dzieci3 Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Kol A.D.M nie mamy niczego,wspólnego nawet precedensu.Proste pytanie> Ile kol.lat ma wykrywacz w dłoni?Od tego momentu mogę rozpocząć dialog z kolegą.Pzdr.
A.D.M. Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Napewno nie tyle co Kolega , który jest jak widać prawdziwym weteranem" :-) , dodam, że również niemało :-)Choć zaczyna być ciekawie,Ze względu na późną porę proponuję na dziś zakończyć :-)Spokojnej nocy życzę.
speed Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Odpuść sobie kanarka,szkoda kasy...Mod tu nie zagląda?
bighunter76 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 generalnie dzieci3 ma rację ale.... jako że kolega określa się jako początkujący to ace 250 w zupełności mu wystarczy sam jestem jego posiadaczem (szczęśliwym.... nieszczęśliwym) ale jak stać Ciebie na baterie to bierz F2 Fishera....
talgo Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 bighuntere co ty z tymi bateriami głupoty panie wypisujesz 3,5zł za duracell czy 5zl za philipsy to nie majątek co by miał cię zrujnowaća za niewiele więcej można kupić aku 9v w lidlu które sprawdziłem i polecam
jacho Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Niestety trzeba wybrać. Gorsza wykrywka z dostępniejszym zasilaniem (ACE) czy lepsza z nieco droższym (F2). Dlaczego F2 jest lepszy od ACE już udowadniałem (wyszukiwarka).Wybór należy do zakładającego wątek.Pozdrawiam
colemar Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Ja ze swojej strony chciałbym Cię zaciekawić firmą Armand modelem Penetrator. Sam takowy posiadam od pół roku i jestem zadowolony, ostatnio nawet część komory zamkowej od jakiegoś karabinu wyciągnąłem :) Naprawdę bardzo dobre osiągi i na monetki bo już kilka PRL wyciągnąłem a łusek też sporo mi się trafiło i na dość dużych głębokościach, bardzo prosty wykrywacz i szybko idzie go wyczuć :) cena nowego 750zł ale można się potargować z właścicielem firmy :)
bighunter76 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 kolego Talgo głupot nie wipisuję ale dobra bakteria kosztuje ok. 15 złociszy a do f2 dwie chyba wchodzą....
cryssmar Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Saperzy mi mówili, że HS3 Smętek na bateriach potrafi 2 miesiące działać. Co oni tam ładują?
Romo Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Liczy się miejsce, pamiętaj, miejsce jest najważniejsze, wykrywka to tylko pomocnik" :-)
Amarant Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Przez ostatnich parę latek machałem tylko 2 wykrywkami i uważam, że ważniejszy jest dobry cel (pole/droga) potem fart (tak ogólnie) a na końcu wykrywka jaką mamy. co koledze Sid36 da najlepszy sprzęt jeśli się zniechęci zanim nauczy się ją ustawiać i jej słuchać. Na początek trzeba szukać czegoś łatwego i zbierać wszystko co leci. Da to dopiero umiejętność słuchania, a reszta przyjdzie sama. Dopiero wtedy można poszaleć" i kupić albo coś lepszego albo naprawdę wypas - choć jak widzę fart daje więcej niż najlepszy sprzęt.
jacho Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Przestańcie z tymi miejscówkami. Chłop chce wykrywacz kupić a wy mu o miejscówkach pitolicie. To oczywiste, że fart i miejscówka są ważne. Jednak przy wyborze wykrywacza nie mają najmniejszego znaczenia.
Enders Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Mają. I też nie pitol. Weź tego Ace, bo zamiast czekać na opinie innych, które możesz znaleźć używając wyszukiwarki, dyskusja przerodzi się w takie o właśnie pitolenie. Na początek Ace starczy. Ale jak już wyżej ktoś napisał, warto się także zastanowić nad F2. Cena ta sama, wykonanie niby gorsze, ale jakość detekcji i zasięg lepsze jak w Ace. To tak w skrócie.Pozdrawiam!
talgo Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 a jak jesteś w stanie co nieco dołożyć to już w ogóle nie zastanawiaj się nad żółtymhttp://allegro.pl/wykrywacz-metali-fisher-f4-jak-nowy-i1697945766.htmlnapisz skąd jesteś to znajdzie się ktoś kto da ci po operować obydwoma sprzętamito kanara w ogóle nie weźmiesz pod uwagę
Amarant Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 talago dobrze radzi. Poszukaj kolegów w swojej okolicy. Może ktoś ma więcej sprzętu i pozwoli Ci jeździć na wykopki. Wtedy zobaczysz czy ta zabawa jest dla Ciebie i zyskasz czas na odłożenie więcej kasy na coś lepszego.
saper164 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Witam polecam w tej cenie f2,łaziłem z f4 i f5 a kumpel z f2 wyniki i zasięgi poobne.Ilość znalezisk podobna raczej bardziej zależna od farta niż od różnic między modelami.F4 trochę problem z namieżaniem z cewką DDi boi się lini wyskiegio napięcia.Ace 250 nieznam chociaż kumple wycągali podobne fanty i w podobnej ilści łażąc obok po polach.POZDRAWIAM
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.