Jump to content
  • 0

Zegar.

michal1514

Question

Posted

Witam!
Posiadam taki naścienny zegar. Chciałbym się dowiedzieć coś więcej o nim, lata produkcji, gdzie został zrobiony i ogólnie różne informacje. Wysokość zegara to jakieś 57 cm a szerokość 29 cm. Nie znalazłem na nim żadnych nalepek, tabliczek itp.

13 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Wahadło typowe dla Beckerów, Kienzle'ów i innych zegarów z tych lat. Nie dopatruj sie tu żadnego monogramu - to takie standardowe powiedziałbym oznaczenie na wahadłach, zerknij: http://www.google.pl/search?um=1&hl=pl&biw=1024&bih=653&tbm=isch&sa=1&q=wahad%C5%82o+rusztowe&oq=wahad%C5%82o+rusztowe&aq=f&aqi=&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=19987l23434l0l8l8l0l7l7l0l489l489l4-1l1

Teraz sam zegar. Producent nie do określenia" ? Wolne żarty. Popatrz uważnie na samą skrzynke. Z tyłu często widnieją - teraz już mało widoczne - stemple, na których wybijano producenta i date wykonania zegara. Jeśli tam nic nie znajdziesz - musiałbys wykręcić WERK czyli mechanizm, i z tyłu powinien być wybity producent. Często trafiają się składaki, czyli np mechanizm i skrzynia od różnych producentów - nawet same skrzynie nie muszą byc oryginalne i często trafiają się poprzerabiane.
Posted
Poza tym to na worku powinna być jakaś sygnatura mnie on wygląda na Gustawa Beckera tylko ta szafa jakaś kombinowana według mnie

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information