hando_83 Napisano 13 Czerwiec 2011 Autor Napisano 13 Czerwiec 2011 chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego telefonumoje poszukiwania do tej pory spełzły na niczym więc proszę mądre głowy o pomocpzdrps. przedmiot wykopany przez >>Tominew<< z Nasze odkrycia/Wrześniowe znaleziska
steell Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Raczej Polska Poczta, Telegraf i Telefon.może i dorywczo zmobilizowany
stock84 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Zalatw od Tominewa informacje na temat sygnatur i zdjecia szczegolow to moze cos wykombinujemy.Pzdr
stock84 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 W necie znalazlem podobny lub taki sam, male zdjecie nie pozwala dostrzec szczegolow.W kazdym razie jest podpisany jako typ MB-24...
carmelo1 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 http://www.staretelefony.webd.pl/no ja mam 2 przedwojenne telefoniki z piwnicy moge podeslac fotki na forum wyzej masz strone moze cos ci pomoze..ja mam CB27 Z 1935i cb stojacy tez 1935 z piwnicy..
stock84 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Fajna strona.Odnosnie emblematu na telefonie:' Obudowa sygnowana znakiem firmowym (godło państwowe wpisane w koło zębate z napisem: Państwowa Wytwórnia Telegrafów i Telefonów w Warszawie" '
hando_83 Napisano 13 Czerwiec 2011 Autor Napisano 13 Czerwiec 2011 do <<Tominewa>> już pisałem, ale nie odpisałznalazłem to coś" nieopodal wrześniowego pobojowiska, było w starym śmietniku z częściami rowerowymi itp, nie rozkopałem go do końca...czy ta słuchawka" pochodzi faktycznie od aparatu telefonicznego? może ktoś ma zdjęcia ze zbliżeniami?jestem ciekaw czy faktycznie wojsko w wrześniu mogło używać ego typu telefonów?
Pytanie
hando_83
chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego telefonu
moje poszukiwania do tej pory spełzły na niczym więc proszę mądre głowy o pomoc
pzdr
ps. przedmiot wykopany przez >>Tominew<< z Nasze odkrycia/Wrześniowe znaleziska
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.