Skocz do zawartości

Dożywocie dla 9 hitlerowskich zbrodniarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Sąd wojskowy w Weronie wydał w środę wyroki dożywocia dla 9 zbrodniarzy hitlerowskich, sprawców masakr Włochów, partyzantów i ludności cywilnej w rejonie miast Modena i Arezzo w Toskanii oraz w regionie Emilia Romagna.

Wszyscy skazani mają obecnie od 86 do 93 lat i sądzeni byli zaocznie. Należeli do dywizji Hermann Goering". Dokonała ona wiosną 1944 roku zbiorowych egzekucji na północy Włoch, między innymi w miejscowościach Monchio, Costrignano i Susano koło Modeny, gdzie zginęło 140 osób. Ponadto z rąk skazanych hitlerowców zginęli mieszkańcy Cervarolo koło Vercelli i Vallucciole w Toskanii.

Przypomina się, że wyroki, wydawane we Włoszech na hitlerowskich zbrodniarzy pozostają tylko na papierze.

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Dozywocie-dla-9-hitlerowskich-zbrodniarzy,wid,13574851,wiadomosc.html

Przepraszam, ja w kwestii formalnej,
Czy udało by się wreszcie ustalić obywatelstwo, tych enigmatycznych" hitlerowców; słyszałem różne wersje, Gabon , Namibia, Nowa Gwinea, Arktyka, Rudniki k./Częstochowy ???
Może ktoś, mnie głupiego", oświeci!
Bo mimo braku wykształcenia, to w ich marsjański pochodzenie nie uwierzę.

Żeby było śmieszniej kiedyś słyszalem o proteście kogoś tam a chodziło o to ze faszyści " w filmach posługują się jezykiem niemieckim że to niby zbyt dalko posunięte uogólnienie ble ble ble ...
Jak widać i tu na forum bardzo czesto uszeży posługują sie beznarodowoścoiowym zwrotem faszystowski "

Karabin ma chyba zły dzień, a wracając do tematu to sprawy dotyczące zbrodni przeciwko ludzkości nie ulegają przedawnieniu, więc nie wiem o co chodzi, tym bardziej że

Przypomina się, że wyroki, wydawane we Włoszech na hitlerowskich zbrodniarzy pozostają tylko na papierze".

Nikt ich nie wysyła do więzienia o zaostrzonym rygorze, nikt nie każe im pracować społecznie - ani nawet aresztu domowego nie mają jaki np. miał Polański. A to że złapali ich w wieku najmłodszy 86, a najstarszy 93lata... I jak napisał kol. obert8 to nawet z tego formalnego dożywocia" wyjdzie im ok. 1,5 roku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie