krzsiek779 Napisano 8 Maj 2011 Autor Share Napisano 8 Maj 2011 Witam. Ostatnio wpadłem na trop rzekomo ukrycia dwóch tankietek.Podobno ukryta są w pobliskim lesie a ten znajduje się między Sochaczewem a Górą Kalwarią. Miały ja ukryć wojska wycofujące się z zad Bzury.Podobno zostały tam z braku paliwa. Plan sytuacyjny tych tankietek miał mieć maj. lekarz z Lublina. Czy to morze być prawdziwa opowieść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pattern1937 Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 @Czy to morze być prawdziwa opowieść?Morze raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz86 Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 W każdej legendzie jest ziarno prawdy. Lubie takie różne historie. Im mniej wiarygodna tym ciekawsza. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 Zacznij działąć organoleptycznie i opowiedz coś wyczaił- daj apel do chętnych na wspólny wypad i pewnie grupą coś ustalicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsiek779 Napisano 8 Maj 2011 Autor Share Napisano 8 Maj 2011 Tankietki te miała zostawić wycofująca się Armia Łódż". Podobno zostały pogłębione okopy z 1914 r i tam je ukryli .Okopy są do dziś i robią wrażenie.Ten major mówił że jak za trzy tygodnie się wojna skończy to po nie wrócą .Chodzi mi o to czy w ogóle mogli się tędy wycofywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Szczepaniak Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 Z Sochaczewa do Góry Kalwarii jest ok.90 km.To raczej duży obszar do poszukiwań.P.S.Morza po drodze niema;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsiek779 Napisano 8 Maj 2011 Autor Share Napisano 8 Maj 2011 Jest to las koło Grójca mam namiar na to miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzsiek779 Napisano 8 Maj 2011 Autor Share Napisano 8 Maj 2011 Chciałem się dowiedzieć czy to może być prawda że tamtędy się wycofywali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozfig Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 Daj informację Sikorskiemu z Było nie minęło" mają nawet swoje forum dyskusyjne. Specjalizują się w tej tematyce a sprzęt jak na nasze warunki mają bardzo dobry. Jeżeli coś jest to jest szansa to znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 Jeśli coś jest to już tyle informacji wypłynęło, że można zaliczyć do działu-Było i minęło.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.