Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Paaanowie ! :) dostałem dzisiaj bagnecik z allegro,pomóżcie co z nim robić..olej lniany mam,o to nie pytam:) nie mam za to lanoliny,może jak ktoś już na forum pisał smalec z świniaka? taki posiadam. Skóra jest na prawdę twarda jak kamień i kruszy się gdzieniegdzie. Pomocy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 http://allegro.pl/bagnet-radom-i1665590939.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 żeby kiedyś można było oglądać i wiedzieć o czym piszemy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 3 ,poprzednie nie załadowało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Odkręcić okładki,bagnet do elektrolizy.Żabkę nacierać lanoliną(jak się nie ma to się kupuje) a nie jakimiś smalcami z knura i innymi archaicznymi babcinymi metodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Visku,bardzo lubię czytać Twoje wszelakie wypowiedzi,na prawdę.Czytałem,że z kupieniem są problemy,dlatego pytam o inną metodę.Odkręcać to tego nie idzie,wolę nie zniszczyć śrub ani okładek.Teraz są już pomalowane" pierwszą warstwą ciepłego oleju lnianego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Cieszy mnie bardzo,że tak miło Ci się na sercu robi od moich kasztanów:)Lanolina - http://www.zrobsobiekrem.pl/?76,lanolinaJeśli nie odkręcisz okładek to pozostaje tylko mechaniczne skrobanie rękojeści/zanurzanie w roztworze elektrolizy tak aby nie umoczyć" okładek.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Zapomniałem o pochwie...elektroliza,jak nie ma szans na farbę,jak są to kwas szczawiowy/fosol wedle uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Pokaż jeszcze dokładniejsze zdjecia tej pochwy, ale z tego co widzę to tylko elektroliza...Łatwo powiedzieć odkręć okładki", tylko jak to zrobić przy takim stanie bagnetu, nie uszkadzająć okładek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Porciu dobrze mówi,okładek broń Boże ruszać,jedna i tak trochę odstaje.Lanolinę kupię najwyżej w aptece jutro,o ile dostane. Chyba przez noc nie rozsypie się żabcia ? Pochwa...na górze jest troche fabry,tam gdzie żaba była,reszta burchle małe raczej,chodź uważam je za groźle.Boję sie aby nie pozostało sito po czyszczeniu.Kwas szczawiowy ok,tylko jak wyczyszczę środek pochwy z tego kwasu?on jest szkodliwy,jeśli nie doczyścimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 http://odkrywca.pl/jak-zdjac-zabke,683568.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 kolego,ja wszystko to już czytałem przed założeniem wątku.W wątku chodziło głównie o to,czym można zastąpić lanolinę.Skoro nie ma,jutro kupię ją w aptece,wcześniej wyczyszczę żabcię denaturatem.Okładziny nasączam olejem,teraz niech przeleżą noc,rano znowu.Chyba trochę wchłonęło,jak podgrzałem okładki suszarką to zrobiły się dosyć dziwnie ciepłe :) Swoją drogą,jak na wykop fajny stan mi się trafił.We wnętrzu żabki był jeszcze kawałem korzenia,prawdopodobnie od trawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 ratowanie zakończone,czy udane? oceńcie sami :) Ostrze czyszczone najpierw szczotką mosiężną na wiertarce,następnie cifem " . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Reszta elementów żelaznych także w/w szczotą.Okładki olej lniany ciepły z 8,10 razy.Co prawda przyszły już do mnie rozsypane,ale udało mi się klejem wszystko doprowadzić do jako takiego ładu ( sam jestem zaskoczony,że takie malutkie elementy dałem radę skleić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Pochwa także szczotką,wiadomo - żaba lanoliną z benzyną ekstrakcyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 żabuuuuunia. Skóra dosyć elastyczna,czysta , nawilżona .uprzedzam,pęknięcie podczas wyjmowania pochwy nie jest z mojej winy - taka do mnie przyszła.Mile widziane opinie , Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 27 Lipiec 2011 Share Napisano 27 Lipiec 2011 Wygląda elegancko,ja jednak dopieścił bym go fosolem i druciakiem/włókniną stalową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 27 Lipiec 2011 Share Napisano 27 Lipiec 2011 Ja również wydam bardzo pozytywną opinię :) Jak widać da się czyścić fanty bez elektrolizy. Teraz tylko paraloid i na półkę, choć możesz jeszcze pobawić się punktowo fosolem jak radzi visek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.