Hornet Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Ponieważ pracuję teraz nad budową modelu D-1 Cykacz-poszukuję jakościowo czystego(dobrego) zdjęcia tego samolotu-ukazującego szczegóły przejścia płata dolnego z goleniami bocznymi podwozia.Zdjęcia z publikacji są niestety w tych okolicach po prostu czarne....Z góry dziękuję forumowiczom za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek1 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Znalazłem takowe ale jest dość duże, więc wykadrowałem to o co prosiłeś. Dosyć dobre zdjęcia są w książce PKL, tom I, A. Glassa. Można też coś odszukać na stronie NAC.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Budowa D-1 W CWL Wersja z niskim statecznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 POLSKIE KONSTRUKCJE LOTNICZE DO 1939 R.(tom I)Andrzej Glass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 30 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Dziękuje za zdjęcia-znam je i mam publikacje,ale na zdjęciu od Wojtka1 coś można dostrzec-bo jest wyraźniejsze.Może ktoś jeszcze pomoże.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 Wojtek1 czy mogę poprosic ciebie o skan cały fragmentu,któryzamieścileś w tym wątku.Chyba je obrobiłeś i jest czystsze(o wiele lepsza jakośc) niż mi posiadane z oryginalnych publikacji.Miałem 3 publikacje w ręku,gdzie rozrzut jakości zdjęc jest porażający(ciemne i to nie te same w różnych książkach tego samego wydawcy)...na niekorzysc wydawnicta-a szkoda-bo dla czytelności wiele zdjęc można byłoby poprawic w jakimś programie...Podaję mojego e-maila erni18@o2.pl.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 Warszawa 1927 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 Przypomniało mi się, że jeszcze jedno zdjęcie - z lewego boku - jest w początkowych fragmentach książki Rychtera Skrzydlate wspomnienia". Ale nie spodziewałbym się super jakości fotografii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 Miałeś na myśli to zdjęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 Nie - to akurat jest w zasobach NAC-u (czyli ADM - Archiwum Dokumentacji Mechanicznej) http://img.audiovis.nac.gov.pl/PIC/PIC_1-G-4210.jpg.Jestem teraz poza domem, więc nie mogę sprawdzić - ale chyba to u Rychtera jest od LEWEGO boku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2011 Kay-Franz dorzucam dwa zdjęcia ..jedno czarne książkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2011 widac to co widac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2011 Oraz drugie ściągniete w 10-lecia LOPP-zbiory MLP w Krakowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Rewanż ;)) To jest to z książki Rychtera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 ...oraz chyba lepszej jakości to już znane z poprzedniego postu.Co i tak chyba nie zmieni faktu, że najwięcej szczegółów widać na tym, którego fragment podesłał Wojtek1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 14 Grudzień 2014 Share Napisano 14 Grudzień 2014 Mój ulubiony „Kiwi” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 14 Grudzień 2014 Share Napisano 14 Grudzień 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 14 Grudzień 2014 Share Napisano 14 Grudzień 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 15 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2014 Spirit znam te zdjęcia z albumu na Allegro...było kiedyś.Szkoda,że taka słaba jakość.Może kiedys pokażą się w lepsze???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 17 Grudzień 2014 Share Napisano 17 Grudzień 2014 Ad. Hornet 2014-12-15 20:24:45@ może kiedys.... ;)) źródło: ALGR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 20 Grudzień 2014 Share Napisano 20 Grudzień 2014 Z kolekcji NAC:słynna demonstracja Cykacza na terenie wyścigów konnych – prawdopodobnie dn. 24.04.1925 r.Jerzy Dąbrowski obok swojego malucha (1). Po prawej stronie stoi konstruktor samolotów i silników Władysław Zalewski (4). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 20 Grudzień 2014 Share Napisano 20 Grudzień 2014 Zdjęcie lotnicze – widok z toru wyścigów konnych. Na drugim planie (pośrodku) widoczna kamienica przy ul. Polnej 46 (stoi do dziś).Miejsce dokumentujące pokaz Cykacza – zdjęcie poglądowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 20 Grudzień 2014 Share Napisano 20 Grudzień 2014 Miejsce demonstracji Cykacza - zdjęcie poglądowe z ortofotomapy W-wy z 1935 r.W lewo Politechnika.W prawo pl. Zbawiciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 14 Luty 2017 Share Napisano 14 Luty 2017 Hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 14 Luty 2017 Autor Share Napisano 14 Luty 2017 Ponoć J.Dąbrowski wzorował się aerodynamiką Albatrosa konstruując Cykacza....ponoć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.