego koloru ? a może właśnie to mi radziliście,tylko ja nie zrozumiałem ? Czekam na dalsze wskazówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 Jest super tak jak jest teraz. Absolutnie odpuść czyszczenie do złota, taka ma swój urok. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2011 a mógł by kolega jeszcze powiedzieć co da w tym przypadku,potraktowanie WD 40 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Sierpień 2011 Share Napisano 1 Sierpień 2011 WD40 natłuści całość w wyniku czego poprawi się jej prezencja i nabierze blasku niczym psie jajca.Do tego zakonserwuje i rozpuści jeszcze trochę osadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 1 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2011 wszystko już wiadomo,dziękuje wszystkim za pomoc.Pozdrawiam :) Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.