amkk Napisano 1 Maj 2011 Autor Napisano 1 Maj 2011 Witam,Prośba o id przedmiotu. Lew z otwartą paszczą (w oczodołach zapewne brakuje kamyków). Z tyłu okrągły otwór - chyba do mocowania. Przedmiot srebrny. Wielkość około 5 cm 3cm.Pozdrawiam
amkk Napisano 4 Maj 2011 Autor Napisano 4 Maj 2011 Cześć,Rewersik leci, na zdobieniu brak jakichkolwiek oznaczeń. Patrząc teraz zimnym okiem to wygląda mi to na okucie zamka. Catadero gdyby była to część o której piszesz z dwóch stron winna być identyczna.Pozdrowienia
Mj Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 A najlepiej amkk gdybyś dorzucił więcej fotek z różnych stron. Wtedy być może uda się coś więcej napisać. Patrząc na tą pojedyńczą fotkę ja również widzę okucie zamka. Zdrów
stock84 Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 Catadero, zdradzisz z jakiego opracowania sa te fotki?
Catadero Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 Początek lat siedemdziesiątych-Czechosłowacja, druk dla NRD.C.
amkk Napisano 1 Maj 2011 Autor Napisano 1 Maj 2011 Witam,Prośba o id przedmiotu. Lew z otwartą paszczą (w oczodołach zapewne brakuje kamyków). Z tyłu okrągły otwór - chyba do mocowania. Przedmiot srebrny. Wielkość około 5 cm 3cm.Pozdrawiam
Mj Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Nie wiem jak koledzy, ja pozostaję przy okuciu na drzwi, kufer itp. Na zagiętej częsci widać otwór do zamocowania. Fajny gadżet, szkoda, że nie w całości. Zdrów.
Weles Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 mi to wygląda na okucie dziurki od klucza..i raczej nie srebrne..
amkk Napisano 2 Maj 2011 Autor Napisano 2 Maj 2011 Też myślałem o okuciu dziurki do klucza. Przedmiot był całkowicie spatynowany, po wyczyszczeniu w płynie do srebra zaczęły wychodzić srebrzenia - lepiej to widać po wewnętrznej stronie (masz rację nos wytarty jest do innego metalu). Dzięki.
Catadero Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 Jest to kapturek od rękojeści szabli/szpady/pałasza. Dość popularne w XIX wieku...
Catadero Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 ...być może zrobiony na specjalne zamówienie. Moje fotki to tylko przykład zastosowania.C.
dyr.Dymalla Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 Moim zdaniem to jednak okucie do szuflady (dziurka od klucza). Znalazłem kiedyś identyczną, tyle że twoja wydaje się być z jednej strony zagięta a z drugiej ułamana. Na odwrocie powinien być numer serii albo producenta nie wiem dokładnie. Pozdrawiam
Pytanie
amkk
Witam,
Prośba o id przedmiotu. Lew z otwartą paszczą (w oczodołach zapewne brakuje kamyków). Z tyłu okrągły otwór - chyba do mocowania. Przedmiot srebrny. Wielkość około 5 cm 3cm.
Pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.