detektorek Napisano 3 Maj 2011 Autor Napisano 3 Maj 2011 Oznaczeniem czego mogl byc taki pisany numer jak na zdjeciu ???
ktos451 Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Też jestem ciekaw co to, na mojej masce jest C.658/1 lub 6.658/1 lub C.b58/1 - najbardziej prawdopodobny jest pierwszy numer.
Shark14_a1 Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 mianowicie jest numer indywidualny maski pgaz nadawany w kwatermistrzostwie jednostki. Taki sam numer był wpisywany do Soldbucha żołnierza.Chodziło o to, żeby nie siać zamieszania podczas wydawania sprzętu, że rozmiar nie ten itp. Bardzo często puszki na maski, miały ten sam numer co maska, i bardzo często były dodatkowo podpisywane przez właściciela.Skrót btc - to po prostu bicie firmowe.Pozdrawiam
Shark14_a1 Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 to samo miałem na myśli, też to pisząc. Ale swoją drogą numerki to chyba tylko kwatermistrzostwo, a imiona i nazwiska to bardziej na froncie, bo kto by pamiętał ciąg 6 cyfr w stanie podwyższonego ryzyka.Takie jest moje zdanie
Pytanie
detektorek
Oznaczeniem czego mogl byc taki pisany numer jak na zdjeciu ???
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.