Skocz do zawartości

md 3006

jacekmat001

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
proszę o pomoc w odpowiednim ustawieniu md 3006 oraz o propozycję jak przerobić to coś aby móc coś skutecznie wykryć z góry dzięki i jak można bez głupich tekstów pzd
Napisano
Byłem posiadaczem tego zacnego" wykrywacza markowej firmy.

Ustawić..hmm tego się nie da ustawić,coś tam można czasem znaleźć lecz zasięgi i dyskryminacja klęka na całej linii,no i szybkość reakcji na fanta..tragiczna.

Polecam szybko sprzedać i kupić choćby Acze 150 :)

pzdr.
Napisano
Znajomy też ma taki sprzęt codziennie nim chodzi znalazł nim tylko 1 zł. z prl. reszta to większe kawałki złomu,na twoim miejscu bym się go pozbył szkoda nóg i rąk,niewiem dlaczego ludzie dalej nabywają te wykrywacze
Napisano
Ja mialem MD i wcale nie bylo tak żle jak o nim mówią.Jeżeli chcesz go usprawnić to najpierw wyrzuć śrubę mocującą cewkę.Całość przewierć wiertłem 8 mm i załóż w całości plastikową śrubę 8mm.Wpływ na zasięg ma też kąt nachylenia cewki względem aluminiowego drążka.Trzeba tak ustawić cewke aby aluminiowa część drążka była jak najdalej od niej.A ustawienia to czułość na maxa,dyskryminacja i grunt na środku skali.U mnie po takiej przeróbce zyskał na zasięgu i to sporo.2 zeta wyczuwał 7 cm dalej niż przed przeróbką.
Napisano
Szok, nie szok. Ale CENA!

Do MD powinni dawać w zestawie wielki plastikowy medal malowany złotym sprejem, z dużym napisem FRAJER" a jednej strony i TRZEBA BYŁO NIE SPAĆ NA LEKCJACH" z drugiej.
Każdy pierwszy lub kolejny nabywca MD powinien sobie zrobić zdjęcie z tym medalem na szyi i powiesić w dobrze widocznym miejscu, dla pamięci, w celach edukacyjnych.
Napisano
A ja powiem coś co zaszokuje kolegów moje pierwsze trafienie klamra austro-węgierska wyszła z pod sądy Micronty 4006 czyli coś w stylu MD tyle tylko że made-in USA i to mnie zaraziło tym hobby.Więc nieważne czym liczy się to jak i gdzie i z jakim efektem:)
Napisano
Mnie Twoje trafienie nie szokuje,moim pierwszym fantem był destrukt k98k wyciągnięty z wyschniętego bagna.Miło wpominam tą wykrywkę bo wytargała sporo fajnych fantów mimo max zasięgu koło 60 cm.Jak sie chce i potrafi to i z brzozową różdżką sie fanty znajdzie;)
Napisano
Tyfus nie nerwuj się na mnie chodziło mi oto aby osobie z mniejszym doświadczeniem pokazać że i takim sprzętem można coś znaleźć i można złapać bakcyla.Mam większy szacunek do osób które zaczynają z MD za 200 zł. niż do tych którzy inwestują w wykrywkę 2500 koła i bujają się we własnym ogródku
Napisano
Trochę pokory Panie Brzęczyszczykiewicz. Jestem pełen dumy z Pana ale to że zrobił Pan wykrywacz to nie podwalina pod to żeby móc się pysznić i unosić na forum. To nie Pan zadecydował o Pańskiej madrości ale Pan Bóg, aby Polacy mieli dobrego statyka na militarkę. Pozdrawiam.
Napisano
Po pierwsze, ham" to szynka po angielsku, w języku polskim takiego słowa nie ma.

Po drugie, gdyby nie był frajerem, to najpierw by się zastanowił, dlaczego są nowe wykrywacze po 200zł a potem zaraz po 1200zł, nie mówiąc o takich po 3200zł. Gdyby się zastanowił (frajerem nie będąc), zacząłby szukać odpowiedzi na to pytanie i bez problemu by natychmiast znalazł, np wstukując bez większych błędów ortograficznych słowa md wykrywacz" w przeglądarce.

Ale że JEST frajerem, tak samo jak Wy wszyscy oburzeni na mnie, więc:
-nie zastanowił się
-nie poszukał odpowiedzi
-ucieszył się że tanio
-kupił
I teraz ponosi konsekwencje swojego FRAJERSTWA.
Nie widzę tu żadnej szkody społecznej, wręcz liczne korzyści.

Na dodatek, FRAJER zadaje frajerskie pytania na forum, zagłębiając się jeszcze bardziej w swoim frajerstwie, przez nie korzystanie z wyszukiwarki tematów. Bo przecież wątków na ten temat było sporo.

Wieczorne pozdrowienia dla frajerów i analfabetów ;)
Napisano
Każdy ma prawo zadać pytanie lub udzielić odpowiedzi zgodnie z zasadami Regulaminu niezależnie od stopnia zaawansowania.

Na Forum obowiązują zasady wzajemnego szacunku i dobrego wychowania.

http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091
Napisano
Kamilen, po pierwsze jeszcze nic nie zrobiłem, tym bardziej na militarkę, tym bardziej dla obecnych i byłych amatorów MD, a na koniec żaden twaróg nie ma z tym nic wspólnego.

W dawniejszych nieco czasach, choć wcale nie tak odległych, tzw ciemna masa siedziała cicho i przysłuchiwała się, starając się EWENTUALNIE wyciągnąć coś przydatnego dla siebie. Ludzie czytali książki kiedy się czegoś chcieli dowiedzieć, a media krzewiły tzw wysoką kulturę". W chwili obecnej każdy bęcwał ma coś do powiedzenia, co gorsza zmusza innych do słuchania czy oglądania tego przez bombardującą ze wszystkich stron informację. Posługując się fragmentami znajomości języka polskiego na poziomie klasy piątej, żąda zwrócenia na siebie uwagi i usiłuje ustawić poziom otoczenia na swoim własnym dennym poziomie. I nigdy albo niemal nigdy nic od siebie. Bo i co niby zresztą to by miało być?
Zdaję sobie sprawę, że to co piszę i jak piszę, doprowadza wielu takich właśnie matołków do wściekłości, bo wiedzą albo domyślają się (chyba przesadziłem z tym myśleniem, powiedzmy - wyczuwają), że to do nich właśnie. Ale - guzik mnie to... Jakiś odpór trzeba podnoszącemu się poziomowi mułu dać, zanim zaleje nos, oczy i uszy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie