Ostoja Napisano 28 Lipiec 2011 Autor Napisano 28 Lipiec 2011 WitamJak w tytule, kto mógł nosić takie emblematy ? Co to za gwiazdka" ?. Wszystko z cienkiej blaszki mosiężnej. Znalezione na płn. Mazowszu.
mimir Napisano 15 Listopad 2015 Napisano 15 Listopad 2015 nie koniecznie. Wtedy pòwstały ale noszone przez całe dwudziestolecie.
Ostoja Napisano 20 Wrzesień 2012 Autor Napisano 20 Wrzesień 2012 Hm..ktoś mi kiedyś podpowiedział, ze to może być z armii austrowęgierskiej... Ale nigdzie identycznej gwiazdki nie widziałem jak dotąd.
Ostoja Napisano 14 Listopad 2015 Autor Napisano 14 Listopad 2015 Odświeżam, może ktoś rozpozna te przedmioty.
Ostoja Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Napisano 18 Wrzesień 2012 Odgrzewam kotleta - może ktoś odgadnie od czego te rupiecie ? :)
bounty1 Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 żaden z przedmiotów nie jest carski na 100%
Avenius Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 Wydaje mi się, że oba elementy mogą pochodzić z pagonu bądź kołnierza oficera carskiej armii ( Ktoś, kiedyś na Allezło sprzedawał identyczną, jako rosyjską ). Gwiazdka może być np. guzikiem do przypięcia pagonu,a jedynka to zapewne numer, bądź część numeru jednostki.
Ostoja Napisano 28 Lipiec 2011 Autor Napisano 28 Lipiec 2011 WitamJak w tytule, kto mógł nosić takie emblematy ? Co to za gwiazdka" ?. Wszystko z cienkiej blaszki mosiężnej. Znalezione na płn. Mazowszu.
Pytanie
Ostoja
Witam
Jak w tytule, kto mógł nosić takie emblematy ? Co to za gwiazdka" ?. Wszystko z cienkiej blaszki mosiężnej. Znalezione na płn. Mazowszu.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.