Napoleon II Posted July 14, 2011 Author Share Posted July 14, 2011 Witam ostatnio znalazłem cały nieśmiertelnik niedaleko Wodzisławia Śl. ma bicia: MUS.KPS.J.R.172, 3 Aproszę o pomoc w identyfikacji, chciałbym się dowiedzieć o nim coś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Musikkorps (orkiestra pułkowa)Jnfanterie Regiment 172,J.R.172 później Grenadier Regiment 172 należał do 75 Dywizji Piechoty która w lutym 1945 w składzie 1 Armii Pancernej przewalał sią na Górnym Sląsku,więc Wodzisławia Śl. jak najbardziej na miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HU13ERT Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 A jaki to model nieśmiertelnika...bo rozumiem, że niemiecki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napoleon II Posted July 14, 2011 Author Share Posted July 14, 2011 dziękuje za pomoc, chciałem jeszcze zapytać czy posiadając tylko te dane które są na nieśmiertelniku można by było zidentyfikować tego żołnierza ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 W opisie jest gr.krwi A przy numerze 3 więc II wojenny,spotkałeś się kiedyś z 1 wojennym prusakiem sygnowanym Musikkorps ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napoleon II Posted July 14, 2011 Author Share Posted July 14, 2011 nie jestem jeszcze niedoświadczonym poszukiwaczem, ten nieśmiertelnik to mój pierwszy fant Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Pytanie o prusaka przy okazji zadałem do HU13ERT-a kto jak kto ale on w tej materii doświadczony jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HU13ERT Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Ja myślę po prusku i zacząłem kombinować z Muskieterem. Zmyliło mnie to określenie Napoleona II znalazłem CAŁY nieśmiertelnik" i zrozumiałem, że taki co się nie łamie.A, że KPS mogło być KP5 a 3A - to 3 Alzacki to i wszystko mogłem dopasować ;) Sorki za zamieszanie.Pozdrawiam.H. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napoleon II Posted July 14, 2011 Author Share Posted July 14, 2011 Witam ostatnio znalazłem cały nieśmiertelnik niedaleko Wodzisławia Śl. ma bicia: MUS.KPS.J.R.172, 3 Aproszę o pomoc w identyfikacji, chciałbym się dowiedzieć o nim coś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Napoleon II
3 A
proszę o pomoc w identyfikacji, chciałbym się dowiedzieć o nim coś więcej.
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.