Skocz do zawartości

Coś dla początkującego

Sid36

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kol A.D.M nie mamy niczego,wspólnego nawet precedensu.
Proste pytanie> Ile kol.lat ma wykrywacz w dłoni?
Od tego momentu mogę rozpocząć dialog z kolegą.
Pzdr.
Napisano
Napewno nie tyle co Kolega , który jest jak widać prawdziwym weteranem" :-) , dodam, że również niemało :-)
Choć zaczyna być ciekawie,Ze względu na późną porę proponuję na dziś zakończyć :-)
Spokojnej nocy życzę.
Napisano
generalnie dzieci3 ma rację ale.... jako że kolega określa się jako początkujący to ace 250 w zupełności mu wystarczy sam jestem jego posiadaczem (szczęśliwym.... nieszczęśliwym) ale jak stać Ciebie na baterie to bierz F2 Fishera....
Napisano
bighuntere co ty z tymi bateriami głupoty panie wypisujesz
3,5zł za duracell czy 5zl za philipsy to nie majątek co by miał cię zrujnować
a za niewiele więcej można kupić aku 9v w lidlu które sprawdziłem i polecam
Napisano
Niestety trzeba wybrać. Gorsza wykrywka z dostępniejszym zasilaniem (ACE) czy lepsza z nieco droższym (F2). Dlaczego F2 jest lepszy od ACE już udowadniałem (wyszukiwarka).

Wybór należy do zakładającego wątek.

Pozdrawiam
Napisano
Ja ze swojej strony chciałbym Cię zaciekawić firmą Armand modelem Penetrator. Sam takowy posiadam od pół roku i jestem zadowolony, ostatnio nawet część komory zamkowej od jakiegoś karabinu wyciągnąłem :) Naprawdę bardzo dobre osiągi i na monetki bo już kilka PRL wyciągnąłem a łusek też sporo mi się trafiło i na dość dużych głębokościach, bardzo prosty wykrywacz i szybko idzie go wyczuć :) cena nowego 750zł ale można się potargować z właścicielem firmy :)
Napisano
Przez ostatnich parę latek machałem tylko 2 wykrywkami i uważam, że ważniejszy jest dobry cel (pole/droga) potem fart (tak ogólnie) a na końcu wykrywka jaką mamy. co koledze Sid36 da najlepszy sprzęt jeśli się zniechęci zanim nauczy się ją ustawiać i jej słuchać. Na początek trzeba szukać czegoś łatwego i zbierać wszystko co leci. Da to dopiero umiejętność słuchania, a reszta przyjdzie sama. Dopiero wtedy można poszaleć" i kupić albo coś lepszego albo naprawdę wypas - choć jak widzę fart daje więcej niż najlepszy sprzęt.
Napisano
Przestańcie z tymi miejscówkami. Chłop chce wykrywacz kupić a wy mu o miejscówkach pitolicie. To oczywiste, że fart i miejscówka są ważne. Jednak przy wyborze wykrywacza nie mają najmniejszego znaczenia.
Napisano
Mają. I też nie pitol.

Weź tego Ace, bo zamiast czekać na opinie innych, które możesz znaleźć używając wyszukiwarki, dyskusja przerodzi się w takie o właśnie pitolenie. Na początek Ace starczy. Ale jak już wyżej ktoś napisał, warto się także zastanowić nad F2. Cena ta sama, wykonanie niby gorsze, ale jakość detekcji i zasięg lepsze jak w Ace. To tak w skrócie.

Pozdrawiam!
Napisano
a jak jesteś w stanie co nieco dołożyć to już w ogóle nie zastanawiaj się nad żółtym

http://allegro.pl/wykrywacz-metali-fisher-f4-jak-nowy-i1697945766.html

napisz skąd jesteś to znajdzie się ktoś kto da ci po operować obydwoma sprzętami
to kanara w ogóle nie weźmiesz pod uwagę
Napisano
talago dobrze radzi. Poszukaj kolegów w swojej okolicy. Może ktoś ma więcej sprzętu i pozwoli Ci jeździć na wykopki. Wtedy zobaczysz czy ta zabawa jest dla Ciebie i zyskasz czas na odłożenie więcej kasy na coś lepszego.
Napisano
Witam polecam w tej cenie f2,łaziłem z f4 i f5 a kumpel z f2 wyniki i zasięgi poobne.Ilość znalezisk podobna raczej bardziej zależna od farta niż od różnic między modelami.F4 trochę problem z namieżaniem z cewką DDi boi się lini wyskiegio napięcia.Ace 250 nieznam chociaż kumple wycągali podobne fanty i w podobnej ilści łażąc obok po polach.POZDRAWIAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie