Skocz do zawartości

Fotki Motocykli

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 months later...
  • Odpowiedzi 834
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
Napisano
Sapertorun - mam goraca prosbe - skontaktuj sie ze mna. znam dwie osoby, ktore zajmuja sie historia Podkowy. maja takie motocykle i sporo informacji na ich temat. napewno dowiesz sie czegos nowego.
mail w loginie dziala.

pozdrawiam
tomek
Napisano
Witam. Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada zdjętka Simsona Awo (oczywisćie z tamtych lat), jeżeli ktos posiada
i chciałby sie podzielic będe wdzieczny.
a jak by co to mozna na maila .
blazej_cz1@wp.pl

pozd
Błażej
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam (jestem owy" na tym Forum)i od razu mam prośbę o pomoc.
Wykonuję modele motorów z IIWS w skali 1/25 (szumnie powiedziane - zrobiony BMW R 75 i Harley WLA w budowie)poszukuję wszelkich materiałow na temat motorów używanych w Polskich Siłach Zbrojnych. Typy, zdjęcia , rysunki,malowanie, oznaczenia taktyczne, jednostki w których były używane itp. Za wszelka pomoc będę bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam, Rajkub
Napisano
Mam pytanie dotyczące motorów,których zdjęcia załączyli SLAW100 (2004.03.14) i marop (2005,04,19). Optycznie są to maszyny bardzo podobne do siebie. Czy ktoś mógłby wrzucić parę słow na ich temat?

Dzięki

R.
Napisano
Witam Rajkub,nie wiem o jakie podobieństwo ci chodzi?Motocykl prezentowany przez SLAW100 to napewno anglik i chyba się nie pomylę,Royl Enfield WD/CO (wersja militarna).
Motocykle prezentowane przeze mnie to NSU 201 ZDB,DKW KS 200,PRAGA 500,każdy ztych motocykli różni się wizualnie i konstrukcyjnie .Podobieństwo jakie jest między nimi to,tylko że mają ramę ,koła, silniki i większość podzespołów ,które mają inne motocykle.Lączy je napewno jedno, to że wszystkie są przedwojenne lub wojenne.
Napisano
Widzisz marop, nie każdy jest takim znawcą motorów jak Ty, dlatego moja prośba o pomoc. Dla laika jakim jestem przednie zawieszenie, silnik sprawiają wrażenie podobnych, w odróżnieniu od np. BMW R75. Harley Davidson WLA, WFMki, SHLki czy Komara.Twoja pomoc jest dla mnie bardzo cenna, gdyż teraz mając dokładną nazwę Anglika" mogę poszukać o nim więcej infromacji w necie nie szukając po omacku".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie