stock84 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 A kto to taki shadowN?Czym on takim sie zasluzyl?Postac wybitna - Jak dla mnie jest tu doslownie kilka takich osób.Pierwsza mysl:Adam JoncaGrbaLuftlanderOdpowiednia iloscia sogów moznaby równiez niwelowac zasluzone kartki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 o tym pisałem kilka postów wyżej kółka wzajemnej adoracji moim zdaniem jesteśmy zbyt hermetycznym i wąskim gronem aby sens i idea sogów była tutaj zachowana ale to moje zdanie...pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Kim jest ShadowN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Łatwo Go rozpoznać,po stylu pisania i odpowiedziach,ale skoro wybrał sobie teraz taki nick to i nie chce się ujawnic,to Jego sprawa.Zachowajmy trochę prywatności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Odpowiednia iloscia sogów moznaby równiez niwelowac zasluzone kartki."ja mam chyba z 6 :)i to nie zasłużone. czy sogi związane są z nickiem czy osobą? czy jak zacznę zdobywać sogi, reaktywuje swoje poprzednie konto?a co do shadowN proponuję przejrzeć Jego posty. Stosunek wartościowych wypowiedzi do kasztanów ma chyba w tym wypadku najwyższy wskaźnik.i w sumie to chyba powinno być kryterium. Nie jakieś widzimisię sympatie i antypatie, tylko właśnie stosunek ilości wypowiedzi zawierających merytoryczny przekaz wiedzy, np historycznej, do tzw pierdół". Powinien zostać powołany komitet, którego zadaniem powinno być ocenianie wartości posta. Nieśmiało proponuję kolegę Tyfusa na przewodniczącego :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 02:32 02-07-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 już to widzę modzi czytają każdy post z kartką w ręce robią + i - przy 1000 nicków (przynajmniej)potem wchodzą na czata i radzą komu dać niebieskie słoneczko hehe ale jaja raczej nie realnepozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Panowie bez jaj ...czy kolega huk 100 mało razy zidentyfikował klamrę lub przestrzegał przed zakupem jakiegoś gówna.Kolega Zukuri zidentyfikuje każdy bagnet.Myślę że właśnie tacy koledzy powinni być wyróżniani.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 a dlaczego pod uwagę bierzemy tylko ID? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Ogolnie mysle ze znajac polskie realia to pomysl lipa...zaraz zaczna sie kwasy dlaczego on ma a ja nie przeciez ja jestem nieomylny i najwspanialszy itp itd;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 sogi przyznawane są za to z reguły że ktoś komuś pomógł z reguły odbywa się to na ID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Vorax dokładnie ja też tak myślę, choć raz się zgadzamy:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 wyjaśnienie zawiłości historycznych, rozwiązywanie zagadek, omówienie konkretnych bitew i związanych z nimi miejsc to nie jest ID, a pomoc jest.dlatego należy opracować system, i badać zawartość merytoryczną wypowiedzi w danym temacie. Ile zdań wypowiedzi dotyczyło tematu danego wątku a ile nie. W ten sposób nikt nie czuł by się wykluczony. Np w wątku o jeżowcach, zasłużonym by był ten, który się o Nich wypowie najbardziej kompetentnie itd.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 02:34 02-07-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 No niby tak, ale pomyśl, że w takiej formie jak to zaproponowałeś nic z tego nie będzie. Nie jest realnym do wykonania to aby ktoś siedział, czytał wszystkie posty i oceniał co jest przydatne, a co jest tylko paplaniem bez sensu, co jest bardzo przydatne, a co tylko trochę itd. Moim zdaniem nie ma na to szans. Ten kto by to robił musiał by siedzieć chyba po 18 godzin na forum dziennie, czytać wszystko i przyznawać plusy, bo niby dlaczego oceniane miały by być tylko wypowiedzi huka, voraxa, totala, a co z innymi użytkownikami którzy piszą rzadziej i maja mniej do powiedzenia?? Ich nie oceniamy bo piszą raz kiedyś?Jak już to wszyscy albo nikt.