DamianosSs1 Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 WitamProszę o pomoc w identyfikacji bagnetu... dł. 12,5cm ale mógł być złamany, nie widać żadnych bić ani numerówwięcej zdjęć wrzucę jutro :P
DamianosSs1 Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 aha czyli prawdopodobnie z ruskimi przybyła co do sygnatur to praktycznie nie do odczytania, przypomina trochę jajowate kółko może to kawałek sygnatury z liku który dałeś zukuri... fotki nawet nie wrzucam bo nie do wypatrzenia...popytałem w rodzinie i dowiedziałem się że bagnet został przecięty na pół specjalnie a szkoda... dla większej poręczności :|Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 00:47 06-07-2011
DamianosSs1 Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Napisano 6 Lipiec 2011 tak, lub my Polacy... :)Dziękuję wszystkim za zainteresowanie, sprawę uważam za zamkniętą :)
zukuri Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Kiedyś tak pewnie wyglądała:http://myvimu.com/exhibit/8722617-bagnet-typ-30-wariant-podstawowy-wariant-aPozdrawiam, Piotr.
DamianosSs1 Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 hmmm myślę że to rzeczywiście może być Arisaka... w linku który podał zukuri tam gdzie widoczne bicie widac i na moim lekki zarys ale tak słaby że nie do odczytania...tylko skąd taki bagnet u nas, mój dziadek w czasach powojennych znalazł go w lesie i używał w gospodarstwie, może jakiś japoniec go przytargał :P może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje?
vis1939 Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 ylko skąd taki bagnet u nas, mój dziadek w czasach powojennych znalazł go w lesie i używał w gospodarstwie, może jakiś japoniec go przytargał :P"Musisz się mocno wysilić i przeczytać tekst pod zdjęciami z podanego linku...
zukuri Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Przeczytaj tekst pod zdjęciami- znajdziesz tam lekkie naprowadzenie ich polską historię.Co do sygnatur- na bagnecie z linku jest późniejszy producent - Twój miał inne bicia. Sygnaturkę swojego bagnetu porównaj z tą:http://myvimu.com/exhibit/8683917-bagnet-m-35-dla-cesarskiej-marynarki-wojennejPozdrawiam, Piotr.
DamianosSs1 Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 WitamProszę o pomoc w identyfikacji bagnetu... dł. 12,5cm ale mógł być złamany, nie widać żadnych bić ani numerówwięcej zdjęć wrzucę jutro :P
wino39 Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Mi to wygląda na zwykły S84\\98 po przejściach.Tak to chyba wykopek upiększony" kątówką i z dorobionymi okładkami.Pzdr.W
Swiety82 Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Radosna twórczość. Jeśli to faktycznie 84/98 to nawet rękojeść jest przerobiona... http://static.myvimu.com/photo/83/74283_m.jpgPiotr wpadnie to Ci może coś wynajdzie.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 00:21 05-07-2011
Pytanie
DamianosSs1
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji bagnetu...
dł. 12,5cm ale mógł być złamany, nie widać żadnych bić ani numerów
więcej zdjęć wrzucę jutro :P
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.