Skocz do zawartości

Wykrywacz MIDAS- opinie

lina_90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Przeglądam sobie tak często allezło w poszukiwaniu nowej wykrywki. Ciekawi mnie cóż to za wykrywacz ten Midas. Producent uparcie twierdzi ,że ma niesamowity zasięg. Ktoś może udzielić swojej opinie na jego temat?

Według producenta:
Orientacyjne zasięgi wykrywacza MIDAS(sonda 37cm)

-złoty sygnet 30-35cm

-granat F1 80-90cm

-puszka metalowa 1 litr ok.1m

-hełm wojskowy 1,1-1,2m
Napisano
Na stal jest dobry,ale jak chcesz kopać kolorową drobnicę to odradzam.Sam mam midasa i używam go do głęboko zakopanej stali ale do drobnicy używam już innego sprzętu
Napisano
zgadza się. na okopy i głebsze poszukiwania jest dobry. nawet na małej cewce jest głeboki.nie ma dyskryminacji więc na drobnice się nie nadaje bo kopie się wszystkie gwoździe i inne badziewia. na militarke polecam.na drobnice odradzam.pozdro
Napisano
Przy umiejętnej obsłudze i cewce 24cm też można kopać drobnicę typu łuski,monety. Ja níe narzekam,oczywiście midas to PI i nie zastąpi dobrego moneciaka.Łuskí z mausera spokojnie wyskakują z 0,5m.ale przeważnie są pod mchem lub ściółką rzadziej głębiej.Co do zasięgu to tak wychodzi w praktyce.
Napisano
Temat tak przewałkowany że cienki jak bibuła. Midas dobra wykrywa na mało zaśmiecony teren dla ludzi nie bojących się kopania. A co do zasięgów pisanych przez producenta to w praktyce są takie lub niewiele mniejsze, zależy od gruntu.
Napisano
Kolego Karabin zgadzam się-monetki,łuski wychodzą.mi się udało wykopać plombe z ok30-40cm. Ale brak dyskryminacji jest co najmniej kłopotliwy przy szukaniu drobnicy. Ostatnio chodziłem 11 godzin i kopanie każdego sygnału dało się odczuć:)
Napisano
Summa Summarum , sprzęt dobry na militarkę . Posiadałem kiedyś , ale to były moje początki z wykrywką , i szybko się go pozbyłem . Trzeba się było nakopać sporo żelastwa , w tym gwoździ , odłamków , drutów , itp. A jak na moje pierwsze kroki , ja osobiście na jakiś czas zniechęciłem się do kopania , być może z racji kiepskich miejscówek i zaśmieconego terenu . Ale pasja została i z kolejnymi wykrywaczami i w miarę upływu czasu było coraz lepiej . Więc może z czasem i większą ilością doświadczenia , ten wykrywacz może się dla kogoś okazać całkiem niezłym nabytkiem .
Pozdrawiam .
Napisano
Ja go kupiłem na okopy i tu się sprawdza. Do chodzenia i sprawdzenia większego terenu się nie nadaje. Nie jest to wykrywacz uniwersalny tylko do określonych rzeczy i tak go trzeba traktować. Wszystko w temacie:)
Napisano
Firma SAPER ma stronę internetową,strona niezbyt bogata ale podstawowe rzeczy znajdą się. Dodam że sam producent chętnie odpowiada na wszelakie pytania jeślí się dryndnie na kom. Jak swojego kupowałem to dorzucił cewkę 24cm za darmo. Równy gość z niego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie