Skocz do zawartości

tankietki

krzsiek779

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Ostatnio wpadłem na trop rzekomo ukrycia dwóch tankietek.Podobno ukryta są w pobliskim lesie a ten znajduje się między Sochaczewem a Górą Kalwarią. Miały ja ukryć wojska wycofujące się z zad Bzury.Podobno zostały tam z braku paliwa. Plan sytuacyjny tych tankietek miał mieć maj. lekarz z Lublina. Czy to morze być prawdziwa opowieść?
Napisano
Zacznij działąć organoleptycznie i opowiedz coś wyczaił- daj apel do chętnych na wspólny wypad i pewnie grupą coś ustalicie.
Napisano
Tankietki te miała zostawić wycofująca się Armia Łódż". Podobno zostały pogłębione okopy z 1914 r i tam je ukryli .Okopy są do dziś i robią wrażenie.Ten major mówił że jak za trzy tygodnie się wojna skończy to po nie wrócą .Chodzi mi o to czy w ogóle mogli się tędy wycofywać?
Napisano
Daj informację Sikorskiemu z Było nie minęło" mają nawet swoje forum dyskusyjne. Specjalizują się w tej tematyce a sprzęt jak na nasze warunki mają bardzo dobry. Jeżeli coś jest to jest szansa to znaleźć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie