Skocz do zawartości

D-1 Cykacz

Hornet

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ponieważ pracuję teraz nad budową modelu D-1 Cykacz-poszukuję jakościowo czystego(dobrego) zdjęcia tego samolotu-ukazującego szczegóły przejścia płata dolnego z goleniami bocznymi podwozia.Zdjęcia z publikacji są niestety w tych okolicach po prostu czarne....Z góry dziękuję forumowiczom za pomoc.
Napisano

Znalazłem takowe ale jest dość duże, więc wykadrowałem to o co prosiłeś. Dosyć dobre zdjęcia są w książce PKL, tom I, A. Glassa. Można też coś odszukać na stronie NAC.

Pozdrawiam

Napisano
Dziękuje za zdjęcia-znam je i mam publikacje,ale na zdjęciu od Wojtka1 coś można dostrzec-bo jest wyraźniejsze.
Może ktoś jeszcze pomoże.Pozdrawiam
Napisano
Wojtek1 czy mogę poprosic ciebie o skan cały fragmentu,któryzamieścileś w tym wątku.Chyba je obrobiłeś i jest czystsze(o wiele lepsza jakośc) niż mi posiadane z oryginalnych publikacji.Miałem 3 publikacje w ręku,gdzie rozrzut jakości zdjęc jest porażający(ciemne i to nie te same w różnych książkach tego samego wydawcy)...na niekorzysc wydawnicta-a szkoda-bo dla czytelności wiele zdjęc można byłoby poprawic w jakimś programie...Podaję mojego e-maila erni18@o2.pl.Pozdrawiam.
Napisano
Przypomniało mi się, że jeszcze jedno zdjęcie - z lewego boku - jest w początkowych fragmentach książki Rychtera Skrzydlate wspomnienia". Ale nie spodziewałbym się super jakości fotografii.
Napisano
Nie - to akurat jest w zasobach NAC-u (czyli ADM - Archiwum Dokumentacji Mechanicznej)
http://img.audiovis.nac.gov.pl/PIC/PIC_1-G-4210.jpg.

Jestem teraz poza domem, więc nie mogę sprawdzić - ale chyba to u Rychtera jest od LEWEGO boku...
Napisano

...oraz chyba lepszej jakości to już znane z poprzedniego postu.
Co i tak chyba nie zmieni faktu, że najwięcej szczegółów widać na tym, którego fragment podesłał Wojtek1.

• 3 years later...
Napisano
Spirit znam te zdjęcia z albumu na Allegro...było kiedyś.Szkoda,że taka słaba jakość.Może kiedys pokażą się w lepsze????
Napisano

Z kolekcji NAC:
słynna demonstracja Cykacza na terenie wyścigów konnych – prawdopodobnie dn. 24.04.1925 r.
Jerzy Dąbrowski obok swojego malucha (1).
Po prawej stronie stoi konstruktor samolotów i silników Władysław Zalewski (4).

• 2 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie