Skocz do zawartości

Trupia czaszka z piszczelami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
widać słupek na nakrętkę więc myslę że to coś z czapki? pierwszowojennych formacji pewnie pruskie bo pierwsze skojarzenie to było takie że to z krzyża jest ale specem nie jestem więc niech może ktoś inny się wypowie
Napisano
Obok były guziki pruskie oraz hak mundurowy pruski o dziwo cynkowy(mój pierwszy pruski cynkowy) jakiś większy jak zwykłe ....ale były też guziki rosyjskie
Napisano
Obszukałem wszystko.....a jestem dociekliwy...nic nie znalazłem podobnego. Może w jakiejś książkowej literaturze do której ja nie mam dostępu by się znalazła ta odznaka. I tu prośba do posiadaczy o wyszukanie.
Napisano
slawgo ja dodam jeszcze że czacha wyglada na samorobny"odlew np.w warunkach polowych mozliwe że nawet jakiś wojak sobie z nudów takie cudo zrobił ale jeżeli tutaj na forum nikt nic konkretnego nie napisał to wątpię żeby udało się zidentyfikować:-(
Napisano
adek też pomyślałem o krucyfiksie na samym początku ale wszystkie jakie trafiałem to przeważnie na gwożdziki" mocowane napewno nie widziałem żadnej na nakrętke także nie wiem czemu ale mi to na wojskowe wygląda nawet jak samoróbka to i tak fajny fancik:-)
Napisano
Odznaka to raczej nie będzie,a żeby skomplikować id dodam że na miejscach walk z 1w.ś. trafiają się artefakty z 2w.ś.Kolega ostatnio w pruskich okopach trafił łuskę pistoletową z 1936r:) Niestety musisz brać dwie wojenki pod uwagę ,nie pomijając partyzantki.
Pozdrawíam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie