sordyl10 Napisano 11 Czerwiec 2011 Autor Napisano 11 Czerwiec 2011 Witam kolegów mam zamiar kupić wykrywacz rutusa tylko niewiem jakiego polecie mi bo są 3 rodzaje.
lew_1988 Napisano 11 Czerwiec 2011 Napisano 11 Czerwiec 2011 Proxima w nowej wersji jest sensowna jeśli nie miałeś doczynienia z wykrywkami, to argo może być zbyt skomplikowany, draco nie wiem czy jeszcze jest w sprzedaży ale za tą cene za która był lepiej byłoby kupić proximę. Ja polecam proxime plus cewka dd i zwykła fajny zestawik.
psioter5 Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 tak tylko na tej DD lub CC mocno spada zasięg, miałem sobie je dokupić ale jak dowiedziałem się ile traci wykrywacz odpuściłem sobie.
Pablo.wpl Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 kolega ostatnio kupił taki i naprawdę nie narzeka,http://outdoor-shop.pl/pl,product,1360394,teknetics,gamma,6000,wykrywacz,metali.html
talgo Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 a widziałeś kiedy żeby ktoś narzekał na swój sprzęt
psioter5 Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 są tacy np ja mogę, pokazuje mi często spore żelazo jako kolor, szybko żre baterie, ma luzy na łączeniach :) ja wale szczerze :)
jacollo Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 to ja się dołączę z narzekaniem:- luzy na kablu dają sygnały, - problemy z transportem przy krótkich przelotach,- debilny koszyk na baterie (problem z wyciągnięciem trzeba wdrażać własne patenty)- dość ciężkiplusy:bardzo zadowalające zasięgiświetny na monetki i inne kolorkinie żałuję po przeskoczeniu z HS-3łatwy w użyciu i szybki w osłuchaniuProxima Ver. 3.0
sordyl10 Napisano 12 Czerwiec 2011 Autor Napisano 12 Czerwiec 2011 Więc jaki polecacie proixme czy agro ???
psioter5 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Argo to zysk kilku cm zasięgu i kilku opcji za cenę 400zł musisz sam zdecydować czy warto, ja mam Proximie i myślałem nad zmiana na Argo ale jest moim zdaniem za mało lepszy jak na 400zł poza tym mi te bajery są niepotrzebne, właściwie mi wystarczyło by żeby rozróżniał czy kolor czy żelazo i zasięg :)
sordyl10 Napisano 13 Czerwiec 2011 Autor Napisano 13 Czerwiec 2011 A jakie ma mniejwiencej zasięgi? Proxma.
pawcion123 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Na co? Czołg czy Monetę.Czołg-150cmMoneta-40cm.:)
pawcion123 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Średnia głębokość wykopywanych monet to 15-25cmŻelastwo zdarzało mi się kopać i z metra.pozdrawiam.
jacollo Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 proxima - 1 gr z ok 50cm (materiał - sypka ziemia) - spory kawałek pługa (pokazuje jako kolor) z ok 1,3 metra.
psioter5 Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 1 gr z 50 cm :D jaaasne z 50 cm to spory medal może wykryje z bólem. Kolego tu masz realne zasięgi w powietrzu http://www.youtube.com/watch?v=UDAa1oi-p-0
palenqe Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Szanowny Kolego.Testy powietrzne nie mają wiele wspólnego z rzeczywistymi zasięgami w terenie. W jednym miejscu wyciągniesz 1 grosza z 25 cm a gdy go sobie zakopiesz w innym miejscu, nawet w tym samym położeniu to ledwo z 15 go usłyszysz.Co do monety z 50 cm, to rzeczywiście kolega mógł ją z takiej głębokości wyciągnąć z tym, że początkowo zalegała pewnie na 15-20 cm i podczas kopania cały czas gdzieś się osuwała. Tak się czasem zdarza a potem ktoś myśli, że rzeczywiście znalazł 1 grosz na 50 cm. Ale to raczej nie są celowe przechwałki kolegi tylko pomyłka.Pozdrawiam PQ
psioter5 Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 nie to po prostu znaczy że kolega jacollo kiepsko zna swój wykrywacz. a co do testów w powietrzu, one zawsze zaniżają zasięgi a nie zawyżają.
psioter5 Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 sorki przejęzyczyłem się miałem napisać że w powietrzu zasięg jest większy niż w ziemi. ja kopałem ostatnio jakieś b. duże łuski z 40cm i był bardzo słaby sygnał tak że wyciągnięcie jakiejkolwiek monety proximą z 50cm jest nie możliwe, chyba że jest to ta moneta z papieżem 1kg złota czy tam srebra :D
damiani Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 Kolego jacolloPodaj proszę wszystkim te magiczne" wręcz nastawy ;-)
Cholera Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 a mnie tam wiecie czego brakuje w Proximie? [zresztą w HS-3 tez brakowało :D] - zegarka! Nie wiem jaki problem producent miał, że niepod instalował tam jakiegoś czasomierza. Powinien być zegarek i budzik do tego:) Tak poza tym to jestem zadowolony :D
Enders Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 jacollo a coś za nastawy wynalazł, ze 1 grosz z pół metra ciągniesz? :D:D:DPozdrawiam!
jacollo Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 uuuu widzę że się grono rzuciło na mnie. hehe Średnio monetki wyciągam z głębokości takiej jak wszyscy miałem dwa przypadki (z jednym groszem i aktualnym i perelowskim że wyszedł ze sporej dziury (ok 40 - 50cm) Może się obsuwał może nie nigdy się nad tym nie zastanawiałem, teraz się zastanowiłem i skoro większość ma zawsze racje to pewnie ten grosz leżał na 2cm i się obsunął ;-))). Monety zalegające na głębokości łyżki od szpadla (czy jak to nazwać) dają mi mocny jednorodny sygnał. A ustawienia - wybaczcie przecież jesteście specjalistami więc moje są zupełnie nieistotne. P.S uważam że proxima to dobry sprzęt i moim zdaniem jeżeli wykrywacz ma służyć do realizowania okazjonalnego hobby to lepiej kupić ją niż argo. PozdrawiamJacek
Enders Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 Noooo tooo na pewno się osunął ;) Max. w glebie to mi się wydaje że nie będzie głębiej jak te 25-30 cm. Pozdrawiam!
Brzęczyszczykiewicz Napisano 14 Czerwiec 2011 Napisano 14 Czerwiec 2011 Nie musiało się nic obsunąć. Mogło coś być wcześniej co dawało sygnał. Cokolwiek. Kawałek rdzy albo kilka, jakiś kamień z wtrąceniami albo cokolwiek innego z bogatej palety obiektów udających kolor, które potrafią znikać po wykopaniu. I tak powstają opowieści o cudach.XLT z wielkim bólem i przy kombinowanych nastawach daje sygnał na srebrne 200zł PRL (duża, masywna moneta) z 30cm w ogrodzie pod trawą. A Proxima dorasta XLT do kostek mniej więcej. Więc można sobie wyobrazić...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.