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Ja mam jeszcze inny pomysłdotyczy on działu ID.A gdyby tak przypiąć na ID taki ranking: kto najczęściej pomógł zidentyfikować coś.Ranking byłby podliczany co miesiąc przez modów, albo kogoś wyznaczonego do tego celu.Np. coś takiego:Maj 2009: | Nick | Pomógł |wino39 105Lewar3 2:)AveDanzing 504stock84 356itd.Myśle że pomysł jest najlepszy, bo nie potrzeba się rozwodzić kto jest pomagaczem, a kto nim nie jest.Tylko prosty rachunek- pomógł ma punkt.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 dobra a co jeśli w danym wątku poprawnie dokona ID kilka user'ow? tak powiedzmy w 15 sekund po sobie? dostają punkt wszyscy czy pierwszy z nich? Skąd będziemy wiedzieć czy kto pierwszy kliknął odpowiedz" i napisał swoją trafną odpowiedź, a kto zwyczajnie zerżnął?p.s. Gniewkos, sam już sobie odpowiedziałeś;)Nie jest realnym do wykonania to aby ktoś siedział, czytał wszystkie posty "hmmm. ja odnoszę dziwne wrażenie, że moje posty są czytane przez kogoś" na bieżąco...;)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 02:37 02-07-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 To jest jakiś problem, ale najodpowiedniejszym systemem byłoby dawanie pierwszemu użytkownikowi który odpowiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 dobra wszystko fajnie i pięknie ale chyba nikt jeszcze nie napisał tutaj po co właściwie miało by to być? do czego? komu to jest właściwie do szczęścia potrzebne? czy ktoś czuje się tutaj niedowartościowany i niebieskie słoneczko czy też punkt przy jego nicku w rankingu poprawi mu humor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Pomysł Wino39 pierwsza klasa, bo chodzi o to żeby zaznaczyć osoby operujące prawdziwą i pomocną wiedzą, a nie forumowych krzykaczy". Lewar - dostała by osoba która pierwsza opisała by przedmiot w sposób wyczerpujący. Zauważcie ze często w ID forumowicze poporostu przepisują odpowiedź od kolegów z góry albo piszą genialne potwierdzam". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Moim zdaniem- totalna zadyma cos jak posiedzenie rady miejskiej;) Podobno zainstalowali monitoring radnych bo dawali niezle czadu na posiedzeniach...:DGniewkos spoko nie jest zle :)PozdrawiamVorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Gniewkos to byłoby np. po to żeby nowy użytkownik wiedział czy osoba która mu pomogła zna się na tym co mówi, czy tylkop głupio gada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Panowie konkrety czemu ma to służyć? W kilku punktach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 cronos, nie zgadzam się. Sam osobiście wiele razy podejmowałem się ID kiedy jeszcze nie było żadnej odpowiedzi, a po kliknięciu wyślij" okazywało się, że nie jestem pierwszy. Dużo zależy tutaj od tego jak szybko pisze się na klawiaturze. Ja mam z tym problemy. Do tego prawdziwa i pomocna wiedza nie jest prezentowana tylko na ID. Poczytaj proszę wątki pojazdy, lotnictwo, historia, ciekawe miejsca etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 gniewkos, może temu samemu co ordery we wojsku ;) i premie w urzędzie miejskim:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 1. Dla nowych użytkowników- żeby wiedzieli kto im pomaga.2. Żeby ludzie starali się pomóc w najwiekszej ilości identyfikacji.3. Wszędzie przyda się jakaś zdrowa rywalizacja- może dla usera z największą lidżbą pkt. na koniec roku jakaś nagroda..... kto wie może dojdziemy do tego poziomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 wino argument do mnie przemawia, ale co będzie jeżeli osoba nowa dostanie odpowiedź od użytkownika, cyknie mu od razu soga w sondzie do góry, a po chwili okaże się, że wypowiedź jest zła, osoba nowa nie mająca obeznania w temacie nie będzie od razu wiedzieć czy ma dobrą odpowiedź czy nie.Po chwili nadejdzie sprostowanie od kogoś innego... itd Wszak nikt nie jest nie omylny i czasami userzy z dużą wiedzą się mylą.będzie opcja soga i korekty soga?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.