cryssmar Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Witam. Tak jak w temacie. Znacie jakieś miejscowości w okolicy Lublina, w których były bitwy, jakieś potyczki, poligony czy cokolwiek? Jeżeli tak to prosiłbym chociaż o przybliżenie miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 ul. Narutowicza 4, 20-950 Lublin. Proponuję zacząć od tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Biblioteka UMCS.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Mądrale. W tym sęk, że nie jestem z Lubelskiego, a będę tam raptem kilka dni i nie będę miał raczej czasu na wertowanie książek. Dlatego chciałbym sprawdzić chociaż jeden las. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Mądrala.A w szkole to przypadkiem nie uczyli nic?Jakbyś nie wagarował to byś choć jedno miejsce już znał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 http://www.tnn.pl/Obrona_Lublina_16-18_wrze%C5%9Bnia_1939,3400.htmlNie mądrale tylko wez chłopie sprawy we własne ręce.Przecież mało kto znajdzie czas,żeby Cię tam zawiezć,czy palcem pokazać gdzie to jest.Więcej własnej inicjatywy.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2011 kicerb Pozostawię bez komentarza. dzieci3 Nikogo nie proszę o podwózkę i pokazanie mi jego prywatnej miejscówki, może jeszcze skazanie palcem gdzie mam dokładnie kopać. Chodził mi tylko o podsunięcie nazwy jakiejś miejscowości. Dobra teraz już wiem jaki błąd popełniam. Zaraz wyskoczą z wujkiem google itp. Po prostu o takie rzeczy nie można pytać na forum ogólnopolskim przez internet. Pozdro i temat do dołka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Zaraz wyskoczą z wujkiem google itpTo jest wstęp do wiedzy.Potem książki , biblioteki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Nie, po prostu zadajesz durne pytania, i to wszystko.http://tinyurl.com/3qnounw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 wstawiam tylko dla porównania jak na takie pytania odpowiadano kiedyś, a jak teraz. Różnica jednak jest.http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=253165#253273http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=274816#307730 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Jest kolego różnica, bo każdy ma swoje miejscówki których nie odda nikomu. Fanty się nie mnożą, a miejmy świadomość, że jeżeli ktoś poda miejscówkę w tym wątku, to nie zobaczy go tylko cryssmar, a cała rzesza poszukiwaczy. Już były takie jaja, że powiedziało się słowo za dużo a na drugi dzień teren całkowicie zryty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 to kiedyś było inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Ludzie uczą się na błędach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 no ale chyba po to się komuś mówi [i mówiło kiedyś] żeby tam pokopał, czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Kiedyś z wykrywką biegali w większości ludzie obdarowani przez Boga i naturę pewną kulturą.W lasach nie zdarzały się zbyt często leje jak po bombie , rozrywki na wierzchu , butelki czy puszki po piwie przy każdym większym dołku.A teraz?Wykrywacze coraz lepsze i tańsze , coraz głębiej sięgają.Jadąc pierwszy raz z wykrywką na lubelszczyzne siedziałem pół roku nad książkami , nad starymi WIG-ówkami , nanosiłem toto wszystko na mapę współczesną.Po dotarciu na miejsce i zwiadzie spędziłem jeszcze dwa dni na rozmowach z tambylcami zanim wyszła mi pierwsza polska łuska.A teraz?Podaj na tacy , najlepiej jeszcze zawieź mnie na miejsce i za mnie kop.Ja tylko będę latał z piszczałką i zbierał wykopane fanty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 mały OT - Lewar3co tam u fanatyka, Cholery i Zarazy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 FC Żółtego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 pytasz tyfus jak by nie wiedzial ze wszyscy zbanowani.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 kicerab, myślę, że popadasz w skrajność. Kolegi pytanie jest tak naprawdę bardzo ogólne, szuka tylko punktu zaczepienia. Nie mów mi, że Tobie nikt nigdy nie podpowiedział o jakich miejscach warto czytać i jakich rejonów WIG-ówki studiować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Nie popada w skrajność" tylko ma stuprocentową rację. Dzisiaj naprawdę nie jest trudno coś znaleźć w Internecie, wystarczy tylko chwilka czasu i kilka kliknięć. Prosić o podanie miejscówki w dzisiejszych czasach można chyba tylko w ostateczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Lewar proszę nie rozśmieszaj mnie.Ogólne pytanie to zadaje sie wójkowi google np Lubelszczyzna+ II wojna.Jakby leń jeden z drugim zadał sobie nawet trochę trudu to by wlazł na asze odkrycia" i miałby śmierdzący leń kupę miejscówek.A tu proszę , podajcie namiar(najlepiej na GPS , to może jak znajdę czas to sobie pokopię.A jak leń chce miejscówkę to tak jak pisałem : literatura , internet , potem mapy , rozmowy z tambylcami , jakieś dwa dni pracy w terenie i może efekty będą.Może , bo ja od dwóch lat klepię jeden temat po 39DPRez i jeszcze nie mam nawet łuski.Choć Kuzyn w tym temacie coś niecoś wygrzebał z ziemi , to i tak mi mówi żebym sam szukał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Fakt.Dziś zrobiłem 60km i jeden guzik,ale to były strzały w ciemno.Znowu po dniu przesiadywań w mapach i wizycie u wuja" zawsze mam lepsze trafienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 22 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2011 kicerb Wyobrażam sobie ciebie jako starego, zrzędliwego historyka, wertującego stare WIGówki, którego nawet kuzyn w .... robi bo nic nie podpowie. Na prawdę w nosie mam twoje opowieści jaki to jestem leniwy i zły. Szatan mną miota jak... Dowiedziałem się od dzieci3 przykładowe miejsca i tyle mi wystarczy. Myślę, że ten temat jednak nie poszedł na marne. Ukazałem nim twoją samolubność i chęć ztrollenia każdego tematu. Idź zbierać kasztany na ludziki chłopie. Nie masz nic treściwego do wniesienia to po prostu się nie loguj. Pozdro. I prosiłem już o przeniesienie tematu na dołek.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:48 22-06-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 dyskusja dyskusją, a słownictwo słownictwem.dlatego proponuję na Forum ODK wulgaryzmów nie używać.na razie ostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 22 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Ok. Bo się zbulwersowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.