Jump to content
  • 0

Klucze do sejfu

RPS

Question

Posted

Czy jest na forum Kwinto? Czy można niesygnowane klucze skojarzyć z konkretnym modelem sejfu?

9 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Możliwe też że nie było to przeoczenie". W sejfach naogół nie trzyma się skarpetek tylko rzeczy wartościowe, tajne itp. Jeżeli posiadacz kluczy do takich walorów nie zjawia się w firmie przez kilka dni a potem okazuje się że nie żyje to chyba lepiej wymienić zamki bo jakiś zły człowiek mógł sobie dorobić drugi komplet takich kluczy i ..... .
Posted
... i poznać historię nacjonalizacji przedsiębiorstwa oraz jego zarządzania w szczytowym okresie przyjaźni polsko-radzieckiej.
Posted
Jeden komplet przez pewien czas nie był pod kontrolą" więc wymiana zamków i nowe komplety.
Posted

Czy jest na forum Kwinto? Czy można niesygnowane klucze skojarzyć z konkretnym modelem sejfu?

Posted
Pan Olsen zapewne powiedział by, do którego modelu sejfu Franca Jegera są to klucze. Raczej nikt inny nie da jednoznacznej odpowiedzi.Może to być coś starego, ale równie dobrze zupełnie współczesna (lata 60-70) produkcja. Zresztą nie koniecznie klucze muszą być od sejfu. Być może pochodzą od szafy pancernej, a to przecież zupełnie inna bajka.
Posted
Sejfu to może słowo nieco na wyrost ale zapewne jakaś szafa metalowo-pancerna wersja większa bo stojąca chętnie dopasowałaby się o tych kluczy:) Miałem taką małą kasetkę i klucz był b.podobny, tylko krótszy.
Posted
Klucze mam po dziadku który zmarł w latach 60. Były to klucze służbowe do sejfu w firmie działającej od 1938r. Nie wiadomo jak firma je przeoczyła po śmierci dziadka gdy zabierali dokumenty, przepustkę itp. Gdy dostałem je na pamiątkę rodzina mówiła o sejfie". Więcej niewiem a ciekawość jest.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information