Skocz do zawartości

MLP - zdjęcia i aktualności 2

s_boj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 228
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

PZL An-2 5705"
Na stronie muzeum od kilku lat można przeczytać (w zasadzie w takiej formule zawsze aktualną) informację, że samolot będzie odnawiany w drugiej połowie września bieżącego roku. Była nawet zbiórka pieniędzy na ten cel, jest lista darczyńców, tylko renowacji jakoś nie ma. Pieklił się nie będę, bo sam nie wysłałem im przelewu :), ale kibicuję projektowi, każdego dnia zaglądam co dalej i każdego dnia czytam o wrześniu bieżącego roku.

Napisano

stan muzealnych Kruków jest fatalny, niedługo nie będzie co zbierać, a i teraz nie wiem, czy da się je ruszyć bez zniszczenia konstrukcji

Napisano
Tak, w tzw. chińskim kamuflażu (z tego co pamiątam). Przez kilka lat był chroniny przez praconików PZL Okęcie przed złomowaniem i tylko dzięki temu przeżył i poszedł, po odnowieniu do MLP na emeryturę. Nie wiem, czy nie lepiej mu było w kącie hangaru. Tam nawyżej ptaki na niego narobiły.
Napisano
Mam tylko nadzieję, że ruszy w końcu odbudowa 2 przedwojennych hangarów. Muzeum odzyskało już teren, z tego co wiem oczyściło krzaczory dookoła.
Ma ktoś zdjęcia tych dwóch przedwojennych, wysadzonych przez Niemców hangarów? Dużo tam się ewentualnie pomieści?
Napisano
http://www.dzielnica14.krakow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=23
28.000 m3
kurcze, gdyby to odzyskali

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie